Închide meniul

Hugo Lloris și-a anunțat retragerea de la naționala Franței! Mesaj superb de la Didier Deschamps: „A fost un slujitor al țării!”

Alexandru Ivan Publicat: 9 ianuarie 2023, 22:20

Reclamă
Hugo Lloris și-a anunțat retragerea de la naționala Franței! Mesaj superb de la Didier Deschamps: „A fost un slujitor al țării!

Hugo Lloris și-a anunțat retragerea de la naționala Franței

Hugo Lloris, la naționala Franței / Profimedia

Hugo Lloris și-a anunțat retragerea de la naționala Franței, după o carieră fabuloasă în tricoul Les Bleus.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Într-un interviu pentru ziarul L’Équipe, acesta a spus că „vine un moment când trebuie să ştii să predai ştafeta”. „Am spus şi am repetat mereu că echipa Franţei nu aparţine nimănui şi trebuie să ne asigurăm cu toţii că aşa este, eu în primul rând”, a spus el.

Hugo Lloris și-a anunțat retragerea de la naționala Franței

„Cred că echipa este pregătită să continue, există şi un portar care este pregătit n.r. – Mike Maignan)”, a spus căpitanul Les Blues.

Cu echipa Franţei, el a participat la patru turnee finale ale Cupei Mondiale şi a câştigat unul, în 2018.

Format la OGC Nice, actualul portar al formaţiei Tottenham va rămâne în legenda echipei Franţei.

Reclamă

Lloris, care deţine recordul la numărul de meciuri cu banderola de căpitan, lasă echipa Franţei cu sentimentul datoriei împlinite: „Nu este uşor să anunţ asta, dar după paisprezece ani în care am apărat acest tricou, pe care l-am purtat cu imensă plăcere, cu mândrie, datorie şi simţ al responsabilităţii, cred că am ajuns la final”.

Didier Deschamps, mesaj superb pentru Hugo Lloris

Selecţionerul Didier Deschamps i-a adus un omagiu lui Hugo Lloris după anunțul retragerii de la națională.

Mi-a povestit la ce se gândeşte şi decizia sa în urmă cu câteva zile. Trebuie să-i respectăm decizia chiar dacă încă avea locul clar în echipa noastră, aşa cum a demonstrat la ultima Cupă Mondială de la Doha. A fost un foarte mare slujitor al echipei franceze şi vreau să-i salut cariera excepţională. Hugo este o persoană remarcabilă la nivel uman. Era căpitan când am devenit antrenor în 2012, i-am păstrat banderola şi nu am regretat niciodată, dimpotrivă.

Reclamă 4 / 0/3

Hugo are o idee foarte înaltă despre echipa franceză, a fost întotdeauna orientat spre echipă, a pus întotdeauna echipa pe primul loc, uneori chiar în detrimentul lui. A fost o plăcere şi o onoare pentru mine să-i fiu antrenor.

Le doresc tuturor antrenorilor să aibă jucători ca el. Hugo are tot respectul şi recunoştinţa mea. Îi doresc să fie fericit. Un mare mulţumesc, Hugo, pentru că ţi-ai reprezentat ţara atât de bine.”, a declarat Deschamps, conform lefigaro.fr.

Hugo Lloris a debutat în echipa Franţei la 19 noiembrie 2008, împotriva Uruguayului (0-0) şi şi-a încheiat cariera pe 18 decembrie în finala Cupei Mondiale, pierdută împotriva Argentinei.

Didier Deschamps va rămâne selecționerul Franței

Didier Deschamps şi-a prelungit contractul de selecţioner al Franţei până în 2026, a anunţat, sâmbătă, Federaţia Franceză de Fotbal (FFF).

Numit pe 9 iulie 2012, Didier Deschamps are 89 de victorii, 28 de remize şi 22 de înfrângeri în 139 de meciuri cu echipa Franţei. Guy Stéphan, asistentul lui Didier Deschamps, Franck Raviot, antrenorul portarilor, şi Cyril Moine, preparatorul fizic, îşi vor continua misiunea cu Les Bleus până în 2026.

Cu preşedintele am ajuns la un acord pentru prelungirea până în 2026. Îi mulţumesc preşedintelui. În Qatar, am fost foarte aproape de a obţine ceea ce ne-am dorit, acest titlu de campion mondial. Au fost multe lucruri pozitive.

Vreau să mulţumesc personalului tehnic, întregului personal. La întoarcerea în Franţa, mi-am dat seama de emoţiile pe care le-ar trezit această Cupă Mondială. A fost multă pasiune, sprijin. Puteţi conta pe mine pentru a menţine echipa Franţei la cel mai înalt nivel internaţional”, a spus Deschamps.

Reclamă
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:34 LIVE VIDEORomânii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Eduard Ionescu luptă acum, LIVE în AntenaPLAY 17:28 „Se întoarce Alex Chipciu la FCSB?” Mihai Stoica a dat răspunsul pe loc! Dezvăluire sinceră despre negocieri 17:00 Farul – Sepsi LIVE TEXT (20:00). Gică Hagi luptă pentru locul 2 din play-off! Echipele probabile 16:50 LIVE VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! Prima sesiune de antrenamente e ACUM, live video în AntenaPLAY 16:36 Foto„Avem potențial!” Roberto Gliga, prima reacție după România – Coreea de Sud 3-2! A vorbit după ce a fost „atacat” cu ciocolată 15:35 VIDEORomânia – Coreea de Sud 3-2! O nouă VICTORIE URIAŞĂ pentru „tricolori”, la CM de hochei, live în AntenaPLAY 15:12 Adevăratul motiv pentru care Dan Petrescu a acceptat să îşi încheie brusc vacanţa şi să semneze cu CFR Cluj: „Nu puteam refuza!” 14:46 Mihai Stoica, explicaţie total neaşteptată! Motivul pentru care numărul 27 va fi trecut pe tricourile campioanei FCSB 14:33 Zeljko Kopic, reacţie fermă după ce fanii lui Dinamo i-au cerut demisia: „Sunt primul care se supără!” Mesaj despre viitorul lui 14:06 „Şumudică va dormi la stadion!” Robert Niţă l-a dat de gol pe Dan Şucu! Când va fi anunţat noul antrenor de la Rapid Vezi toate știrile
Citește și