Închide meniul

FCU Craiova se apără după ce Corvinul Hunedoara a pierdut dreptul de promovare: „Nu ne împotrivim”. De ce a depus contestaţie

Alex Masgras Publicat: 22 august 2024, 15:50

Reclamă
FCU Craiova se apără după ce Corvinul Hunedoara a pierdut dreptul de promovare: „Nu ne împotrivim. De ce a depus contestaţie

FCU Craiova se apără după ce Corvinul Hunedoara a pierdut dreptul de promovare: "Nu ne împotrivim". De ce a depus contestaţie

Adrian Mititelu, în timpul unei conferinţe de presă / Profimedia

FCU Craiova se apără după ce Corvinul Hunedoara a pierdut dreptul de promovare. Echipa patronată de Adrian Mititelu s-a numărat printre cele patru echipe care au depus contestaţie după ce câştigătoarea Cupei României a primit avizul juridic din partea FRF.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cu toate acestea, cererea hunedorenilor a fost respinsă în urma celor patru contestaţii. Drept urmare, Corvinul Huneodara nu mai poate promova în Liga 1 nici în acest sezon.

FCU Craiova se apără după ce Corvinul Hunedoara a pierdut dreptul de promovare: „Nu ne împotrivim”. De ce a depus contestaţie

FCU Craiova a anunţat că nu are nimic împotriva promovării celor de la Corvinul Hunedoara şi susţine că toate echipele din eşalonul secund ar trebui să aibă drept de promovare. Motivul pentru care au depus însă contestaţie este legat de avizul emis de Adrian Stângaciu în urmă cu câteva zile

„INFORMARE în legătură cu dreptul de promovare al echipei Corvinul Hunedoara

Clubul nostru nu se împotrivește ca, în situația în care, la sfârșitul competiției, echipa Corvinul Hunedoara se află pe un loc de promovare, această echipă să promoveze.

Reclamă
Reclamă

De asemenea, considerăm că toate echipele participante în cadrul competiției ligii a doua de fotbal trebuie să aibă drept de promovare deoarece:

– regulamentele invocate de FRF sunt nule de drept;

– statutul FRF aflat în vigoare este cel adoptat în 2001; conform acestui statut, nu există o interdicție pentru ca un club de drept public să joace în prima divizie;

Reclamă

– presupușii membri ai CEx al FRF desfășoară activitatea ilegal, nu dețin mandate legale;

– presupusul președinte al FRF, Răzvan Burleanu, nu desfășoară activitatea legal;

– comisiile care funcționează în cadrul FRF, inclusiv comisiile de licențiere, funcționează în afara legii și, prin urmare, toate actele emise de acestea sunt nule de drept.

Or, având în vedere că este imposibilă constituirea, în mod legal, a comisiilor de licențiere, într-un termen util pentru sezonul viitor, se impune ca, pentru sezonul 2025-2026, să primeze exclusiv meritul sportiv.

Mai precizăm că contestația depusă ieri de clubul nostru a avut în vedere doar activitatea frauduloasă desfășurată de Stângaciu Adrian. Practic, Stângaciu Adrian, fără să aibă un drept legal, a emis un aviz în contradicție flagrantă cu legea, săvârșind un fals”, se arată în comunicatul echipei lui Adrian Mititelu de pe pagina oficială de Facebook.

Explicaţiile FRF după ce Corvinul Hunedoara a pierdut dreptul de promovare în Liga 1

Chiar dacă a depus actele necesare şi a primit avizul juridic emis de FRF, cererea Corvinului a fost respinsă în Comitetul Executiv al FRF după ce patru formaţii din Liga 2 au depus contestaţie.

FRF a precizat că actele hunedorenilor erau în regulă, dar nu mai este timp pentru amânarea altor partide:

„Federația Română de Fotbal face următoarele precizări în ceea ce privește situația clubului Corvinul Hunedoara:

Corvinul a depus documentația necesară pentru schimbarea formei juridice. În urma analizei, Departamentul Juridic al FRF a emis un aviz favorabil, pe care l-a publicat pe site-ul oficial al federației la data de 16 august 2024, constatand indeplinirea cerintelor cu privire la documentația depusă.

În conformitate cu prevederile regulamentare aplicabile, mai multe cluburi din Liga 2 (FC U Craiova, FK Csikszereda, FC Voluntari, FC Argeș) au depus contestații cu privire la Avizul mai sus menționat. Având în vedere situația specială în care se regăsește clubul Corvinul, ca urmare a participării sale în competițiile europene, precum și din cauza imposibilității amânării mai multor jocuri ale acestuia din cadrul Ligii 2 (clubul având deja 3 meciuri amânate) , Comitetul Executiv a constatat că, în ciuda faptului că actele prezentate de club sunt suficiente pentru a permite modificarea formei juridice, nu există un orizont de timp suficient pentru a se putea adopta o decizie ulterior soluționării respectivelor contestații în instanțele sportive.

Pentru toate cele de mai sus, Comitetul Executiv a decis respingerea cererii clubului”, se arată în comunicatul emis de frf.ro.

Reclamă

Va câştiga Rapid titlul în acest sezon, sub conducerea lui Marius Şumudică?

Loading ... Loading ...
Citește și:
20:35

LIVE TEXTLASK Linz – FCSB 1-1. David Miculescu a reuşit să aducă egalarea pentru roş-albaştri!

20:33

Video„Zidul galben”, gata de Mondialul american! Şefa marketingului de la FRF pregăteşte strategia

20:33

LIVE TEXTCFR Cluj – Pafos 1-0. Clujenii au dat lovitura! Gol superb marcat de Korenica

20:29

CSM Bucureşti şi Gloria Bistriţa se vor duela în finala Supercupei României!

20:03

Adrian Mititelu, replică dură pentru primarul Hunedoarei: „Se face de râs! Dacă era un om corect trebuia să sesizeze DNA”

19:49

„S-a umplut paharul!” Motivul pentru care Horaţiu Moldovan s-a decis să plece de la Atletico Madrid! Marca a făcut anunţul

1 FotoFiica lui Marius Şumudică, mesaj emoţionant după ce tatăl său şi-a îndeplinit cel mare mare vis 2 FotoMarius Şumudică, uluit de locuinţa milionarului Dan Şucu: „Nu pot cumpăra eu o asemenea casă, era ca un muzeu” 3 FotoDeian Sorescu şi-a cerut iubita în căsătorie. Tânăra a izbucnit imediat în plâns 4 Foto„Dacă rămânea în Moldova, cred că nu mai era printre noi” Povestea cutremurătoare a Anastasiei, medaliata cu argint de la Paris! 5 „Mișcare senzațională” Scoţienii au reacţionat după ce au aflat că Rapid îl vrea pe Ianis Hagi! Ce au scris de duelul Ianis-Gică! 6 Mihai Rotaru i-a stabilit preţul lui Andrei Ivan, după ce a auzit că atacantul e dorit de Dan Şucu la Rapid
Citește și