Închide meniul

Fostul campion mondial Mircea Grabovschi a murit la vârsta de 71 de ani: „O pierdere dureroasă pentru handbalul mondial!”

Publicat: 23 iulie 2024, 21:55

Reclamă
Fostul campion mondial Mircea Grabovschi a murit la vârsta de 71 de ani: „O pierdere dureroasă pentru handbalul mondial!

Legenda handbalului românesc, Mircea Grabovschi, a murit la vârsta de 71 de ani. Mesajul transmis de CSM Sighişoara

Mircea Grabovschi / Facebook CSM Sighişoara

Mircea Grabovschi, fostul mare handbalist român, a murit la vârsta de 71 de ani, a anunţat CSM Sighişoara, clubul din oraşul său natal.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Grabovschi a fost campion mondial în 1974 şi vicecampion olimpic în 1976. El a fost şi campion pe plan intern, cu Dinamo.

Mircea Grabovschi a murit la vârsta de 71 de ani

O pierdere dureroasă pentru handbalul mondial şi pentru comunitatea sighişoreană. Mircea Grabovschi, o legendă a handbalului, ne-a părăsit la vârsta de 71 de ani. Contribuţiile sale la acest sport au fost extraordinare, fiind campion mondial în 1974 şi vicecampion olimpic în 1976.

În astfel de momente, ne amintim de realizările şi impactul pe care l-a avut în lumea sportului. Mircea Grabovschi, a fost un adevărat ambasador al handbalului românesc, iar amintirea sa va rămâne vie în inimile celor care l-au cunoscut şi apreciat. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a transmis, marţi seară, CSM Sighişoara.

Reclamă
Reclamă 4

Mircea Grabovschi s-a născut în 22 decembrie 1952, la Sighişoara. A jucat pe posturile de inter dreapta şi extremă dreapta, devenind campion naţional cu Dinamo Bucureşti, cu care a cucerit şi Cupa României, anunţă news.ro.

A fost titular în naţionala României, care a cucerit titlul mondial în Germania, în 1974, respectiv medalia de argint la JO de la Montreal, din 1976.

Pentru merite sportive deosebite a primit titlul de Maestru Emerit al Sportului. În 26 februarie 2009 a fost distins şi cu titlul de ”Cetăţean de onoare” în oraşul natal, Sighişoara.

Reclamă

Mircea Grabovschi era internat în spital

A plecat dintre noi și Mircea Grabovschi!

✍️În data de 16 iulie, Mircea Grabovschi a suferit un AVC și a fost internat la spital. Astăzi, campionul mondial din 1974 și medaliatul cu argint de la Jocurile Olimpice din 1976➡️ și-a părăsit trupul și a mers în altă dimensiune.

❗️Mircea Grabovschi avea 71 de ani și a fost un jucător important al echipei Dinamo.

S-a născut în data de 22 decembrie 1952, la Sighișoara.

🤾🏻‍♂️În august 1976, după ce a devenit vicecampion olimpic, handbalistul a fost decorat cu ordinul „Meritul Sportiv Clasa a II-a. În martie 1982 a fost din nou decorat, de această dată pentru rezultatele deosebite obținute la Jocurile Mondiale Universitare de la București din 1981. În decembrie 2000, Grabovschi a primit Medalia națională „Serviciul Credincios” clasa I.
În 2009 a fost decorat din nou cu ordinul „Meritul Sportiv Clasa a II-a”. În același an a fost numit „Cetățean de onoare” al orașului Sighișoara.

În anul 2013, sala de sport a Colegiului Național „Mircea Eliade” din Sighișoara a primit denumirea „Mircea Grabovschi”. Printre altele, Mircea Grabovschi a fost vicecampion național la bridge și a jucat baschet înainte de handbal. 🙏Condoleanțe familiei și pace în sufletele celor îndurerați!„, a transmis şi FRH.

Cine crezi că va deveni selecţionerul României după plecarea lui Edi Iordănescu?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:40

„E foarte bună FCSB!” Gigi Becali, anunţ războinic înainte de Maccabi Tel Aviv – FCSB (31 iulie, 21:00, Antena 1 şi AntenaPLAY)

23:33

„Să ne întoarcem calificați din Ungaria!” Alexandru Băluţă, mesaj de luptă înaintea returului dintre FCSB şi Maccabi Tel Aviv

23:30

„Are aceeași problemă ca anul trecut” Basarab Panduru, semnal de alarmă pentru echipa lui Gigi Becali, după FCSB – Maccabi 1-1!

23:19

William Baeten, mesaj clar după ce a debutat la FCSB! Reacţie fermă după egalul cu Maccabi Tel Aviv: „Am avut ghinion!”

23:11

Joyskim Dawa, prima reacţie după golul marcat în FCSB – Maccabi Tel Aviv 1-1: „Mă bucur că returul este în Ungaria!”

23:00

Gigi Becali, sfat pentru naşul Gică Hagi! Patronul FCSB-ului i-a transmis „Regelui” dacă să preia sau nu naţionala României!

1 FotoScoţienii anunţă că Ianis Hagi s-a înţeles că noua echipă: „Este clar!” Salariul uriaş pe care îl va avea 2 FotoTeodora Meluţă se căsătoreşte! Cine e bărbatul care îi va deveni soţ: „Mai mult de o viaţă!” 3 FCSB – Maccabi Tel Aviv 1-1. Dawa, salvatorul din preliminariile UCL! Returul, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (31 iulie, 21:00) 4 FotoDavid Popovici, primul antrenament la Paris, înainte de startul Jocurilor Olimpice! Anunţul COSR 5 FotoCu cât a putut să îi vândă fiica lui Ilie Năstase un tablou lui Ion Ţiriac: „Cu atât l-a cumpărat, e suma corectă!” 6 Gică Hagi, reacţie fermă după plecarea lui Edi Iordănescu de la naţională: „Trebuia să rămână!” Ce a spus după Farul – Oţelul 0-0
Citește și