Închide meniul

Simon Kjaer va fi premiat de UEFA după ce i-a salvat viața lui Christian Eriksen. „Ne reamintește cât de importantă este valoarea vieții!”

Alexandru Ivan Publicat: 24 august 2021, 19:26

Reclamă
Simon Kjaer va fi premiat de UEFA după ce i-a salvat viața lui Christian Eriksen. „Ne reamintește cât de importantă este valoarea vieții!

Simon Kjaer, premiat de UEFA

Profimedia

De asemenea, acest premiu va fi acordat şi echipei de medici care a intervenit în cazul lui Eriksen.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simon Kjaer, permiat de UEFA după ce i-a salvat viața lui Christian Eriksen

„În acest an, premiul Preşedintelui transcede fotbalul. El foloseşte pentru a reaminti cât de importantă este valorea vieţii. Am cea mai mare admiraţie pentru medici şi personalul medical. Reacţia şi calmul lor au fost cruciale în reanimarea lui Christian.

Îi sunt recunoscător lui Simon Kjaer pentru calităţile de lider exemplare şi curajul imens de care a dat dovadă în această situaţie. Aş vrea să adresez cele mai bune urări lui Christian Eriksen şi familiei sale şi recuperare uşoară”, a declarat preşedintele UEFA, Alexander Ceferin.

Din echipa mediacală, cei care vor primi acest premiu sunt: Mogens Kreutzfeldt (ofiţer medical), Frederik Flensted (manager medical), Anders Boesen (medic de urgenţă), Peder Ersgaard (paramedic), Jens Kleinefeld, Valentin Velikov, Morten Skjoldager, Morten Boesen (toţi medici), Simon Kjær (fotbalist).

Christian Eriksen, în vârstă de 29 de ani, a căzut pe teren şi a avut nevoie de minute în şir de resuscitare, la 12 iunie, la meciul cu Finlanda, de pe Stadionul Parken din Copenhaga, din Grupa B de la Euro-2020.

Reclamă

Simon Kjaer a fost unul dintre primii jucători care au intervenit după prăbuşirea lui Eriksen pe teren. Kjaer i-a curăţat căile respiratorii ale coechipierului său, i-a aplicat manevre de resuscitare, le-a spus celorlalţi jucători să formeze un scut în jurul fotbalistului şi a consolat-o pe partenera colegului său.

Simon Kjaer: „Nu sunt un erou! Sper că a fost ultima dată când mi se întâmplă aşa ceva”

Simon Kjaer, a declarat, într-un interviu pentru Corriere della Sera, că atunci când a intervenit pentru a-l salva pe Christian Eriksen la meciul cu Finlanda a făcut pur şi simplu ceea ce trebuia să facă, el menţionând că nu este un erou.

“Nu sunt un erou, am făcut doar ce trebuia să fac, fără să mă gândesc, ca oricine altcineva. Eram pregătit să rămân calm, ca toţi colegii mei. A fost o muncă de echipă. Evident, am fi procedat la fel dacă ar fi fost un adversar.

Reclamă 4 / 0/3

Singurul lucru care contează este că acum Christian este bine. Este cel mai important. Pe mine m-a ghidat instinctul şi am făcut automat ce trebuia să fac. Sper că a fost ultima dată când mi se întâmplă aşa ceva”, a spus Kjaer.

Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
7
mai
0:36
FotoKyren Wilson a câştigat Campionatul Mondial de snooker! L-a învins pe Jak Jones în finala de la Crucible
7
mai
0:19
Marius Niculae a vorbit de un transfer „bombă” la Sporting Lisabona după ce „Leii” au luat titlul: „Sper să vină Ronaldo”
7
mai
0:15
Gigi Becali, anunțul momentului despre revenirea lui Florin Tănase la FCSB! A spus totul după 0-2 cu Universitatea Craiova
7
mai
0:00
Jucătorii făcuți praf de Gigi Becali după 0-2 cu Universitatea Craiova. Cine l-a impresionat: „O să fie fotbalist mare!”
23:58 Gigi Becali, „aroganţa” serii după înfrângerea cu Universitatea Craiova: „Aduceţi-ne antrenori, Gâlcă nu e de talia mea” 23:41 Decizie peste capul lui Gigi Becali la FCSB! Jucătorul care a lipsit fără acordul milionarului: „I-a dat drumul fără să-mi spună” 23:31 Alex Mitriţă a dat răspunsul final în privinţa ofertei de la FCSB! Ce a spus despre echipa naţională 23:26 „Trebuie să fim serioși!” Elias Charalambous, prima reacție după Universitatea Craiova – FCSB 2-0! 23:18 Octavian Popescu a anunţat că se operează: „În ultimul an am jucat cu o problemă la gleznă”! Cât va lipsi de pe teren 23:11 „Nu au jucat cu nicio presiune” Andrei Ivan rămâne cu picioarele pe pământ după ce a marcat în Universitatea Craiova – FCSB 2-0! Vezi toate știrile
Citește și