Închide meniul

Ana Konjuh, adversara Simonei Halep, s-a retras de la Roland Garros! Pe cine va întâlni „Simo” în primul tur

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 21 mai 2022, 16:21 / Actualizat: 21 mai 2022, 23:54

Ana Konjuh, adversara Simonei Halep, s-a retras de la Roland Garros! Pe cine va întâlni „Simo în primul tur

Simona Halep va lupta pentru un nou trofeu la Roland Garros

Simona Halep se află pe locul 19 WTA / Profimedia

Ana Konjuh (Croația, 66 WTA), adversara Simonei Halep din primul tur de la Roland Garros, s-a retras. Astfel, campioana noastră va debuta contra lui Nastasja Schunk (Germania, 167 WTA), jucătoare acceptată pe tablou ca lucky loser, potrivit prosport.ro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Noua adversară a Simonei nu s-a aflat niciodată în Top 100 WTA. Confruntarea cu Simona Halep va fi prima pe tabloul principal al unui Grand Slam.

Ana Konjuh, adversara Simonei Halep, s-a retras de la Roland Garros

Dacă va trece de Ana Konjuh, Simona Halep va juca în turul secund cu belgianca de origine ucraineană Maryna Zanevska sau cu chinezoaica Qinwen Zheng.

„Simo” va încerca la Roland Garros 2022 să reediteze performanţa din 2018, când a câştigat turneul parizian. Campioana noastră a mai jucat alte două finale la Roland Garros, în 2014 şi 2017.

Simona Halep, misiune teribilă la Roland Garros 2022

În turul 3, Halep ar putea da peste Jelena Ostapenko sau Alize Cornet. Cu Ostapenko a pierdut în semifinale la Dubai, în luna februarie, iar pe franţuzoaică tocmai a învins-o la Roma.

Reclamă

Problemele încep cu adevărat pentru Simona în optimile de finală, acolo unde o poate avea adversară pe cea mai în formă jucătoare a momentului din tenisul mondial. Este vorba de liderul WTA, Iga Swiatek. Tânăra de 20 de ani trece printr-un moment extraordinar.

Iga Swiatek a jucat în nouă meciuri pe zgură, în acest sezon, şi în unul singur a pierdut un set. Are 28 de meciuri consecutive câştigate în 2022, perioadă în care a cucerit trofeele puse în joc la Qatar, Indian Wells, Miami Open, Stuttgart şi Roma.

Simona Halep şi Iga Swiatek s-au mai duelat de patru ori şi este egalitate la meciurile directe. Au fost adversare chiar la Indian Wells 2022, acolo unde sportiva poloneză s-a impus în minimum de seturi. Swiatek a câştigat cu 7-6, 6-4 şi s-a calificat în finală.

Reclamă 4 / 0/3

Dacă va reuşi să îşi ia revanşa la Roland Garros, Halep ar putea să joace în sferturile de finală cu Jessica Pegula, Karolina Pliskova sau Ekaterina Alexandrova. Dacă „Simo” va ajunge în semifinale, acolo sunt şanse să îi fie adversară Aryna Sabalenka, Paula Badosa sau Danielle Collins. În finală ar putea să o aştepte Garbine Muguruza, Ons Jabeur, Belinda Bencic sau Amanda Anisimova.

Turneul de Grand Slam de la Roland Garros se va disputa între 22 mai şi 5 iunie. Câştigătoarea va obţine un cec de 2.200.000 de euro!

Simona Halep și Patrick Mouratoglou, pregătiți pentru Roland Garros 2022

Simona Halep și Patrick Mouratoglou sunt pregătiți pentru Roland Garros 2022. Campioana noastră și antrenorul său au transmis un mesaj minunat pe Instagram, înaintea debutului la Grand Slam-ul de la Paris.

Roland Garros 2022 va fi primul turneu de Grand Slam pentru Simona Halep, alături de tehnicianul francez.

Cei doi privesc cu multă încredere către noua provocare, de pe zgura din Paris. Simona Halep va juca în primul tur împotriva croatei Ana Konjuh (66 WTA).

„Aceleași obiective, același zâmbet. Privim în aceeași direcție la primul nostru Grand Slam împreună.”, au scris Simona Halep și Patrick Mouratoglou, pe Instagram.

Sfatul lui Ilie Năstase pentru Simona Halep

Ilie Năstase susţine că dubla câştigătoare de Grand Slam ar trebui să se concentreze pe turneele mari ale sezonului. Până acum, „Simo” a fost prezentă la şapte turnee, câştigând unul, Melbourne Summer Set 1. Ea şi-a mai trecut în cont semifinale la Indian Wells şi la Dubai şi sferturi la Madrid.

Reclamă

„Nu trebuie să revină în top 10. A fost numărul 1 şi, când a fost numărul 1 nu mai contează. I-am mai spus eu, trebuie să ia turneele mari. Sunt cele 4 turnee de Grand Slam, dar probabil că e o regulă, dacă nu joci 14 turnee, nu îţi dau puncte. Probabil că d-asta şi joacă.

Toată lumea spune de Halep că bate 3-0, ca la fotbal. Lăsaţi-o să joace, are un antrenor acum care îi convine. Au trecut două turnee, doar nu a pierdut totul. Serviciul 2 e mai puternic, nu putem după două săptămâni să fie numărul 1. A petrecut mult timp cu Cahill, e greu să îmi dau cu părerea, cu Mouratoglou e la început”, a spus Ilie Năstase.

Recomandări
  • Ana Konjuh, adversara Simonei Halep, s-a retras de la Roland Garros
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:55 VIDEORafa Mujica, un nou gol în AntenaPLAY. Atacantul dorit de Gigi Becali a marcat în Rio Ave – Arouca 1-1, din Liga Portugal 23:47 „E incredibil” Ce a remarcat Mihai Stoica la Gică Hagi după Farul – CFR Cluj 5-1 23:40 Formula 1: Cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY (06:00) 23:32 „Ce ar spune Dan Petrescu după ce aţi primit 5 goluri de la Farul?” Cristi Manea a cedat şi şi-a anunţat plecarea de la CFR Cluj 23:30 Palermo – Parma 0-0 în AntenaPLAY. Dennis Man şi Valentin Mihăilă s-au întrecut în ratări! 23:23 Mario Camora, devastat după Farul – CFR Cluj 5-1! Mesaj dur către colegi: „Să le fie ruşine tuturor, să nu ieşim din casă” 23:07 Gică Hagi a dezvăluit de ce a renunţat la Constantin Budescu: „Ştie că e un hotel frumos la Mamaia!”. Anunţ după Farul – CFR 5-1 22:59 Răspunsul lui Louis Munteanu atunci când a fost întrebat de interesul FCSB-ului şi al Rapidului! Ce a spus vedeta lui Gică Hagi 22:46 Ionuţ Cojocaru, noul star al lui Gică Hagi. „Dublă” şi assist în Farul – CFR Cluj 5-1: „Un meci formidabil! Asta trebuie să fac” 22:33 Farul a ajuns pe locul 2 în Liga 1, CFR Cluj a căzut pe 4 după umilinţa de la Ovidiu! Cum arată acum clasamentul în play-off Vezi toate știrile
Citește și