Închide meniul

Simion Mironaş a murit la 56 de ani! Anunțul făcut de Gloria Bistrița

Dan Roșu Publicat: 8 mai 2022, 11:00

Reclamă
Simion Mironaş a murit la 56 de ani! Anunțul făcut de Gloria Bistrița

Simion Mironaş a murit

Simion Miroșan a fost un mare fundaș al Gloriei Bistrița / playsport.ro

Simion Mironaş a murit la vârsta de 56 de ani, a anunţat fostul său club Gloria Bistriţa. Fundașul adunase 153 de meciuri doar la Gloria, pentru care marcase 32 de goluri.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Fostul fundaş al Gloriei s-a stins astăzi la doar 56 de ani. A jucat pentru echipa noastră nu mai puţin de 153 de meciuri, înscriind 32 de goluri care au făcut tribunele să-l aclame. Îţi mulţumim pentru toate momentele frumoase pe care ni le-ai oferit nouă şi suporterilor Gloriei!”, a scris gruparea bistriţeană, pe Facebook.

Simion Mironaş a murit la vârsta de 56 de ani

Mironaş a mai evoluat în carieră, printre altele la CSM Suceava, FC Argeş, Dinamo, Rapid. La Gloria Bistriţa, el a jucat în perioada în care clubul era condus de Jean Pădureanu.

Fostul fundaş a strâns 187 de meciuri în Divizia A şi a marcat 33 de goluri. El și-a trecut în palmares și o Cupă a României, în sezonul 1993-1994.

Florin Manea, dezvăluiri despre Simion Mironaș

În toamna lui 2021, Florin Manea a dezvăluit anumite povești de la Gloria Bistrița, care l-au avut în prim-plan și pe Simion Mironaș. Agentul l-a găsit pe fostul fundaș dormind într-o cadă plină cu apă.

Reclamă

„Când am ajuns la Bistrița, a fost un șoc! Jucasem la Dej, aveam o grămadă de goluri în vremea aia. Primul care mi-a zis-o a fost Simion Mironaș (fost jucător important la Gloria Bistrița): «Băi, vezi că aici nu e Dej! Nu contează că ești băiatul lui Manea, aici trebuie să arăți dacă poți».

Când am debutat, l-am găsit pe Mironaș dormind într-o cadă plină de apă. I-am zis: «Nea Miro, ridică-te un pic, că te îneci!». Asta se întâmplase înaintea meciului. Mă mai trimitea nea Jean Pădureanu: «Du-te, găsește-i pe Mironaș și Iftodi, că tu știi unde sunt. Știam unde sunt, eu m-am făcut plăcut”, a spus Manea, citat de gsp.ro.

Simion Mironaș a jucat două meciuri în aceeași etapă

Simion Mironaș e și singurul fotbalist român care a disputat două meciuri în aceeași etapă, pentru Gloria Bistrița și apoi pentru Dinamo. Se întâmpla în stagiunea 1994-1995.

Reclamă 4 / 0/3

Pe 13 octombrie, în etapa a opta a Ligii 1, Mironaș evolua în Rapid – Gloria Bistrița 4-3. Două zile mai târziu, după ce fusese transferat la Dinamo, a fost pe teren și în partida câștigată de ”câinii roșii”, 2-0 cu Universitatea Cluj.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
1:04 VIDEOBucurie nebună la McLaren, după ce Lando Norris a câștigat Marele Premiu de la Miami! Pilotul, copleșit de emoții 0:40 VIDEOLando Norris a câștigat Marele Premiu de la Miami, live pe Antena 3 CNN și în AntenaPLAY! Max Verstappen, pe locul doi 0:17 Dan Petrescu, prima reacție după ce a debutat cu victorie în noul mandat la CFR Cluj: „Nu a fost ușor deloc!” 0:04 „Aștept să mă cheme la EURO!” Daniel Bîrligea, mesaj direct pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în CFR – Rapid 3-2! 5
mai
23:49
Claudiu Petrila și-a turnat cenușă în cap după CFR – Rapid 2-3! Mesaj direct pentru fani: „Le oferim doar supărare!”
5
mai
23:22
CFR – Rapid 3-2. Victorie pentru Dan Petrescu la revenirea în Gruia! Giuleștenii continuă seria dezastruoasă
5
mai
23:07
„E disperat, îl cunosc!” Marius Șumudică, mesaj direct despre revenirea lui Mircea Lucescu la Rapid!
5
mai
23:05
VIDEOSporting a câștigat titlul în Liga Portugal! Trupa lui Ruben Amorim, campioană cu două etape înainte de finalul sezonului
5
mai
22:31
„Nu se mai aude nimic de el!” Victor Pițurcă l-a făcut praf pe Adrian Mazilu! Fostul selecționer nu s-a ferit de cuvinte
5
mai
22:24
Bayer Leverkusen e de neoprit! A egalat un record vechi de 59 de ani, după ce a „distrus-o” pe Frankfurt
Vezi toate știrile
Citește și