Închide meniul

S-a retras cel mai mare mic mingicar al lumii. Ricardinho: ”E cea mai tristă zi din viața mea!”

Cătălin Oprișan Publicat: 10 noiembrie 2021, 14:56

Reclamă
S-a retras cel mai mare mic mingicar al lumii. Ricardinho: ”E cea mai tristă zi din viața mea!”

”A venit vremea să las locul celor mai tineri”, a spus Ricardinho

Profimediaimages

Marți de dimineață, Ricardo Filipe da Silva Braga, jucător de futsal, ar fi vrut ca ziua aceasta să nu existe în calendar. La prânz, urma să-și anunțe fanii din întreaga lume că se retrage de la naționala Portugaliei, pe care a dus-o atât la câștigarea titlului european, cât și la cel mondial.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

A început fotbalul în sală la Gramidense, însă debutul ca profesionist a venit la Miramar, în 2002. Benfica Lisabona a pus ochii pe el, ”furându-l” celor de la Sporting. ”Ricardinho” a început să mângâie mingea pe parchet. Falcao, miticul jucător brazilian, începea, ușor-ușor, să îmbătrânească, așa că cineva trebuia să-i ia locul. În 2003-2004 a dus Benfica în finala Cupei UEFA, unde pierdeau contra celor de la Interviu.

De șase ori cel mai bun jucător al lumii

A ajuns prin Japonia, a stat, șase luni, la MFK ȚSKA Moscova, apoi șapte ani, la Inter Movistar. 2016 l-a prins golgeterul Campionatului Mondial, cu 12 reușite, șase dintre ele contra naționalei panameze. Pe 10 februarie 2018, primul titlu major la nivel de echipă națională, campion european. În decembrie, același an, e ales, pentru a șasea oară – a cincea consecutiv – cel mai bun jucător al lumii. Apoi, anul acesta, titlul suprem, ”mondialul”. 187 de partide, 141 de goluri.

”Cea mai dificilă zi a carierei mele, cea mai tristă zi din viață”, și-a început speach-ul ”O Magico”, cel mai mare mingicar din fotbalul mic. Apoi n-a mai putut continua, lacrimile plecaseră, deja, la drum. ”Azi anunț finalul unui ciclu. A fost o călătorie incredibilă și de neuitat”, a adăugat după ce și-a mai revenit. ”Știam că după Campionatul Mondial mă voi retrage, indiferent ce se va petrece. Au fost doi ani extrem de duri”, a completat, referindu-se și la grava accidentare suferită în luna martie, când a avut nevoie de operație. Actualmente, Ricardinho evoluează la francezii de la ACCS Paris, dar, la 36 de ani, multă lume se întreabă dacă va mai continua la echipa de club…

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:37 „Îi schimbaţi pe Daniel Niculae şi Bogdan Lobonţ?” Victor Angelescu, anunţ despre ceea ce urmează la Rapid: „Nu mă aşteptam!” 19:36 Walter Zenga a fost demis după 4 luni! Bilanţ catastrofal al fostului antrenor al FCSB-ului la ultima echipă! 19:10 EXCLUSIVPetrolul a primit interdicţie la transferuri! A treia echipă din play-out sancţionată de FIFA în această lună 18:53 Motivul pentru care Mihai Rotaru nu l-a felicitat pe Gigi Becali pentru câştigarea titlului! Patronul oltenilor a spus totul! 18:36 Vestea momentului despre Dennis Man! Răsturnare de situaţie anunţată de antrenorul Parmei 18:15 Daniel Pancu, fotografie de colecţie cu Gică Hagi: „În vizită de lucru la Rege” 17:56 Dan Petrescu, prima reacţie după ce a revenit la CFR Cluj! Singurul obiectiv pe care i l-a trasat de Neluţu Varga: „E clar!” 17:34 Simona Halep a primit wild card la Trophee Clarins! Românca aşteaptă să fie pe tabloul principal şi la Roland Garros 2024 17:32 FCSB revine în Ghencea! Anunţul de ultimă oră legat de echipa lui Gigi Becali: „E semnat contractul” 17:19 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 30 aprilie 2024 Vezi toate știrile
Citește și