Închide meniul

Alex Albon, descalificat după calificările Marelui Premiu al Ţărilor de Jos! Dezastru pentru pilotul Williams

Viviana Moraru Publicat: 25 august 2024, 10:16

Reclamă
Alex Albon, descalificat după calificările Marelui Premiu al Ţărilor de Jos! Dezastru pentru pilotul Williams

Alex Albon, descalificat după calificările Marelui Premiu al Ţărilor de Jos

Alex Albon/ Profimedia

Alex Albon a fost descalificat, după calificările Marelui Premiu al Ţărilor de Jos. Pilotul de la Williams va lua startul în cursă din spatele grilei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cursa din Marele Premiu al Ţărilor de Jos se va desfăşura astăzi, de la ora 15:45, şi va fi în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY. Lando Norris va pleca din pole-position.

Alex Albon, descalificat după calificările Marelui Premiu al Ţărilor de Jos

Alex Albon a obţinut un rezultat uriaş în calificările de la Zandvoort. Pilotul Williams s-a clasat pe locul opt iniţial, însă a fost descalificat în spatele grilei.

Comisarii au luat această decizie, după ce au constatat că podeaua monopostului Williams este „ilegală”, după cum notează formula1.com. Maşina lui Alex Albon a primit îmbunătăţiri masive, pe perioada vacanţei de vară, date fiind rezultatele modeste din prima parte a sezonului.

Echipa britanică vrea să urce în clasament şi au îmbunătăţit monoposturile cu un nou difuzor, noi admisii laterale şi centrale de aer şi o nouă podea, printre altele.

Reclamă
Reclamă

Oficialii FIA nu au fost însă de acord cu schimbările de la podeaua maşinii lui Alex Albon, şi după investigaţii amănunţite, au decis să-l descalifice pe Alex Albon.

„Podeaua maşinii cu numărul 23 se afla în afara volumului regulamentar menţionat în Regulamentul tehnic din Formula 1. Echipa nu a contestat calibrarea sistemului de măsurare, dar a declarat că propriile lor măsurători au adus rezultate diferite. Stewarzii au stabilit că rezultatul măsurătorilor efectuate cu sistemul FIA este cel relevant şi a fost respectat procesul corespunzător prevăzut de regulament. Prin urmare, se aplică sancţiunea standard pentru o astfel de încălcare”, au menţionat oficialii, după descalificarea lui Albon, conform sursei citate anterior.

Coechipierul lui Alex Albon, Logan Sargeant, nu a luat parte în calificări, după ce monopostul său a luat foc pe circuit, în a treia sesiune de antrenamente de la Zandvoort.

Reclamă

După descalificarea lui Alex Albon, de pe locul opt în cursă va pleca Lance Stroll, fiind urmate de Pierre Gasly. Carlos Sainz va pleca de pe 10, iar Lewis Hamilton se va afla în spatele său.

Reacţia lui Max Verstappen, după ce a fost învins în calificări de Lando Norris

Reacţia lui Max Verstappen, după ce a fost învins în calificări de Lando Norris, nu a întârziat să apară. Max Verstappen va pleca de pe poziţia a doua în cursa Marelui Premiu de Formula 1 al Ţărilor de Jos, care va fi duminică, de la ora 15:45, în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY.

Max Verstappen a spus că va face tot ce ţine de el pentru a putea ieşi victorios în faţa fanilor. Verstappen a dat vina şi pe condiţiile meteorologice pentru că nu a reuşit să obţină pole position la Marele Premiu de Formula 1 al Ţărilor de Jos.

Pentru Norris este al treilea pole position din acest sezon, după cele din Spania şi Ungaria. Pe locul trei a terminat Oscar Piastri (McLaren), pe patru George Russell (Mercedes) şi pe cinci Sergio Perez (Red Bull).

Am încercat tot ce am putut. Din cauza vântului, calificările au fost foarte dificile. Sunt mulţumit cu locul al doilea. După ce au văzut ieri, azi a fost un rezultat foarte bun pentru noi. Nu a fost cel mai uşor de pilotat astăzi, dar turul a fost unul bun. Să sperăm că maşina va fi în configuraţie de de cursă. Vom face tot ce vom putea pentru a câştiga. Trebuie să fim, însă, realişti. Să sperăm că vom avea o cursă bună„, a spus Max Verstappen.

Reclamă

Este Dennis Man cel mai în formă internaţional român?

Loading ... Loading ...
Citește și:
14:01

Răsturnare de situaţie! Decizia luată de Vinicius, după ce a primit cea mai mare ofertă din istoria fotbalului

13:40

Ce se va întâmpla la meciurile din Liga 1 după decesul lui Christoph Daum! Anunţul oficial al LPF

13:30

CFR Cluj – Botoşani, LIVE TEXT, 19:00! Echipa lui Dan Petrescu ţinteşte a doua victorie consecutivă! Echipele probabile

13:28

Cătălin Chirilă a cucerit medalia de bronz la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe, în proba de 500 de metri!

12:58

Mesajul misterios postat de Jordan Chiles, la o săptămână după ce Ana Bărbosu a primit medalia de bronz

12:43

Dan Şucu i-a oferit un salariu uriaş lui Ianis Hagi! Suma cu care încearcă să îl convingă să semneze pe fiul lui Gică Hagi

1 VIDEOLando Norris, pole position la Marele Premiu al Țărilor de Jos! Verstappen, pe 2. Cursa, duminică (15:45, Antena 1 și AntenaPLAY) 2 FotoDieta minune a lui Mihai Stoica. „Fratele mai mic” al lui Gigi Becali cheltuie o avere: „E înfiorător de scump” 3 VIDEOBenfica – Estrela 1-0 a fost în AntenaPLAY. FC Porto – Rio Ave 2-0! A fost show pe Dragao 4 FotoCine este şi cu ce se ocupă viitorul ginere al lui Gică Hagi! Imagini rare cu tânărul care o va duce la altar pe Kira Hagi 5 FotoAlexandru Tudor a revenit în arbitraj la 52 de ani! Cum arată acum „Brad Pitt de România” 6 VIDEODoriane Pin a câştigat a doua cursă de Formula 1 Academy din Ţările de Jos! Prima cursă a fost câştigată de Abbi Pulling
Citește și