Închide meniul

Naționala României, obligată să închidă o parte din stadion la următorul meci! Sancțiunea primită de FRF de la UEFA

Alexandru Ivan Publicat: 4 noiembrie 2022, 18:40

Reclamă
Naționala României, obligată să închidă o parte din stadion la următorul meci! Sancțiunea primită de FRF de la UEFA

România a avut un parcurs dezastruos în Nations League

Nicolae Stanciu şi Nicuşor Bancu, în timpul meciului cu Bosnia şi Herţegovina / FRF.ro

FRF a fost sancționată de UEFA după incidentele de la meciul România – Bosnia-Herţegovina, care a avut loc pe 26 septembrie pe Stadionul Rapid-Giuleşti din Bucureşti, în Liga Naţiunilor, a anunţat vineri forul fotbalistic european.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Comisia de Control, Etică şi Disciplină a UEFA a sancţionat FRF cu o amendă de 30.000 de euro. De asemenea, naţionala României va disputa următorul său meci de pe teren propriu cu o parte a stadionului închisă (cel puţin 2.000 de locuri). „Închiderea parţială a stadionului se suspendă pe o perioadă de probă de doi (2) ani, începând de la data prezentei hotărâri”, a indicat UEFA, citat de Agerpres. 

FRF a fost sancționată de UEFA

Aceste sancţiuni au fost dictate „pentru aruncarea de obiecte, aprinderea artificiilor, transmiterea unui mesaj provocator cu caracter ofensator, acte de distrugere şi incidente produse de spectatori”.

Federaţia bosniacă de fotbal a fost la rândul său sancţionată de forul de la Nyon cu o amendă de 10.000 de euro şi cu închiderea parţială a stadionului său (cel puţin 2.000 de locuri) la următorul meci pe teren propriu. Şi în acest caz, închiderea parţială a stadionului se suspendă pe o perioadă de probă de doi ani.

Federaţia bosniacă nu le va putea vinde bilete fanilor săi la următorul meci în deplasare dintr-o competiţie organizată de UEFA. Federaţia bosniacă a fost sancţionată pentru „comportamentul rasist al fanilor săi, aruncarea de obiecte, distrugeri şi incidente produse de spectatori”.

Reclamă

Federaţia bosniacă de fotbal trebuie să contacteze FRF în termen de 30 de zile pentru a se înţelege cu omoloaga sa de la Bucureşti în privinţa despăgubirilor pentru distrugerile provocate de suporterii bosniaci, şi anume 39 de scaune rupte.

României a învins Bosnia-Herţegovina cu scorul de 4-1 (1-0), pe 26 septembrie, în Grupa a 3-a a Ligii B din Liga Naţiunilor, dar a retrogradat în Liga C.

Edi Iordănescu schimbă planul la echipa națională, pentru preliminariile EURO 2024

Edi Iordănescu a dezvăluit că se confruntă cu refuzuri din partea cluburilor, în ceea ce privește convocarea anumitor jucători la echipa națională. În astfel de cazuri, selecționerul a declarat că va apela la jucători tineri, fără experiență, pe care să-i introducă în circuitul selecționatei României.

Reclamă 4 / 0/3

„Înainte de toate, obiectivul principal pentru mine era continuitatea. A fost o perioadă de cunoaştere, de analiză, de studiu, pe care am depăşit-o. Tabloul este unul complet, concluziile sunt clare, deja am propus lucruri un pic diferite la acţiunea din septembrie. Prioritatea ar fi fost să avem continuitate la nivel de selecţie, în linii mari. Spun ar fi fost, pentru că din păcate semnalele nu sunt cele mai pozitive, pentru că nu există această obligativitate a cluburilor să lase jucătorii la echipa naţională, şi avem multe semnale negative.

Încă mai tatonăm anumite piste. Asta înseamnă că trebuie să reacţionez împreună cu staff-ul, şi să ne repoziţionăm, să aplicăm planul B, să ne completăm cu jucători acolo unde nu-i avem pe cei pe care îi aveam în plan în primă fază. Una dintre decizii este să mergem pe jucători pe jucători tineri şi foarte tineri. Jucători care nu reclamă în momentul acesta o convocare la prima reprezentativă, dar care sunt la reprezentative mai mici.

Un jucător care are o marjă importantă de creştere, să-l aducem, să-l integrăm, să cunoască atmosfera, ca să-l câştigăm, să accelerăm procesul. Aşteptaţi-vă ca acolo unde nu vom avea soluţii cu care am fost familiarizaţi în ultima perioadă să aducem şi alte nume. Orice este posibil, pentru echipa naţională orice jucător poate face obiect de interes, porţile sunt deschise”, a declarat Edi Iordănescu, de la „fabrica” unde se produce echipamentul naționalei.

Programul României din preliminariile pentru EURO 2024

25 martie 2023

  • ora 19:00 | Belarus – Elveția
  • ora 21:45 | Andorra – ROMÂNIA, Israel – Kosovo

28 martie 2023

  • ora 21:45 | ROMÂNIA – Belarus, Kosovo – Andorra, Elveția – Israel

16 iunie 2023

  • ora 21:45 | Kosovo – ROMÂNIA, Belarus – Israel, Andorra – Elveția

19 iunie 2023

Reclamă

9 septembrie 2023

12 septembrie 2023

12 octombrie 2023

15 octombrie 2023

18 noiembrie 2023

21 noiembrie 2023

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:37 LIVE TEXTBayern Munchen – Real Madrid 2-2. „Dublă” Vinicius! Meci de senzaţie pe Allianz Arena! 23:20 Basarab Panduru a făcut o criză de râs când a văzut clipul de prezentare cu Dan Petrescu: „Nu aş fi făcut niciodată aşa ceva” 23:00 „Foarte tare m-am simţit sabotat de Steaua!” Mircea Lucescu, dezvăluiri din culise despre marea lovitură primită în carieră 22:50 Vinicius Jr a deschis scorul în Bayern Munchen – Real Madrid după o fază splendidă! Assist de senzaţie al lui Toni Kroos! 22:23 Conducerea Rapidului a confirmat că vrea să îl aducă pe Mircea Lucescu în Giuleşti: „Ne dorim”! De ce depinde lovitura verii 22:11 Suspendare uriaşă primită de Hakim Abdallah, după ce l-a băgat în spital pe Romario Benzar! Lovitură primită de Dinamo 21:55 LIVE VIDEOCoventry – Ipswich, acum în AntenaPLAY. Oaspeţii pot urca pe loc pentru promovare directă în Premier League 21:35 Handbaliştii de la Dinamo s-au calificat în Turneul Final Four al European League! Performanţă de senzaţie, după 20 de ani! 21:13 EXCLUSIVVictor Piţurcă nu concepe ca Gigi Becali să preia stadionul Steaua: „Să-şi vadă de echipa lui”! Replică dură pentru milionar 20:24 Rapid – FCSB s-ar putea juca fără spectatori! Fanii „alb-vişinii” au aruncat cu torţe şi cu oltenii! Ce scrie în regulament Vezi toate știrile
Citește și