Închide meniul
EXCLUSIV AS.ro LIVE

Revoluţie în sportul românesc. Un sportiv de legendă vrea să scoată baschetul din anonimat: „Am preluat federaţia mult sub limită”

Gabriel Zamfirescu Publicat: 24 septembrie 2021, 10:49

Reclamă
Revoluţie în sportul românesc. Un sportiv de legendă vrea să scoată baschetul din anonimat: „Am preluat federaţia mult sub limită

Catalin Burlacu alaturi de baschetbalistii stelisti la un timeout in meciul de baschet masculin dintre Dinamo Bucuresti si Steaua Bucuresti, contand pentru Liga Nationala, disputat in Sala Dinamo din Bucuresti © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Cătălin Burlacu a dat cărţile pe faţă în faţa lui Cătălin Oprişan, la AS.RO LIVE. Baschetul românesc este într-o criză totală şi are nevoie să crească minim o generaţie pentru a reuşi să scoată capul în Europa.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cătălin Burlacu vrea revoluţie în baschet

Doar o revoluţie la nivel de organizare poate readuce rezultatele în baschetul românesc, crede Cătălin Burlacu. „Baschetul românesc nu e tocmai într-o parte bună. Noi am preluat baschetul mult sub limită. E nevoie de o perioadă de tranziţie.

Am investit în copii de 12 -13 ani. Trebuie să facem grupuri de excelenţă, trebuie ajutor şi de la autorităţi şi de la şcoli, să îi antrenezi. Trebuie să fie şi intelectual la un anumit nivel. Prostia mare în România a fost că mulţi dintre părinţi să aducă scutiri la sport. Copilul nu se mai dezvoltă normal. Înveţi mereu câte ceva”, sunt problemele cu care se confruntă baschetul românesc, în concepţia lui Cătălin Burlacu.

Investiţiile pot reactiva baschetul din România

România a fost depăşită de toată lumea pentru că nu a investit. Turcia, Grecia şi Spania au adus sponsori puternici şi şi-au făcut planuri pe termen lung pentru a avea rezultate importante la nivel european, dar şi la Olimpiade. „Am luat şi ciocane puternice. În 2005 cu lotul naţional am dat peste Spania şi Grecia în calificări. În echipa de club am luat FIBA Europe Cup. La echipa naţională a fost foarte greu.

Se începuse în Europa investiţia masivă cam cu 10 ani în urmă. Turcia, Grecia şi Spania au investit masiv. Sunt investiţii şi planificări. 2-3 cicluri olimpice. Programează pe 12 ani. La ei au venit sponsori importanţi. Dacă ei cred în acele proiecte, au răbdare”, a mai spus fostul mare baschetbalist, Cătălin Burlacu.

Reclamă

 

Recomandări
Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
7
mai
0:36
FotoKyren Wilson a câştigat Campionatul Mondial de snooker! L-a învins pe Jak Jones în finala de la Crucible
7
mai
0:19
Marius Niculae a vorbit de un transfer „bombă” la Sporting Lisabona după ce „Leii” au luat titlul: „Sper să vină Ronaldo”
7
mai
0:15
Gigi Becali, anunțul momentului despre revenirea lui Florin Tănase la FCSB! A spus totul după 0-2 cu Universitatea Craiova
7
mai
0:00
Jucătorii făcuți praf de Gigi Becali după 0-2 cu Universitatea Craiova. Cine l-a impresionat: „O să fie fotbalist mare!”
23:58 Gigi Becali, „aroganţa” serii după înfrângerea cu Universitatea Craiova: „Aduceţi-ne antrenori, Gâlcă nu e de talia mea” 23:41 Decizie peste capul lui Gigi Becali la FCSB! Jucătorul care a lipsit fără acordul milionarului: „I-a dat drumul fără să-mi spună” 23:31 Alex Mitriţă a dat răspunsul final în privinţa ofertei de la FCSB! Ce a spus despre echipa naţională 23:26 „Trebuie să fim serioși!” Elias Charalambous, prima reacție după Universitatea Craiova – FCSB 2-0! 23:18 Octavian Popescu a anunţat că se operează: „În ultimul an am jucat cu o problemă la gleznă”! Cât va lipsi de pe teren 23:11 „Nu au jucat cu nicio presiune” Andrei Ivan rămâne cu picioarele pe pământ după ce a marcat în Universitatea Craiova – FCSB 2-0! Vezi toate știrile
Citește și