Închide meniul

Campioana mondială se retrage la 20 de ani: ”Am o aversiune față de fotbal!”

Cătălin Oprișan Publicat: 14 februarie 2022, 14:48

Reclamă
Campioana mondială se retrage la 20 de ani: ”Am o aversiune față de fotbal!”

Cu trei ani în urmă, Irene săruta trofeul mondial. Azi se retrage...

În 2018, Campionatul Mondial Feminin Under-17 s-a disputat în Uruguay. Spania a ajuns în finală, contra Mexicului. Trei fete cucuiete au făcut diferența: Claudia Pina, Eva Navarro și jocul aproape perfect al Irenei Lopez. Finalmente, 2-1, dar o diferență mai mare decât o arată tabela. Trei ani mai târziu, una dintre aceste eroine se retrage din lumea fotbalului!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

”După ce fotbalul a însemnat totul în viața mea atâta timp, ajunsesem să vin la antrenamente și să am o aversiune față de el. Ajungeam la teren și nu-mi făcea bine”, spune, astăzi, Irene Lopez. Jucătoare la Madrid CFF și ”Gheata de aur” de la acel turneu final. Ce s-a petrecut între timp?

”Nimeni nu-ți vorbește despre anxietate!”

”Când tu, de mic, câștigi un Campionat Mondial sau o Gheată de Bronz, nimeni nu-ți așterne o saltea pe care să cazi după ce nu mai ești acolo, sus! Știi ce se petrece atunci? Te invadează toate sentimentele negative, ți-e din ce în ce mai greu”, spune Irene, care a anunțat că va abandona fotbalul la 20 de ani. ”O fac pentru sănătatea mea mentală. Când eram mică, totul a început precum un hobby, dar, apoi, am ajuns la 14-15 ani și mi-am dat seama că am ars etape cu o viteză la care nu mă gândeam niciodată! Nimeni nu-ți spune ce este stresul, cum se manageriază el, nu-ți vorbește despre anxietate. Nimeni nu-ți povstește ce se petrece aunci când evoluezi la un nivel înalt”.

Și-a dat seama că nu e bine. Că a fost sus, pe Everestul fotbalului, la 17 ani, dar apoi, când să coboare… Așa că a decis să renunțe. Scurt și la obiect. O decizie care a uimit lumea fotbalului feminin spaniol, o disciplină ce prinsese avânt…

Sursa: ”El Pais”

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
4
mai
0:15
VIDEOMax Verstappen, pole position în cursa de sprint a Marelui Premiu de la Miami (Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY, de la ora 19:00)
23:57 Mihai Stoica a anunţat o schimbare majoră la FCSB: „Poate chiar se va ajunge să se voteze!” 22:55 „Penibil!” Oficialii de la Sepsi au ieșit la atac după 4-1 cu Farul! Mesaj dur despre scandările xenofobe 22:45 „Nu le-am dat nicio șansă” Reacții categotice din tabăra lui Sepsi după 4-1 cu Farul! Ce s-a spus despre performanța de la Ovidiu 22:37 Prima reacţie a lui Gică Hagi, după umilinţa din Farul – Sepsi 1-4: „Un meci de care îţi este ruşine! E greu să accepţi” 22:26 Marius Ștefănescu, anunțul momentului despre transferul la FCSB. Ce a spus despre declarațiile lui Laszlo Dioszegi 22:16 VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! Abbi Pulling, pe primul loc în a doua sesiune de antrenamente, live în AntenaPLAY 21:59 Farul – Sepsi 1-4! Umilință uriașă pentru echipa lui Gică Hagi! Safranko a făcut spectacol la Ovidiu 21:29 România – Japonia LIVE VIDEO în AntenaPLAY (13:30). Ultimul meci de la Campionatul Mondial de hochei pentru tricolori 21:27 OFICIAL! Edi Iordănescu poate convoca 26 de jucători pentru EURO 2024. Decizia luată de UEFA Vezi toate știrile
Citește și