Închide meniul

Strigătul de disperare al foştilor mari artişti ai României, după recalcularea pensiilor: „Nu e corect!” / „Mă duc peste ei!”

Publicat: 31 august 2024, 12:49

Reclamă
Strigătul de disperare al foştilor mari artişti ai României, după recalcularea pensiilor: „Nu e corect! / „Mă duc peste ei!

Strigătul de disperare al foştilor mari artişti ai României, după recalcularea pensiilor

Marinela Chelaru şi Aurel Pădureanu / Colaj AntenaStars

Acesta este strigătul de disperare al foştilor mari artişti ai României, după recalcularea pensiilor. Interpretul de muzică lăutărească Aurel Pădureanu şi fosta mare actriţă Marinela Chelaru au mari probleme financiare şi speră că vor primi mai mulţi bani de la statul român.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mulţi pensionari români au primit veşti bune în această perioadă, după ce pensiile lor s-au mărit, în urma recalculării impuse de o nouă lege dată de statul român. Totuşi, au fost şi unii care au aflat că pensia le-a scăzut.

Strigătul de disperare al foştilor mari artişti ai României, după recalcularea pensiilor

Aurel Pădureanu a rămas văduv în 2021, după ce Cornelia Catanga a încetat din viaţă la vârsta de 63 de ani. De atunci, se chinuie să trăiască, singur, cu o pensie de 2.000 de lei.

Nu am primit nicio decizie. La noi trebuie să umbli. Majoritatea pensionarilor sunt nemulțumiți. Oamenii au muncit, mulți au cotizat. Ca să trăiască și să nu-și pună problema zilei de mâine, să ai un trai cât de cât decent, ai nevoie de 5000 lei pe lună.

Eu n-am mai mult de 2000 de lei. Nu e corect să trăiești cu 2-3000 de lei. 100 de lei nu mai valorează nimic. Toți guvernanții ar trebui să caute să ajute oamenii. Ce se întâmplă, depășește o regulă a bunului simț.

Reclamă
Reclamă

Mi-e milă de ceilalți. E greu să supraviețuiești, dacă nu ai familia să te ajute”, a declarat Aurel Pădureanu pentru fanatik.ro.

Şi actriţa Marinela Chelaru trece printr-o situaţie similară. Are o pensie tot de 2.000 de lei şi speră să primească bani în plus după recalculare.

N-a venit nimic. Aștept! Ar fi bine dacă o recalculează, să-mi mai pună și mie acolo o sutică, două. Eu am pensie mică, 2000. Iar medicamentele costă, lunar 7-800 lei. Noroc cu soțul, el are grijă de mine.

Reclamă

Unora le-a scăzut. Păi dacă mi s-ar întâmpla asta, atunci chiar mă duc peste ei, așa cum sunt. Norocul lor e că nu pot eu să mă mișc.

Nu mi-am mai bătut capul. Tot ca ei fac. Să-și umple ei buzunarul, să-și cumpere lumânări. E posibil așa ceva, să-ți bați joc de un om? Și așa nu am avut salarii mari. Uneori ne duceam și fără bani, sau munceam pe un pachet de țigări”, a declarat Marinela Chelaru pentru sursa citată anterior.

Aurel Pădureanu i-a cerut ajutorul lui Gigi Becali după moartea Corneliei Catanga

Aurel Pădureanu, soţul regretatei Corneliei Catanga, are mari probleme cu banii. El chiar i-a cerut ajutorul lui Gigi Becali, cel care păruse dispus să îl ajute în cel mai dificil moment – după decesul Corneliei. “O voi înmormânta, ce să fac?!”, a declarat patronul lui FCSB în momentul în care s-a aflat vestea. Nu a fost cazul de aşa ceva.

A urmat un nou episod tensionat. În momentul în care Pădureanu i-a cerut o casă lui Gigi Becali, omul de afaceri i-ar fi spus să meargă la un cămin de nefamilişti. Acum, interpretul de muzică lăutărească anunţă că încearcă să îşi câştige existenţa.

Revin în studio, voi înregistra melodiile unor artiști români, după care Cornelia Catanga era înnebunită, care o făceau să plângă de fiecare dată când le asculta. Piesele interpretate de Corina Chiriac o emoționau tot timpul. Mă apuc de treabă, vreau să cânt din nou

Ne-am mai revenit ușor cu banii, ne chinuim, trebuie să mergem mai departe. După deces, mulți ne-au înțeles, am dat și eu niște telefoane, și unele datorii au fost șterse. Acum locuim în cartierul Rahova, încercăm să supraviețuim, așa și-ar fi dorit Cornelia„, a declarat Aurel Pădureanu pentru cancan.ro.

Fiul lui Pădureanu, Alexandru, a decis să plece în Statele Unitele pentru a-şi continua cariera.

„Băiatul va pleca pentru o perioadă de un an în SUA, unde va concerta cu artiști renumiți de jazz. El este foarte apreciat acolo și, în același timp, iubit”, a spus bărbatul de 71 de ani.

Reclamă

Ce rezultat va înregistra FCSB în meciul cu Manchester United, din Europa League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
17:40

Lamia – Olympiacos, LIVE VIDEO în AntenaPLAY (19:30)! Viitoarea adversară a FCSB-ului ţinteşte a treia victorie consecutivă

17:02

„Revine Ianis Hagi la prima echipă?” Reacţie fermă a antrenorului lui Rangers! Ce se va întâmpla cu fiul „Regelui”

16:49

Răzvan Lucescu, lovitură de senzaţie pe piaţa transferurilor! A semnat cu PAOK jucătorul cumpărat de Chelsea cu 40 de milioane!

16:43

„Asta trebuie să facem contra lui!” Gică Hagi, mesaj categoric înaintea confruntării cu Dan Petrescu! Ce a spus despre Alibec

16:30

LIVE VIDEOCalificările din Marele Premiu al Italiei sunt ACUM, în direct pe Antena 3 CNN şi live stream în AntenaPLAY

16:29

Dănuţ Lupu şi-a ales favorita la derby-ul Universitatea Craiova – Rapid! Ştie unde se va decide meciul: „Ei vor ieşi la rampă”

1 FCSB şi-a aflat adversarele din grupa Europa League! Manchester United vine la Bucureşti. Confruntări cu PAOK şi Olympiacos 2 Nota umilitoare primită de Kylian Mbappe, după Las Palmas – Real Madrid 1-1. Starul francez are probleme după transferul galactic 3 Gigi Becali l-a văzut pe Marcel Ciolacu în Ghencea şi i-a cerut un singur lucru: „De ce să cheltuiţi 20 de milioane de euro?” 4 Gigi Becali e all-in pentru transferul lui Ianis Hagi la FCSB! Clauza uimitoare cu care vrea să-l convingă şi pe Gică Hagi 5 NEWS ALERTCarlos Alcaraz, OUT de la US Open. Eşec şocant în trei seturi, în faţa lui Botic Van De Zandschulp 6 Gigi Becali a dezvăluit ce primă de senzaţie va încasa Elias Charalambous la FCSB: „Atât ia ăla de nota 4!”
Citește și