Închide meniul

TAS începe audierile în scandalul de dopaj al Kamilei Valieva. Cum se va apăra patinatoarea din Rusia

Valentin Pîrcălabu Publicat: 26 septembrie 2023, 13:35

Reclamă
TAS începe audierile în scandalul de dopaj al Kamilei Valieva. Cum se va apăra patinatoarea din Rusia

TAS începe audierile în scandalul de dopaj al Kamilei Valieva

Profimedia

TAS începe audierile în scandalul de dopaj al Kamilei Valieva. Patinatoarea din Rusia va fi audiată prin videoconferinţă. Valieva a fost depistată pozitiv la un test anti-doping cu două luni înaintea Jocurilor Olimpice de la Beijing.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) începe, marţi, examinarea cazului tinerei patinatoare rusoaice Kamila Valieva, campioana olimpică pe echipe care a fost depistată pozitiv cu două luni înainte de Jocurile Olimpice de la Beiing.

TAS începe audierile în scandalul de dopaj al Kamilei Valieva

În februarie 2022, ruşii – sub egida Comitetului Olimpic din Rusia (ROC) – au fost încoronaţi campioni olimpici în proba pe echipe la Jocurile de la Beijing. Kamila Valieva (acum în vârstă de 17 ani), campioană europeană, a contribuit la această victorie, inclusiv cu o săritură cvadruplă, ceea ce nicio patinatoare nu mai reuşise până atunci, scrie news.ro.

Dar tânăra sportivă fusese depistată pozitiv cu trimetazidină cu două luni mai devreme, la campionatele Rusiei. Cu toate acestea, ea a fost totuşi autorizată de Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) să participe la Jocurile Olimpice. Ulterior, CIO a declarat că nu se va acorda nicio medalie până când cazul Valieva nu va fi soluţionat.

O comisie independentă a Agenţiei antidoping din Rusia (Rusada) a exonerat-o pe patinatoare de orice abatere. Dar agenţia însăşi, împreună cu Federaţia Internaţională de Patinaj şi Agenţia Mondială Antidoping (WADA), a dus cazul la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne.

Reclamă

Audierea va dura trei zile. WADA a declarat că ar dori o suspendare de patru ani, ceea ce ar invalida rezultatele sale şi ar priva ROC de titlul olimpic pe echipe. TAS a anunţat deja că audierile nu vor fi deschise publicului şi a respins cererea echipei SUA, medaliată cu argint la Jocurile Olimpice, de a avea un observator prezent în timpul procedurilor.

Kamila Valieva şi Rusada nu se vor deplasa la Lausanne iar audierea va avea loc prin videoconferinţă. Nu a fost anunţată nicio dată pentru verdict. Potrivit unor experţi antidoping, decizia ar putea fi dată peste câteva luni.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
Citește și:

Cine va câştiga Balonul de Aur 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:03 Irina Begu, în turul 3 de la Roma! Calificare după doar 29 de minute pentru româncă, după abandonul adversarei 14:34 Dominic Thiem se retrage din tenis! Anunţul campionului din 2020 de la US Open: „Am ajuns la concluzia că e decizia corectă” 14:21 Decizia luată de Denis Alibec, după ce a fost dorit la FCSB! Mama atacantului a făcut anunţul: „E un risc, dar şi-l asumă!” 13:43 Cornel Dinu i-a făcut praf pe şefii lui Dinamo: „Au vrut să aibă o jucărie fotbalistică!” Ce a spus despre Mircea Rednic 13:42 Yokohama – Al Ain LIVE VIDEO (sâmbătă, 13:00) în AntenaPLAY. Manşa tur a finalei Ligii Campionilor Asiei 12:57 Mircea Lucescu, mesaj ferm atunci când a fost întrebat despre Rapid! Unde a fost surprins alături de Dan Şucu 12:39 Dinamo a primit o veste uriaşă înaintea meciului cu UTA! Ce a decis Comisia de Recurs 12:26 Câte bilete s-au vândut la FCSB – CFR Cluj! Arena Naţională, gata să „erupă” la meciul campionilor 12:23 FCSB, echipament special la meciul cu CFR Cluj: „Şi cea mai mare echipă din toate timpurile din România a jucat aşa” 11:42 Probleme pentru FIFA! Forul condus de Gianni Infantino, somat de sindicatul fotbaliştilor: „Este dincolo de saturaţie” Vezi toate știrile
Citește și