Închide meniul

Lionel Messi, desemnat cel mai bun fotbalist al anului 2022! Cum arată Top 5

Reclamă

Sebastian Cristian Publicat: 4 ianuarie 2023, 12:43

Lionel Messi, desemnat cel mai bun fotbalist al anului 2022! Cum arată Top 5

Lionel Messi, încă sub magia câștigării Campionatului Mondial

Lionel Messi / Profimedia

Lionel Messi a fost desemnat cel mai bun fotbalist al anului 2022 de către Federația Internațională de Istorie și Statistică a Fotbalului (IFFHS). Distincția vine după performanța colosală reușită de argentinian la Cupa Mondială din Qatar.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Acolo, Messi și-a purtat naționala spre triumf, îndeplinindu-și visul de a deveni campion mondial alături de Argentina.

Lionel Messi, desemnat cel mai bun fotbalist al anului 2022! Cum arată Top 5

Deși Karim Benzema și Kylian Mbappe au avut, de asemenea, parte de un an excelent, Messi a fost cel care a dominat topul realizat de Federația Internațională de Istorie și Statistică a Fotbalului. Luka Modric și Erling Haaland au fost și ei nominalizați. În 2020 și 2021, distincția a fost primită de Robert Lewandowski.

Fotbaliștii anului 2022

Lionel Messi, declarat cetățean de onoare după triumful de la Cupa Mondială cu Argentina

Lionel Messi a fost declarat cetățean de onoare în Funes, o localitate din apropierea orașului Rosario. După triumful cu Argentina de la Cupa Mondială, superstarul „pumelor” a avut o primire pe măsură la întoarcerea în țară.

După parada campionilor, a urmat un nou moment special pentru „Purice”. Localitatea Funes, o zonă de lângă Rosario, orașul natal al lui Messi, a ținut să-i mulțumească fotbalistului pentru bucuria adusă țării la Campionatul Mondial din Qatar.

Reclamă

Căpitanul „pumelor” a fost încântat de distincția primită și le-a transmis un mesaj autorităților din Funes, dar și fanilor săi.

„Transmit un salut oamenilor din Funes, din Rosario în general, şi vă sunt recunoscător pentru dragostea pe care o aveţi întotdeauna, mai ales în acest moment, de când am venit de la Cupa Mondială.

Avem doar puţine zile alături de familie şi prieteni, şi este complicat să onorăm toate inițiativele, dar vă mulţumim pentru dragostea voastră. Să încheiem anul cu bine şi toate cele bune pentru viitor”, a spus Messi, într-un videoclip filmat în locuinţa sa aflată într-un cartier privat din Funes, notează Agerpres.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
12:01 Motivul pentru care Cristi Săpunaru a fost lăsat pe bancă de Bogdan Lobonț, la Farul – Rapid! Anunțul căpitanului giuleștenilor 11:37 „M-a bulversat” Bogdan Lobonţ, făcut praf după înfrângerea lui Rapid cu Farul: „Echipă deplorabilă” 11:17 Nicolae Cristescu aşteaptă revoluţia la Rapid! Îi cere pe Marius Şumudică şi Dani Coman: „Nu vreau să dau în Daniel Niculae” 11:00 Marius Ștefănescu a primit interzis la FCSB! Gigi Becali își poate lua adio de la el: „E singura echipă la care nu pot să-l las!” 10:59 Momentul care i-a schimbat cariera lui Bernadette Szocs: „Cred că a fost cel mai important pas din viaţa mea” 10:49 Conducerea Barcelonei a reacţionat, după ce Xavi s-a hotârât să continue la echipă! Care a fost momentul decisiv pentru antrenor 10:02 Testat pozitiv la testul anti-doping, Cosmin Matei a revenit pe teren cu FCSB: ”Nu o să vă vină să credeți de la ce a pornit tot” 9:54 SUA au anunţat primii jucători care merg la Campionatul Mondial de hochei, LIVE în AntenaPLAY! Ce staruri din NHL merg în Cehia 9:24 Ilie Dumitrescu, reacție furibundă după gestul făcut de Krasniqi la adresa lui Bogdan Lobonț: „Nu toți sunt Mbappe sau Vinicius!” 9:07 AS.ro LIVE | Titi Aur a fost invitatul lui Dan Pavel! Poveşti de senzaţie ale pilotului român Vezi toate știrile
Citește și