Închide meniul

Momentul în care Gică Hagi s-a simţit umilit de români şi a răbufnit: „Ne-a luat la înjurături pe toți”

Dan Roșu Publicat: 21 februarie 2023, 9:25

Reclamă
Momentul în care Gică Hagi s-a simţit umilit de români şi a răbufnit: „Ne-a luat la înjurături pe toți

Momentul în care Gică Hagi s-a simţit umilit de români şi a răbufnit

Gică Hagi, în timpul unui meci al Farului / Profimedia Images

Dumitru Dragomir a dezvăluit momentul în care Gică Hagi s-a simţit umilit de români şi a răbufnit. S-a întâmplat în Slovenia, în 2001, înainte de manşa tur a barajului pentru accederea la Campionatul Mondial 2002.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Când au ajuns la hotelul din Ljubljana, fotbaliştii şi cei din staff au fost puşi să aştepte înainte să li se ofere camerele, fiind o problemă de organizare. Atunci, „Regele”, care de-abia preluase naţionala, i-ar fi înjurat pe cei din Federaţie, care nu se ocupaseră de organizare, în frunte cu Mircea Sandu.

Dragomir susţine că acest episod a contat pentru demiterea lui Gică Hagi de la naţională, venită după ratarea calificării la CM 2002, după 1-2 şi 1-1 cu Slovenia.

Momentul în care Gică Hagi s-a simţit umilit de români şi a răbufnit

„Nici noi nu mișcam în fața lui Hagi. Nici unul nu mișca, nici eu, nici Mircea Sandu, nici nimeni. Păi ce a făcut odată în Slovenia, Dumnezeule, Doamne! De-atunci l-a dat Mircea Sandu afară pentru chestia aia. Echipa când a sosit la hotel nu făcuseră repartizarea pe camere. Piscanu sau Bivolaru, unul dintre ei, nu mai știu cine trebuia să se ocupe.

Nu o făceam eu sau Mircea Sandu, noi eram… Și când Hagi vede că echipa stă la coadă și nu vine cineva să împartă cheile, că așa era la echipa națională, totul calculat. Mircea Sandu era un superprofesionist.

Reclamă
Reclamă 4

Hagi era antrenor. Îl pusesem eu și Mircea Sandu… Și nu i-a convenit ce era la hotel… Mamă, și a început să strige în holul ăla și se lega și de Mircea Sandu. De mine, nu… Și atunci am știut sigur că Mircea Sandu îl va schimba. A venit barajul și… Mircea Sandu nu uita pe nimeni.

Gică Hagi l-ar fi înjurat pe Mircea Sandu

Ne-a luat la înjurături pe toți. Și pe Mircea Sandu! Da… Și ce dacă era președintele Federației? Fraților, nu asta e cauza. Fotbaliștii mai înjură, să descarcă, iar Hagi era Hagi, nu era oricine.

Cu Pițurcă sufla cineva în front la echipă? Să nu uiți că Mircea Sandu l-a pus pe Pițurcă de două ori antrenor la echipa națională. Nici Iordănescu nu a reușit să-l încalece pe Hagi. Și Iordănescu era dur. Tare antrenor. Dar așa, ca rezultate, Pițurcă e pe primul loc”, a spus Dragomir, citat de fanatik.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Hagi, jignit în ultima perioadă de Lupu, a fost dat afară de la naţională, prima echipă din cariera lui de antrenor. În preliminarii, România terminase grupa pe locul 2, în urma Italiei, dar era favorită certă în dubla cu Slovenia, fiind şi cap de serie. Dragomir susţine că Gică ar fi fost oricum înlăturat de „răzbunătorul” Mircea Sandu, chiar dacă tricolorii ajungeau la Mondial. Regele venise la cârma României după plecarea lui Loţi Boloni la Sporting.

„Mircea Sandu nu uita pe nimeni. Și dacă naționala câștiga cu 1-0, părerea mea e că tot îl dădea afară! Am avut și niste invitați acolo, în Slovenia, niște parlamentari, mi se pare că Vadim Tudor. Pe toți ne-a pus într-o postură urâtă. Politicienii, cu toții eram acolo”, a adăugat Dumitru Dragomir, despre incidentul din Slovenia.

Citește și:

Va reuși Corvinul să intre în grupele Europa League?

Loading ... Loading ...
Reclamă
0:21 26 mai

VideoBucuria lui Kylian Mbappe, după ce a cucerit Cupa Franţei la ultimul său meci în tricoul lui PSG!

0:16 26 mai

Toni Kroos, despărţire în lacrimi de Real Madrid! Momente emoţionante pe Santiago Bernabeu

0:00 26 mai

Bayer Leverkusen a făcut eventul în Germania! Succes cu emoţii în finala Cupei

23:55

VIDEOPSG a câştigat Cupa Franţei! Kylian Mbappe a cucerit un trofeu la ultimul său meci pentru parizieni, LIVE în AntenaPLAY

23:48

Jose Mourinho, declaraţie minunată despre Gică Hagi, după meciul de adio al Generaţiei de Aur: „Chiar și astăzi s-a văzut clasa”

23:43

„Merg la Oviedo” Declaraţie de senzaţie a lui Marius Lăcătuş după ce a evoluat în meciul de retragere al Generaţiei de Aur!

1 VIDEORăzvan Lucescu este campion în Grecia cu PAOK! Românul a cucerit titlul pe terenul rivalei. Aris – PAOK 1-2 a fost în AntenaPLAY! 2 FotoIrina Deleanu, în extaz după Campionatele Europene: „Încă mai cred că este un vis! Mă ciupesc să văd dacă este real” 3 VIDEOIsack Hadjar a câștigat Cursa de Formula 2 de la Imola! Performanță de senzație pentru pilotul de la Campos Racing 4 VIDEOSami Meguetounif a câștigat Cursa de Formula 3 de la Imola! Goethe a terminat pe 2. A fost spectacol în AntenaPLAY 5 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu de la Imola! Cursa a fost live pe Antena 1 şi AntenaPLAY 6 VIDEOSporting – Chaves 3-0 şi Braga – Porto 0-1, în AntenaPLAY! Sporting a primit trofeul, Porto merge în grupele Europa League
Citește și