Închide meniul
EXCLUSIV

Gică Hagi şi Mircea Lucescu, printre variantele de lux pentru înlocuirea lui Edi Iordănescu la naţionala României

Publicat: 17 iulie 2024, 14:19

Reclamă
Gică Hagi şi Mircea Lucescu, printre variantele de lux pentru înlocuirea lui Edi Iordănescu la naţionala României

Gică Hagi şi Mircea Lucescu, printre variantele de lux pentru înlocuirea lui Edi Iordănescu la naţionala României

Colaj Profimedia

Gică Hagi şi Mircea Lucescu sunt printre variantele de lux pentru înlocuirea lui Edi Iordănescu la naţionala României. Aşa cum AS.ro a anunţat în exclusivitate, Edi Iordănescu a luat decizia de a pleca de la naţionala României, pentru a sta o perioadă lângă familie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Contractul lui Edi Iordănescu expiră la finalul lunii şi, cel mai probabil, atunci se va face şi anunţul oficial. Surse neoficiale susţin că FRF are deja o listă cu posibilii înlocuitori.

Gică Hagi şi Mircea Lucescu, printre variantele de lux pentru înlocuirea lui Edi Iordănescu la naţionala României

Cele mai răsunătoare nume sunt ale lui Mircea Lucescu şi Gică Hagi. Primul este liber de contract, după ce s-a despărţit de Dinamo Kiev. Deşi a spus de multe ori în spaţiul public că nu se pune problema să mai vină selecţioner, nu este exclus ca Mircea Lucescu să accepte provocarea şi încerce să ducă naţionala la Campionatul Mondial din 2026, ce va fi transmis în exclusivitate de Antena. De asemenea, Antena va transmite şi Word Cup 2030.

Gică Hagi este un alt nume greu care îi poate lua locul lui Edi Iordănescu. De altfel, Hagi a fost primul nume cu care a negociat Răzvan Burleanu pentru preluarea naţionalei României, după plecarea lui Mirel Rădoi. „Regele” a spus pas pentru că era implicat în proiectul de la Farul şi, drept dovadă, a luat titlul în 2023. Este posibil ca şi acum Hagi să decidă să continue proiectul de la Farul şi să spună că nu este momentul să preia echipa naţională. Mai mult, aşa cum a spus-o de multe ori, Hagi îşi doreşte şi un proiect pe termen lung.

Mirel Rădoi, Adrian Mutu, Boloni şi Laurenţiu Reghecampf, alte variante pentru înlocuirea lui Edi Iordănescu

Mirel Rădoi poate fi luat în calcul să revină la echipa naţională. Marele avantaj al său este că ştie deja grupul de la echipa naţională. În aceeaşi situaţie este şi Adrian Mutu, care i-a antrenat pe mulţi dintre actualii jucători din naţională şi la U21.

Reclamă
Reclamă 4

Lista antrenorilor de top, care sunt şi liberi de contract, continuă cu Ladislau Boloni, Marius Şumudică, Laurenţiu Reghecampf şi Cristian Chivu. Totuşi, cei de la FRF au anunţat că nu vor lua nicio variantă în calcul până când despărţirea de Edi Iordănescu nu va deveni oficială.

Niciodată, înainte de a se finaliza un contract (n.r. de variantă B).  S-a vorbit de-a lungul timpului că i-aţi oferi o şansă (n.r. Chivu).. Nu de către noi, nu de către noi”, a spus Mihai Stoichiţă.

Edi Iordănescu pleacă de la naționala României! Când a luat selecționerul decizia și ce l-ar fi putut determina să rămână

Edi Iordănescu pleacă de la naționala României! Din informațiile AS.ro, selecționerul e decis în proporție de peste 90% să părăsească banca primei reprezentative. Din câte se pare, Iordănescu și-a anunțat deja staff-ul, că va pleca, încă din Germania.

Reclamă

Deși Federația Română de Fotbal insistă pentru continuitate și au avut mai multe întâlniri cu selecționerul, acesta s-a decis să renunțe la echipa națională. Din informațiile noastre, principalul motiv pentru care Iordănescu nu va mai continua este perioada grea prin care familia sa a trecut în ultimul timp. Din câte se pare, Edi va lua o pauză pentru a petrece timp alături de familie.

Conform surselor AS.ro, Edi Iordănescu a anunțat staff-ul, la momentul respectiv, că va continua pe banca primei reprezentative doar dacă România va elimina Olanda, lucru care nu s-a întâmplat, din păcate. Selecţionerul își impusese ca obiectiv ajungerea în sferturile EURO 2024.

Încă din Germania, Edi Iordănescu lăsa să se înţeleagă că familia are mai multă nevoie de el decât echipa naţională, una pe care a dus-o până în optimile EURO 2024, câştigând Grupa E, din care au mai făcut parte Belgia, Slovacia şi Ucraina.

„Pentru mine lucrurile sunt clare, eu sunt mândru de tot, de munca noastră. Cred că această echipă naţională poate să crească. Eu am nevoie de odihnă, după care cu siguranţă va fi o discuţie cu conducerea FRF, cu familia mea.

În momentul ăsta cred că familia mea are nevoie mai mare de mine decât echipa naţională. Au fost multe sacrificii, cu atacuri foarte multe, cu lipsă de încredere. Nu a fost uşor, vom vedea ce vom decide”, spunea Edi Iordănescu, pe 2 iulie.

Se va califica FCSB în turul trei preliminar al Ligii Campionilor după dubla cu Maccabi Tel Aviv?

Loading ... Loading ...
Citește și:
19:16

Transferul lui Deian Sorescu a intrat în impas! Suma cerută în schimbul internaţionalului român

18:43

Gică Hagi, încă două mutări la Farul! Anunţul oficial, după startul ratat din Liga 1

18:39

Dumitru Dragomir a făcut praf o candidată la titlu: „Nu e nici de locul 6”. Discurs vehement al fostului preşedinte LPF

18:23

Motivul pentru care a fost blocat transferul lui Albion Rrahmani la Rangers! Atacantul poate rămâne la Rapid! Anunţul scoţienilor

18:23

Echipele româneşti şi-au aflat adversarele din preliminariile Cupei CEV şi Challenge Cup la volei

18:03

Adrian Mutu a comentat reuşita jucătorului care l-a făcut praf după plecarea de la CFR Cluj! Ce i-a transmis şi lui Dan Petrescu

1 FotoAndrei Burcă s-a căsătorit! Cât de frumoasă este şi cu ce se ocupă soţia fundaşului naţionalei 2 FotoCine e iubita lui Lamine Yamal, noua senzaţie din fotbalul mondial. Tânăra este de o frumuseţe răpitoare 3 Kylian Mbappe a fost prezentat la Real Madrid. Primele declaraţii ale starului francez şi gestul uriaş făcut 4 Suma uriaşă pe care Gigi Becali a putut să le-o dea lăutarilor pentru dedicaţii la nunta lui Ianis Hagi 5 EXCLUSIVEdi Iordănescu pleacă de la naționala României! Când a luat selecționerul decizia și ce l-ar fi putut determina să rămână 6 FCSB – Virtus 4-0. Antrenament cu public în Ghencea pentru campioană. Urmează Maccabi Tel Aviv
Citește și