Închide meniul

Cum se califică CFR Cluj în primăvara UEFA Conference League. Toate calculele + În conturile campioanei României pot intra milioane de euro!

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 14 octombrie 2022, 12:47

Cum se califică CFR Cluj în primăvara UEFA Conference League. Toate calculele + În conturile campioanei României pot intra milioane de euro!

Cum se califică CFR Cluj în primăvara UEFA Conference League

CFR Cluj, bucurie după victoria cu Slavia Praga / Profimedia

Dan Petrescu a explicat cum se califică CFR Cluj în primăvara UEFA Conference League. Calculele sunt simple pentru campioana României, care poate terminat chiar şi pe primul loc.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Echipa lui Dan Petrescu a câştigat „dubla” cu Slavia Praga şi s-a instalat pe primul loc în grupă. În total, CFR Cluj are 7 puncte şi este favorită la calificarea în primăvara Conference League.

Cum se califică CFR Cluj în primăvara UEFA Conference League

CFR Cluj poate obţine calificarea în primăvara UEFA Conference League în următorul meci. Dacă o învinge pe Sivasspor, campioana României are biletele asigurate pentru următoarea fază a competiţiei.

În caz contrar, echipa lui Dan Petrescu este obligată să o învingă pe Ballkani într-un meci care poate fi de totul sau nimic.

„Mai sunt două meciuri, e posibil orice în această grupă. Să nu ne entuziasăm prea mult. Dacă vom câștiga un meci, nu cred că se mai poate întâmpla ceva.

Reclamă

Noi trebuie să câștigăm un meci și atunci va fi totul bine. Dacă câștigăm un meci, cred că matematic nu se mai poate întâmpla nimic”, a transmis Dan Petrescu.

În conturile campioanei României pot intra milioane de euro

Pentru cele două victorii cu Slavia Praga şi egalul cu Ballkani, CFR Cluj a încasat peste 1 milion de euro. Mai exact, campioana României a încasat 1.166.000 de euro. Suma poate creşte în condiţiile în care CFR Cluj ar mai obţine puncte în grupă.

„Sumele au fost aproximativ trei milioane la calificarea în grupe, 500.000 de euro este victoria, 166.000 este suma pe care o primim la un rezultat de egalitate. O calificare înseamnă încă 600.000 de euro în plus. De aici se scad cheltuielile pe care le avem de deplasare, care nu sunt foarte mici.

Reclamă 4 / 0/3

Și după meciul de la Arad, ne-am dus și am venit cu avionul. Nu a fost un moft, dar am încercat să facem tot ceea ce depinde din punct de vedere al conducerii, al finanțatorilor. Noi am vrut să câștigăm și la UTA, unde am întâlnit un adversar foarte bun.

Am știut să și ratăm sau să pierdem acele două puncte, pentru că am obținut doar unul. Cam acestea sunt sumele pe care le-am încasat, dar nu numărăm banii în fiecare zi. Legat de o posibilă calificare, să mai faci trei puncte, nu este la îndemâna oricui. De Ballkani, dacă țineți minte, vă spuneam că este o echipă foarte bună, a pierdut la limită împotriva celor de la Sivasspor”, a declarat Cristi Balaj, potrivit sport.ro.

Dacă se califică în primăvara Conference League, CFR Cluj va câştiga încă 600.000 de euro.

Premiile oferite de UEFA în Conference League:

calificare în grupe: 2,94 milioane de euro
victorie în grupe: 500.000 de euro
egalul în grupe: 166.000 de euro
primul loc în grupă: 650.000 de euro
locul 2 în grupă: 300.000 de euro
calificare în optimi: 600.000 de euro
calificare în sferturi: 1 milion de euro
calificare în semifinale: 2 milioane de euro
calificare în finală: 3 milioane de euro
campioana: 2 milioane de euro

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:09 Costel Gâlcă, după ce echipa lui a învins-o în prelungiri pe Rapid: „Puteam câștiga la 3 goluri diferență” 29
apr.
23:52
Basarab Panduru l-a atacat pe Dan Şucu: „Te faci de râs, te-ai trezit că nu vinzi mobilă aici!”
29
apr.
23:50
VIDEOPreston North End – Leicester City 0-3 a fost în AntenaPLAY. Oaspeţii au făcut spectacol total în Championship
29
apr.
23:41
„Nu trebuie să acordăm atenţie rezultatelor” Bogdan Lobonţ, reacţie surprinzătoare după Rapid – Universitatea Craiova 1-2
29
apr.
23:36
Mircea Lucescu, semnal de alarmă pentru Rapid: „E imposibil să câştigi aşa campionatul”! Sfatul pe care i l-a dat lui Dan Şucu!
29
apr.
23:00
Corona Braşov a scris istorie în voleiul românesc şi a câştigat titlul naţional
29
apr.
22:57
Scene halucinante după Rapid – Universitatea Craiova 1-2! Iacob a sărit să îl bată pe un suporter! Reacţia lui după incident
29
apr.
22:46
Universitatea Craiova a învins-o pe Rapid în prelungiri şi a urcat pe locul 2 în play-off! Cum arată acum clasamentul
29
apr.
22:37
Cum a fost surprinsă Diana Şucu după golul lui Rapid, în timp ce Daniel Niculae îl îmbrăţişa pe Dan Şucu
29
apr.
22:35
Rafael Nadal s-a calificat în optimi la Madrid. Gest de mare campion al „Matadorului”
Vezi toate știrile
Citește și