Închide meniul

(P) Un broker de asigurări profesional poate oferi cele mai bune polițe RCA!

Antena Sport Publicat: 25 octombrie 2022, 15:06

Reclamă
(P) Un broker de asigurări profesional poate oferi cele mai bune polițe RCA!

Un broker de asigurări profesional poate oferi cele mai bune polițe RCA !

Un broker de asigurări profesional poate oferi cele mai bune polițe RCA !

De îndată ce obținem carnetul de conducere, fie pentru categoria A sau B, ne dorim să ne achizitonam în cel mai scurt timp și o mașină sau o motocicleta. Avem nevoie însă de o sumă substanțială de bani, suficientă nu doar pentru a acoperi costul vehiculului ci și al documentelor ce trebuie întocmite și totodată, al asigurărilor și inspecțiilor tehnice necesare. Așadar, este bine să fim cât mai pregătiți financiar înainte de a ne decide asupra unei astfel de achiziții.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

O alegere mai bună este o mașină nouă, chiar dacă acestea au prețuri mai mari. În schimb, pentru câțiva ani cel puțin, putem fi siguri că lucrările de mentenanță nu ne vor face să scoatem din buzunar atât de mulți bani pe care ne-ar obliga o mașină second hand, care desi mult mai ieftină să o cumpăram, ne poate crea probleme la ordinea săptămânii, chiar a zilei. Probleme foarte grave sunt mai ales cele cu pierderile de ulei sau atunci când aceste este ars în exces, atât lucrările de reparare cât și costul uleiurilor fiind destul de mare, indiferent de model.

Din păcate însă, mulți români au ales până acum și aleg și în continuare varianta second-hand, principalul motiv fiind banii insuficient și speranță că vor putea obține o mașină cât mai buna chiar dacă a fost deja rulată. Visele iau însă sfârșit de îndată ce apar primele probele. Exista însă și cei mai norocoși, care chiar reușesc să obțină un vehicul de calitate, care să fie eficient și care să nu îi oblige să cheltuiască cine știe ce sume pe reparării constante. Singurele costuri de care aceștia trebuie să se preocupe sunt cele ale documentelor necesare.

Pe lângă aceste aspecte, indiferent daca mașină este sau nu una atât de bună, daca ne obligă sau nu să cheltuim mulți bani pentru întreținere și îmbunătățiri, există și aspecte care uneori nu țin de noi și prin care tot am fi nevoiți să alocam anumite sume de bani: accidentele. Destul de comune pe străzile de la noi din țară, atât din vine șoferilor cât și a infrastructurii de slaba calitate, an de an, milioane se accidente au loc, atât grave cât și ușoare, în care sunt implicate și persoane fizice dar și juridice.

Încă de la apariția primelol automobile, accidentele, între acestea sau intre automobile și pietoni sau alte spatii au devenit o problemă și desigur, costurile de reparații și de despăgubire au fost și sunt și ele foarte mari. De aceea, s-au creat servicii prin care o persoană să poată fi despăgubită de alte entități decât cel vinovat de accident, oferind astfel posibilitatea de a obține toți banii necesari pentru reparații iar celui vinovat, de a nu achita daunele în totalitate din proriul buzunar. Cunoaștem acest proces acum că și asigurarea RCA iar alături de aceasta putem include și asigurarea CASCO, specifică în special celor ce dețin o firma și au una sau mai multe mașini înscrise pe aceasta, utilizate în folosul acesteia.

Reclamă
Reclamă

Poliță RCA este obligatorie și trebuie obținută de toți cei ce dețin o mașină. Întocmită pe numele persoanei pe care și mașină este înregistrată, prețul acesteia poate să difere, în funcție de numeroase aspecte, precum istoricul acelei persoane că și șofer, regiule și vârstă chiar precum și modelul mașinii, capacitate cilindrica, nivel de poluare și multe altele. Multe firme de asigurări vin chiar și cu oferte speciale pentru firme și companii.

Pe de altă parte, poliță CASCO nu este obligatorie însă poate fi și aceasta la rândul ei, foarte utile. În timp ce poliță RCA face referire la despăgubirile daunelor pe care noi le-am putea aduce altcuiva într-un accident, că și cel vinovat de producerea să, poliță CASCO ne protejează pe noi, din multe puncte de vedere.

Pentru ambele polițe există limite la sumele minime și maxime ce pot fi despăgubite. Este foarte simplu, atunci când producem un accident, daca este unul ușor, în care să nu fie nevoie și de intervenția politiei sau a salvării, daca este vorba despre vătămări corporale. Prin înțelegerea amiabila cu cei vătămați, pur și simplu le putem oferi asigurarea iar aceștia pot incasa sumele aferente daunelor produse, care desigur, trebuie decarate prin documente și dovezi corespunzătoare. În schimb, în ceea ce privește mașină noastră, aici nu avem decât să plătim noi înșine toate reparațiile necesare.

Reclamă

Dacă însă, pe lângă o asigurare RCA avem și una CASCO, pentru care suntem nevoiți în același fel, să plătim o data la câteva luni sau un an, putem sta ceva mai liniștiți, aceasta acoperind aspecte precum daune la exterior, de la sașiu și caroserie până la geamuri, furt, incentii, intemperii naturale și multe altele.

Cea mai simplă metodă de a obține o poliță cât mai avantajoasă pentru mașină noastră este să apelăm la un broker de asigurări, un specialist ce acționează că și un intermediar între noi și agenția care furnizează polițele, ajutandu-ne să le alegem pe cele mai bune pentru noi. Un broker de asigurari Prestigeasig profesional ne vă ajuta să obținem în cel mai scurt timp dar și la un preț bun asigurările de care avem nevoie.

Prin obținerea unei polițe RCA de calitate, avem siguranță în trafic și că indiferent de ce s-ar întâmplă, în momentele în care nu suntem atenți sau nu mai avem ce să face, să ajungem la un final fericit.

Reclamă

Ce crezi că va face FCSB cu PAOK, după ce a învins-o pe Sepsi?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
10:09

Cosmin Bărcăuan, avertisment teribil pentru FCSB înaintea meciului cu PAOK: „Este infern! Îi ia de pe tunel!”

10:03

Renault nu va mai produce motoare de Formula 1! Ce se va întâmpla cu Alpine

9:43

LIGA CAMPIONILOR ASIEI | Al Gharafa – Al Ain LIVE VIDEO (21:00, AntenaPLAY). Coman, duel cu campioana en-titre. Programul zilei

9:14

Reacţia lui Răzvan Marin după ce a marcat un super-gol, în Parma – Cagliari 2-3. „Am dat dovadă de caracter”

8:56

Dennis Man, criticat de italieni, chiar şi după golul marcat în Parma – Cagliari 2-3: „Nu poţi juca 10 minute”

8:53

Lebron James va juca alături de fiul său, Bronny, în NBA: „E o bucurie pură”

1 FotoDavid Popovici își reia facultatea, după ce a avut primul an „înghețat”. Și-a decis viitorul: „Asta îmi doresc!” 2 Gigi Becali, discurs vehement despre comportamentul lui Dorinel Munteanu: „Dacă Maftei era fiul meu, ziceam să îi facă mai rău!” 3 FotoFiica lui Michael Schumacher s-a căsătorit la 27 de ani. Tatăl ei ar fi fost de faţă! Ce au fost obligaţi să facă invitaţii 4 VIDEOBernadette Szocs – Xiaona Shan 1-3 a fost în AntenaPLAY, la China Smash 2024. Românca, eliminată în primul tur 5 VIDEOAl Nassr – Al Rayyan 2-1 a fost în AntenaPLAY. Cristiano Ronaldo şi Sadio Mane au marcat pentru gazde! Rezultatele zilei 6 Rapid transferă de la o rivală din Liga 1! Lovitura dată de giuleşteni: „Marius Șumudică și l-a dorit mult”
Citește și