Închide meniul

FABULOS! David Popovici a câştigat medalia de aur şi în proba de 50 de metri liber! Trei medalii de aur pentru puştiul minune al nataţiei româneşti

Iulian Focșăneanu Publicat: 11 iulie 2021, 21:07

Reclamă
FABULOS! David Popovici a câştigat medalia de aur şi în proba de 50 de metri liber! Trei medalii de aur pentru puştiul minune al nataţiei româneşti

David Popovici a câştigat medalia de aur şi în proba de 50 de metri liber

Profimediaimages

La Roma, Popovici a terminat cursa de 50 de metri liber cu timpul de 22’22” şi a încheiat pe prima poziţie. A primit astfel şi cea de-a treia medalie de aur la actuala ediţie. La acestea se adaugă şi argintul obţinut cu ştafeta de la 4×100 m liber.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici a câştigat medalia de aur şi în proba de 50 de metri liber

Rezultatul extraordinar vine la numai o zi după ce a dat o lovitură memorabilă. Înotătorul român a câştigat, sâmbătă, proba de 200 m liber, la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Roma. Sportivul de 16 ani a terminat proba cu timpul de 1:45.95

Calificat lejer de dimineaţă în semifinale (timp 1:50.01), la 200 metri, David Popovici a intrat cu primul timp în marea finală – 1:45.26 – şi a stabilit un nou record mondial, european şi al competiţiei de juniori, anunţă Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern.

David Popovici a stabilit la Roma şi două recorduri mondiale pentru juniori: la 100 de metri liber şi la 200 de metri liber.

Tokyo, marele vis al lui David Popovici: „Nu mă opresc aici”

La doar 16 ani, David Popovici a obţinut calificarea la Jocurile Olimpice. Performanţa a fost reuşită la Budapesta, la Campionatele Europene, care s-au disputat în luna mai. David visează să primească medalia de aur şi la Tokyo. Jocurile Olimpice sunt principalul său obiectiv, după cum a declarat înainte de Europene.

Reclamă

Visez la lucruri şi mai mari: finale, medalii. O să dau tot ce-am mai bun şi acolo (n.r. Tokyo). „Nu mă opresc aici!”, a spus Popovici.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
1
mai
0:06
Mihai Stoica nu s-a putut abţine şi i-a dat replica lui Tudorel Stoica: „Oameni pe care i-ai idolatrizat te desconsideră total!”
23:55 VIDEOCoventry – Ipswich 1-2, în AntenaPLAY. Oaspeţii au urcat pe loc de promovare directă în Premier League! Cum arată clasamentul 23:50 Mutarea de geniu făcută de Thomas Tuchel în Bayern – Real Madrid! Bavarezii au întors scorul după numai 12 minute 23:37 Bayern Munchen – Real Madrid 2-2. „Dublă” Vinicius şi răsturnări de scor! Meci de senzaţie pe Allianz Arena! 23:20 Basarab Panduru a făcut o criză de râs când a văzut clipul de prezentare cu Dan Petrescu: „Nu aş fi făcut niciodată aşa ceva” 23:00 „Foarte tare m-am simţit sabotat de Steaua!” Mircea Lucescu, dezvăluiri din culise despre marea lovitură primită în carieră 22:50 Vinicius Jr a deschis scorul în Bayern Munchen – Real Madrid după o fază splendidă! Assist de senzaţie al lui Toni Kroos! 22:23 Conducerea Rapidului a confirmat că vrea să îl aducă pe Mircea Lucescu în Giuleşti: „Ne dorim”! De ce depinde lovitura verii 22:11 Suspendare uriaşă primită de Hakim Abdallah, după ce l-a băgat în spital pe Romario Benzar! Lovitură primită de Dinamo 21:35 Handbaliştii de la Dinamo s-au calificat în Turneul Final Four al European League! Performanţă de senzaţie, după 20 de ani! Vezi toate știrile
Citește și