Închide meniul

Cine sunt Vikingur și Dunajska Streda, posibilele adversare ale FCSB-ului din turul 3 preliminar al Conference League

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 18 iulie 2022, 16:16

Cine sunt Vikingur și Dunajska Streda, posibilele adversare ale FCSB-ului din turul 3 preliminar al Conference League

FCSB și-a aflat adversarele din turul 3 preliminar al Conference League

Jucătorii de la Dunajska, în timpul unui meci / Profimedia

FCSB va evolua în turul 3 preliminar al Conference League cu câștigătoarea duelului dintre Vikingur și Dunajska Streda, în cazul în care vicecampioana României obține calificarea.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Vikingur e o echipă semi-profesionistă din Insulele Feroe, înființată abia în anul 2008.

Cine sunt Vikingur și Dunajska Streda, posibilele adversare ale FCSB-ului din Conference League

Vikingur a terminat pe locul 3 campionatul din Insulele Feroe în 2021. În actuala stagiune, echipa se clasează pe poziția a doua după 15 etape disputate, la șase puncte în spatele liderului. În Insulele Feroe, campionatul se desfășoară în sistem primăvară-toamnă.

Întregul lot al lui Vikingur valorează 845.000 de euro. Prin comparație, la FCSB, doar Florin Tănase e cotat la 5,5 milioane de euro.

Vikingur are în total două titluri de campioană în Insulele Feroe și cinci Cupe. Campionatul nu l-a mai cucerit de cinci ani.

Reclamă

Vikingur nu a evoluat niciodată în grupele unei competiții europene.

Dunajska Streda, favorită în fața lui Vikingur

Dunajska Streda e mare favorită la calificare în fața lui Vikingur. Locul patru în Slovacia în stagiunea precedentă, Dunajska are un lot cotat în total la 11,7 milioane de euro.

Cel mai valoros jucător din lotul lui Dunajska e mijlocașul central maghiar Zsolt Kalmar, în vârstă de 27 de ani, cotat la 800.000 de euro.

Reclamă 4 / 0/3

Nici Dunajska nu a evoluat vreodată în grupele unei competiții europene. Cel mai aproape a fost în 2020/2021, când a ajuns până în turul 3 preliminar al Europa League, dar a fost eliminată de LASK Linz după 0-7.

Dunajska nu a câștigat niciun trofeu în toată istoria ei. Echipa e considerită reprezentanta minorității maghiare, fiind plastă într-un oraj locuit în proporție de aproape 80% de etnici maghiari.

Rezultatele tragerii la sorți:

Partidele din turul 3 preliminar al Conference League se vor disputa pe 4 și 11 august. Până atunci, echipele românești au de disputat turul 2 preliminar. Meciurile tur se vor disputa pe 21 iulie, în timp ce returul va avea loc pe 28 iulie.

Sepsi Sf. Gheorghe / NK Olimpija Ljubljana – HNK Rijeka (Croația) / Djurgardens IF (Suedia)

Vikingur (Insulele Feroe) / FC Dac 1094 Dunajska Streda (Slovacia) – FC Saburtalo / FCSB

FC Zorya Luhansk (Ucraina) – Vllaznia / Universitatea Craiova

Shakhtyor Soligorsk (Belarus) – CFR Cluj / Inter d’Escalades

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
28
apr.
0:05
Gică Hagi, discurs uriaş după ce FCSB a câştigat campionatul: „Trebuie să vorbim mai puţin şi să-i felicităm!”
23:33 VideoJucătorii de la FCSB au întrerupt conferința lui Charalambous și au declanșat nebunia: „Campionii, campionii!” 23:18 „Sunt antrenor de marcă!” Gigi Becali, reacţie savuroasă după triumful FCSB-ului: „Mă întorc la muls oile acum!” 23:16 Florinel Coman, după titlul cucerit de FCSB după 9 ani: „Golul lui Băluţă a fost cel mai emoţionant” 23:14 Octavian Popescu l-a imitat pe „Dodel” Tănase după ce FCSB a câștigat titlul: „Bravo vouă, bă!” 23:00 Gigi Becali, propunere în direct pentru Florinel Coman, după ce FCSB a devenit campioană: „Trebuie să discut cu el!” 22:51 Mihai Stoica, plin de sânge în peluză după ce FCSB a câștigat titlul! Imagine uluitoare cu oficialul roș-albaștrilor 22:43 Gigi Becali a anunţat primul jucător de pe lista de transferuri de la FCSB. Ce a spus despre Denis Alibec, Kiki şi Louis Munteanu 22:42 Gigi Becali nu le-a uitat pe rivalele Rapid şi Dinamo! Prima reacţie, după ce FCSB a devenit campioană: „Nu mă interesează!” 22:31 FotoNebunie pe Arena Națională după ce FCSB a câștigat titlul! Imagini de senzație cu noii campioni ai României Vezi toate știrile
Citește și