Închide meniul

Motivul pentru care David Popovici a refuzat SUA și a rămas în România: „Sunt aspecte ascunse!”

Alexandru Ivan Publicat: 13 noiembrie 2022, 11:49

Reclamă
Motivul pentru care David Popovici a refuzat SUA și a rămas în România: „Sunt aspecte ascunse!”

David Popovici

David Popovici, la o sesiune de autografe / Profimediaimages

Antrenorul lui David Popovici, Adrian Rădulescu, a dezvăluit motivul pentru care puștiul fenomen al natației a refuzat universitățile din SUA și a rămas în România.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Adrian Rădulescu a recunoscut că David Popovici a fost foarte tentat să accepte oferta americanilor, dar puștiul de 18 ani nu a vrut să se despartă de mediul de acasă din România. Antrenorul înotătorului fenomen a dezvăluit ce s-a aflat în spatele ofertelor grandioase ale universităților din SUA.

Motivul pentru care David Popovici a refuzat SUA și a rămas în România

„Absolut. Sunt tentante. Vin şi îţi oferă o educaţie, o diplomă prestigioasă, condiţii de pregătire şi acces la specialişti. Dar iarăşi, tot trebuie să găseşti ce funcţionează pentru tine. Mediul de acolo are nişte cutume, nişte lucruri nescrise.

Când intri într-o universitate americană intri în campus. Te-ai mutat în campus, acolo înveţi, acolo mănânci, acolo te antrenezi, acolo trăieşti. Şi asta înseamnă să te aliniezi cu adevărat la valorile lor. Depinde de locul pe care îl alegi.

Odată cu sprijinul pe care îl are de la Federaţie, Comitet (n.r. COSR), club (n.r. Dinamo). După care, prin sprijinul şi înţelegerea pe care o are la şcoală. Şi, în general, oamenii pe care îi avem în jurul nostru, inconştient sau conştient, cred în visul lui. Şi încearcă să îl ajute. Când eşti într-un astfel de mediu, este bine să rămâi. Creşte riscul exponenţial la o astfel de schimbare.

Reclamă

Există viaţa socială, care este foarte importantă. Acolo trebuie să fii disponibil, într-o oarecare măsură. Şi scolastic, trebuie să fii disponibil. Poţi să fii tu campion olimpic, tot trebuie să îţi dai examenele. Şi trebuie să fii disponibil pentru competiţiile universităţii. Şi s-ar putea să nu fie programul care să te avantajeze pe tine, ca sportiv. Sunt multe aspecte ascunse în spatele acestor oferte pe care David a fost foarte înţelept şi a căutat să se sfătuiască”, a spus Adrian Rădulescu, conform fanatik.ro.

David Popovici, argint în proba de 100 metri mixt, de la Campionatul Naţional în bazin scurt

David Popovici a cucerit medalia de argint în proba de 100 de metri mixt, de la Campionatul Naţional în bazin scurt, ce se desfăşoară la Otopeni. Daniel Martin a cucerit aurul, la o diferenţă infimă.

David Popovici a încheiat proba de 100 de metri mixt cu timpul de 53.47, iar Daniel Martin, câştigătorul, a înregistrat timpul de 53.41.

Reclamă 4 / 0/3

David Popovici (CS Dinamo) s-a clasat, sâmbătă, pe locul doi în proba de 100 m mixt din cadrul Campionatului Naţional de înot în bazin scurt, la Otopeni.

După ce primele două locuri au fost ocupate de Daniel Martin şi David Popovici, pe ultimul loc de podium s-a clasat Patrick Sebastian Dinu, cu timpul de 54.78.

David Popovici: „Nu sunt bun chiar la toate!”

După ce a ieșit pe locul secund, David Popovici a anunțat că asta îl ambiționează să lupte și mai mult pentru medaliile de aur.

”Mi-am dorit să câștig, însă trebuie să învăț să și pierd din când în când. E o probă la care sunt nou. Nu sunt bun chiar la toate. Mă face să-mi fie din nou `foame`, în caz că m-am culcat cumva pe o ureche. Îmi reamintește că `vezi, nu ești bun chiar la toate`, a declarat David Popovici, după probă.

Până acum, David Popovici a obţinut două medalii de aur, la Campionatul Naţional ce se desfăşoară la Otopeni, la probele de 100 de metri liber şi 200 de metri liber. El va mai concura în proba de 400 m liber, programată duminică.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
4
mai
22:45
VIDEOMax Verstappen va pleca din pole position în Marele Premiu de Formula 1 de la Miami (Antena 3 CNN şi AntenaPLAY, 23:00)
4
mai
22:35
Promisiunea lui Kopic după ce Dinamo a ajuns într-o situaţie dramatică: „Vom lupta până la final, vom lupta pentru club!”
4
mai
22:20
Ahmed Bani, la pământ după ce Dinamo a fost egalată de U Cluj: „Trebuia să câștigăm cu orice preț!”
4
mai
22:02
Cum arată clasamentul în playout după U Cluj – Dinamo 3-3. Situaţie disperată pentru echipa lui Kopic
4
mai
21:31
NEWS ALERTReal Madrid e noua campioană a Spaniei! Echipa lui Ancelotti a câştigat titlul cu 4 etape înainte de final
4
mai
21:29
Erling Haaland, cifre fabuloase la Manchester City! Starul norvegian a făcut show și a marcat patru goluri
4
mai
21:00
VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! Abby Pulling a câștigat prima cursă, live în AntenaPLAY
4
mai
20:42
„S-au înțeles!” Mihai Stoica a anunțat transferul lui Florinel Coman! Ultimele detalii despre negocieri
4
mai
20:35
U Cluj – Dinamo 3-3! „Câinii”, egalați în minutul 90+1! Au nevoie de un miracol pentru a nu retrograda
4
mai
20:29
Motivul pentru care Ianis Hagi nu a revenit la Farul, înainte de EURO 2024: „Era huiduit de 200-300 de spectatori”
Vezi toate știrile
Citește și