Închide meniul

România a ratat calificarea directă la JO 2024, după ce a pierdut finala Campionatelor Europene. Cum mai poate ajunge la Paris

Alex Ioniță Publicat: 17 septembrie 2023, 17:25

Reclamă
România a ratat calificarea directă la JO 2024, după ce a pierdut finala Campionatelor Europene. Cum mai poate ajunge la Paris

România a ratat calificarea directă la JO 2024, după ce a pierdut finala Campionatelor Europene

Bernadette Szocs, în timpul Campionatelor Europene de la Malmo / Profimediaimages

România a ratat calificarea directă la JO 2024, după ce a pierdut finala Campionatelor Europene. Echipa națională feminină de tenis de masă are acum emoții, înaintea Jocurilor Olimpice. Următorul turneu final este decisiv.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Naționala feminină a fost învinsă în finala Campionatelor Europene de la Malmo, cu scorul de 0-3. Lupta „tricolorelor” a fost exclusiv în AntenaPLAY.

România a ratat calificarea directă la JO 2024, după ce a pierdut finala Campionatelor Europene. Campionatele mondiale, ultima șansă pentru echipa națională

După ce au pierdut finala Campionatelor Europene de tenis de masă, împotriva Germaniei, „tricolorele” au ratat șansa de a se califica direct la Jocurile Olimpice de la Paris, din anul 2024.

Potrivit reculamentului Olimpiadei, sportivii care participă la competiții internaționale de tenis de masă se pot califica prin mai multe modalități la Jocurile Olimpice. Unul dintre ele, pe care România le-a ratat după eșecul cu Germania, este câștigarea unei competiții continentale (de exemplu Campionatele Europene).

Totuși, „tricolorele” mai au o șansă la Campionatele Mondiale din 2024, care vor avea loc în Busan, Coreea de Sud, în perioada 16 – 25 februarie 2024. În cadrul acestei competiții, toate selecționatele care vor ajunge în faza „sferturilor de finală” vor fi prezente la Jocurile Olimpice de la Paris.

Reclamă

Astfel, având în vedere eșecul de la Malmo, Campionatele Mondiale de la Busan au devenit decisive pentru sportivele noastre.

Naționala feminină a României a participat pentru ultima dată la Jocurile Olimpice de la Rio, din anul 2016. Atunci „tricolorele” s-au oprit în sferturi, după ce au pierdut duelul cu Coreea de Sud cu scorul de 3-2.

România – Germania 0-3, în finala Campionatelor Europene de la Malmo

„Tricolorele” au fost învinse de selecționata din Germania fără să câștige vreun meci, în cadrul finalei Campionatelor Europene de la Malmo. În primul meci, Xiaona Shan s-a impus în fața Elizei Samara cu scorul de 11-6, 11-8 și 11-8.

Reclamă 4 / 0/3

Următorul duel a fost cel dintre Han și Szocs, pierdut de către jucătoarea noastră cu scorul de 16-14, 8-11, 8-11, 10-12 după un meci în care sportiva noastră a început mai bine decât jucătoarea din Germania.

Ultimul meci a fost cel dintre Andreea Dragoman și Nina Mittelham. Adversara sportivei care reprezintă naționala României a câștigat ultimele 3 seturi ale meciului, chiar dacă Andreea a câștigat primul și al 3-lea set. Andreea Dragoman a fost învinsă cu scorurile de 11-5, 9-11, 11-8, 6-11, 10-12, iar Germania a devenit Campioană Europeană.

Totul despre AntenaPLAY

AntenaPLAY oferă abonaților 13 canale LIVE, emisiuni TV în ediții integrale, conținut exclusiv și producții originale, zeci de filme românești premiate la cele mai importante festivaluri internaționale, competiții sportive, LIVE exclusiv, pentru toți iubitorii sportului, animații pentru cei mici și știri de ultima oră.

Aplicația AntenaPLAY este disponibilă pe toate dispozitivele: smartphone, smart TV, PC, tabletă și laptop. AntenaPLAY este singurul loc în care se pot urmãri edițiile integrale din emisiunile produse de Antena TV Group, din orice colţ al lumii şi de pe orice dispozitiv.

Recomandări
Citește și:

Care este cel mai bun antrenor al momentului în fotbalul mondial?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:01 Demitere neaşteptată în Liga a 2-a! Nicolae Dică e gata să revină, „la pachet” cu Dani Coman 10:32 Anunţul italienilor despre viitorul lui Dennis Man şi al lui Valentin Mihăilă! Ce se întâmplă cu cei doi români de la Parma 10:11 Răzvan Lucescu a ieşit la atac, după ce a devenit campion cu PAOK: „Catastrofal! Au fost fotografiaţi!” 9:35 „Nu-l apucă prima zăpadă!” Dumitru Dragomir, mesaj categoric după ce Neil Lennon a fost prezentat la Rapid 9:11 Adi Popa regretă revenirea la FCSB! Mesajul categoric transmis: „Am cedat presiunii lui Gigi Becali!” 8:37 Ce a răspuns Răzvan Lucescu când a fost întrebat dacă e cel mai bun antrenor român 8:34 Dan Petrescu, sfătuit să-l transfere pe jucătorul lui Dinamo, care a fost huiduit de fani la baraj: „Se ‘bate’ cu Deac!” 8:16 Mircea Lucescu, semnal de alarmă pentru Dinamo după victoria de la baraj: „Nu înseamnă mult, mă aşteptam la altceva!” 20
mai
23:46
Ioan Andone cere şi el plecarea lui Zeljko Kopic de la Dinamo: „Trebuie un antrenor român. Aş păstra doar 5 jucători”
20
mai
23:26
„Vreţi să rămâneţi la Dinamo?” Zeljko Kopic, anunţ despre viitorul său după victoria cu Csikszereda: „Am 46 de ani, nu 60!”
Vezi toate știrile
Citește și