Închide meniul

Michael Brinegar a fost suspendat patru ani pentru dopa

Dan Roșu Publicat: 25 iunie 2024, 12:02 / Actualizat: 25 iunie 2024, 13:05

Reclamă
Michael Brinegar a fost suspendat patru ani pentru dopa

Michael Brinegar a fost suspendat patru ani pentru dopaj

Michael Brinegar, la finalul unei probe - Profimedia Images

Michael Brinegar a fost suspendat patru ani pentru dopaj. Înotătorul american, clasat pe locul şapte în finalele de la 800 şi 1.500 m liber la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a primit o suspendare de patru ani pentru dopaj sangvin, a anunţat Agenţia americană antidoping (USADA), conform Reuters.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Brinegar, 24 ani, fiul lui Jennifer Hooker Brinegar, participantă la JO 1976 de la Montreal, a fost depistat cu valori anormale ale sângelui său în paşaportul său biologic (ABP), începând cu septembrie 2022, cauza fiind determinată ca urmare a unui dopaj sangvin.

Michael Brinegar a fost suspendat patru ani pentru dopaj

Un judecător independent l-a exonerat pe Brinegar de acuzaţii, astfel că acesta a participat săptămâna trecut la trialul american de la Indianapolis, unde a înotat în probele de 400 şi 800 m liber.

USADA a făcut apel la Tribunalul de Arbitraj pentru Sport (TAS), care i-a impus o suspendare de patru ani, care l-a împiedicat să mai concureze în finala de la 1.500 m, prevăzută duminica trecută.

„În calitate de olimpic şi fiu al unei înotătoare olimpice a cărei echipă feminină din SUA s-a confruntat cu o echipă est-germană care se dopa în mod sistematic, înşelăciunea este o trădare a tot ceea ce am fost învăţat şi a ceea ce sunt eu.

Reclamă
Reclamă

Sunt profund dezamăgit de hotărârea Tribunalului de Arbitraj Sportiv şi de acuzaţiile USADA, care sunt complet nefondate”, a scris Brinegar pe contul său de Instagram.

Reclamă
Recomandări

Reuşeşte FCSB să o învingă şi pe PAOK în Europa League?

Loading ... Loading ...
Citește și:
22:04

VIDEOBenfica – Gil Vicente, 22:30, în AntenaPLAY. Casa Pia – Guimaraes 1-1. Programul etapei cu numărul 7 din Liga Portugal

22:02

Reacţia lui Dan Petrescu, după ce i s-a cerut demisia de la CFR: „Când nu sunt aici, sunt bun!” Discurs dur după eşecul cu UTA

21:24

Ciprian Deac și-a turnat cenușă în cap după CFR Cluj – UTA 1-3! Ce a spus despre greșeala din prima repriză

21:10

Valentin Costache, euforic după ce a marcat în CFR Cluj – UTA 1-3: „Mă bucur pentru mine, aveam mare nevoie!”

21:05

LIVE TEXTRapid – Oțelul Galați 0-0. Ocazii uriaşe ratate de echipa lui Şumudică! Duel „de foc” în Giuleşti

20:37

Bayern a marcat „golul sezonului” în derby-ul cu Bayer Leverkusen! Reuşita de senzaţie care i-a făcut pe fani să o ia razna

1 FotoDavid Popovici a refuzat un cadou de o valoare uriaşă, în România! „Îl scot la licitaţie” 2 FotoAdelina Chivu, dezvăluiri tulburătoare despre cea mai cumplită accidentare a lui Cristi Chivu: „Era într-o euforie că n-a murit” 3 VIDEOAdina Diaconu, victorie clară cu Balazova la China Smash 2024! Competiţia este exclusiv în AntenaPLAY 4 „Un moment greu!” Vlad Chiricheş, dezvăluiri despre suferinţa prin care a trecut la FCSB. Cât l-au afectat criticile lui Becali 5 „Îi măresc contractul şi îi iau un apartament!” Ce jucător va răsplăti Gigi Becali, după FCSB – RFS 4-1 6 VIDEOAl Ahly – Zamalek 1-1 (3-4 d.l.d). Zamalek a câştigat Supercupa CAF după un meci nebun. Dramatism total în AntenaPLAY
Citește și