Închide meniul

Lionel Messi a prezentat Balonul de Aur 2021 în fața fanilor! Moment special înainte de PSG – Nice

Alexandru Ivan Publicat: 1 decembrie 2021, 22:57

Reclamă
Lionel Messi a prezentat Balonul de Aur 2021 în fața fanilor! Moment special înainte de PSG – Nice

Lionel Messi a prezentat Balonul de Aur în fața fanilor

Profimedia

Lionel Messi a fost desemnat, luni, câștigătorul Balonului de Aur. A fost a șaptea oară când starul argentinian a primit prestigiosul trofeu, fiind cel mai decorat fotbalist din istorie la acest capitol.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Lionel Messi a prezentat Balonul de Aur 2021

La gala France Football, dintre jucătorii lui PSG, a fost premiat și Gianluigi Donnarumma, fiind desemnat cel mai bun portar din lume în 2021. Ambii jucători le-au prezentat fanilor trofeele primite.

În lupta pentru Balonul de Aur, Messi a reușit să-l învingă pe Robert Lewandowski. Golgheterul lui Bayern Munchen și-a ajutat echipa să câștige, în acest an, Bundesliga și Supercupa Germaniei, dar nu a fost suficient. Cu 41 de goluri marcate în ultima ediție de campionat, polonezul a ratat șansa de a primi, în premieră, premiul decernat de France Football. A trebuit să se mulțumească numai cu distincția de cel mai bun atacant din 2021.

Lionel Messi încheie perfect anul în care a uluit pe toată lumea și a plecat de la Barcelona. Sud-americanul ajuns la PSG a fost desemnat, pentru a 7-a oară, câștigătorul Balonului de Aur. A mai fost desemnat cel mai bun jucător din lume în 2009, 2010, 2012, 2012, 2015 și 2019. De alte cinci ori (2008, 2013, 2014, 2016, 2017) a încheiat pe poziția secundă, iar în 2007 a fost pe locul 3, după Kaka și Cristiano Ronaldo.

Reclamă

Motivul principal pentru care a primit trofeul este acela că Messi a ajutat-o aproape de unul singur pe naționala Argentinei să câștige, cupă o pauză de 28 de ani, Copa America. Leo a reușit nu mai puțin de 36 de driblinguri și a inițiat 46 de acțiuni periculoase. A contribuit la succesul cu 1-0 din finala cu Brazilia și a primit premiul de cel mai bun jucător al competiției. A împărțit premiul desemnat celui mai bun golgheter cu columbianul Luis Diaz (ambii cu 4 reușite).

Lionel Messi, șapte Baloane de Aur în palmares

În 2021, Messi nu a putut să o facă pe Barcelona campioană în La Liga, dar a ajutat-o să câștige Copa del Rey. A marcat o „dublă” spectaculoasă în finala cu Athletic Bilbao, scor 4-0. Tot el a fost cel mai bun marcator din campionatul Spaniei, cu 30 de goluri, și a primit pentru a 8-a oară (record) Trofeul Pichichi.

Chiar dacă a avut probleme cu adaptarea la PSG, Messi pare în cele din urmă să se fi descătușat. În ultimul meci din Ligue 1, argentinianul a reușit trei pase decisive. Totul a culminat la gala găzduită de Theatre du Chatelet, din Paris! Messi a venit alături de soția și copiii săi și a primit un nou Balon de Aur.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
Citește și:

Va câştiga Răzvan Lucescu titlul în Grecia?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:33 VIDEOLeeds – Norwich 4-0 a fost în AntenaPLAY! „Păunii”, în finala play-off-ului de promovare în Premier League de pe Wembley 23:29 VIDEOKazahstan – Suedia 1-3 și Canada – Norvegia 4-1 au fost LIVE în AntenaPLAY. A fost o seară spectaculoasă la CM de hochei 23:19 „Îţi vine să faci glume!” Darius Olaru, explicaţii pentru ironiile devastatoare adresate rapidiştilor: „Căpriorii, căpriorii!” 23:09 Forbes a publicat TOP 10 al celor mai bine plătiți atleți din lume. Cristiano Ronaldo câștigă aproape de 2 ori mai mult ca Messi 22:51 Aris – PAOK, finala campionatului pentru Răzvan Lucescu, e live în AntenaPLAY (duminică, 20:00). Românul, condamnat să câştige 22:37 VIDEOStatuie pentru Kylian Mbappe, înainte de EURO 2024! Cum arată „sosia” superstarului care și-a anunțat plecarea de la PSG 22:33 Cum pregăteşte Răzvan Lucescu finala campionatului Aris – PAOK (duminică, 20:00, AntenaPLAY). Mesaj de luptă: „Încă o provocare!” 22:11 „Foarte urât!” Andrea Compagno a reacționat, după ce FCU Craiova a retrogradat în Liga a 2-a. Mesaj direct pentru Adrian Mititelu 22:00 Didier Deschamps a anunțat lotul Franței pentru EURO 2024! Jucătorii care vor străluci lângă Kylian Mbappe 21:49 Adi Popa şi Gheorghe Mustaţă, scandal în direct din cauza „războiului” CSA Steaua – FCSB: „Nu mă interesează justiţia pe mine!” Vezi toate știrile
Citește și