Închide meniul

Simona Halep, în pericol! Scenariu de coșmar pentru româncă. Cum poate ieși din top 10 WTA. Clasamentul actualizat, după turneul de la Madrid

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 9 mai 2021, 9:46 / Actualizat: 12 mai 2021, 11:57

Simona Halep, în pericol! Scenariu de coșmar pentru româncă. Cum poate ieși din top 10 WTA. Clasamentul actualizat, după turneul de la Madrid

profimediaimages

Cum va arăta clasamentul WTA

Simona Halep s-a oprit în turul 3 la Madrid, fiind eliminată de Elise Mertens. Românca pierde astfel 530 de puncte WTA și, la noua actualizare, va rămâne cu un total de 6.520.  

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep pierde puncte după turneul de la Madrid

Câștigătoare la Madrid a fost Aryna Sabalenka, bielorusa care a învins-o recent și pe Simona Halep, în semifinalele de la Stuttgart. Sabalenka s-a impus în ultimul act împotriva lui Ashleigh Barty și va urca trei poziții în clasamentul WTA.

Astfel, jucătoarea din Belarus va ocupa, începând de luni, locul 4. Sabalenka va avea 6.195 de puncte, doar 325 mai puține decât Simona Halep.

S-a mărit diferența și față de Barty și Osaka. Simona Halep are aproape 5.500 de puncte mai puține decât liderul mondial, Ashleigh Barty, și un hadicap de peste 1.000 de puncte față de Naomi Osaka, numărul 2 WTA. 

Cum poate ieși Simona Halep din top 10 WTA

Simona Halep n-a câștigat niciun turneu, până acum, în 2021. Mai sunt doar două competiții pe suprafața ei favorită: Roma și Roland Garros. 

Reclamă

După Grand Slam-ul parizian, urmează sezonul de iarbă. Halep are de apărat 2.000 de puncte la Wimbledon. Un parcurs slab ar putea să o scoată din top 10 WTA, în funcție și de performanțele rivalelor din clasament.

Simona Halep este deținătoarea trofeului la Wimbledon, după ce a învins-o în finala din 2019 pe Serena Williams. Anul trecut, turneul din Regat a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus. 

Cum va arăta clasamentul WTA după turneul de la Madrid

Simona Halep a început 2021 pe locul 2 WTA, dar românca a fost depășită de Naomi Osaka după Australian Open. Atunci, Halep a fost eliminată în "sferturi" de Serena Williams, în timp ce Osaka a pus mâna pe marele premiu. 

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
  • Cum va arată clasamentul WTA după turneul de la Madrid
  • Care este situația Simonei Halep

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:11 VIDEO„A făcut precum Gundogan” Spaniolii nu au milă de Charles Leclerc, după ce s-a plâns de Carlos Sainz în China! Scandal la Ferrari 9:05 Adrian Mititelu, în „război” cu Ionel Ganea: „Am intervenit la echipa ca să joace fiul lui!” 8:38 „CFR Cluj să se gândească bine la meciul acesta!” Gică Hagi, euforic după ce Farul i-a umilit pe clujeni! Jucătorul remarcat 8:34 Fotbalistul lui Gică Hagi care vrea să plece de la Farul, după ce a marcat cu CFR Cluj: „Nu pot să mint” 8:17 Mihai Stoica, semne de întrebare despre revenirea lui Dan Petrescu la CFR Cluj: „Dacă era hotărât, venea de acum!” 7:46 VIDEOFernando Alonso, cu zâmbetul pe buze după incidentul care l-a trimis pe ultimul loc în cursa de sprint din China: „Mi-a plăcut” 7:25 VIDEOMax Verstappen a dezvăluit de ce se teme, după victoria din sprintul din Marele Premiu al Chinei: „Va fi destul de dificil” 6:40 VIDEOMax Verstappen, victorie în cursa de sprint din China! Urmează calificările, de la ora 10:00, LIVE pe Antena 3 CNN şi AntenaPLAY 6:40 VIDEOMax Verstappen a câștigat cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY 19
apr.
23:55
VIDEORafa Mujica, un nou gol în AntenaPLAY. Atacantul dorit de Gigi Becali a marcat în Rio Ave – Arouca 1-1, din Liga Portugal
Vezi toate știrile
Citește și