Închide meniul

Jiang Yuyan a scris istorie la Jocurile Paralimpice de la Paris: a câştigat 7 medalii de aur în probele de înot

Publicat: 7 septembrie 2024, 21:15

Reclamă
Jiang Yuyan a scris istorie la Jocurile Paralimpice de la Paris: a câştigat 7 medalii de aur în probele de înot

Jiang Yuyan a scris istorie la Jocurile Paralimpice de la Paris: a câştigat 7 medalii de aur în probele de înot

Profimedia

Jiang Yuyan a scris istorie la Jocurile Paralimpice de la Paris: a câştigat 7 medalii de aur în probele de înot. Înotătoarea în vârstă de 19 ani, amputată de braţul şi piciorul drept, a câştigat toate cursele la care a participat până acum la Jocurile, care se încheie duminică. Ea va participa sâmbătă seara la ştafeta mixtă 4 x 100 m 34 puncte.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Para-înotătoarea chineză Jiang Yuyan a câştigat sâmbătă proba de 100 m spate categoria S6, obţinând a şaptea sa medalie de aur, ea fiind deja sigură că va fi cel mai titrat sportiv la Jocurile Paralimpice de la Paris, luând în calcul atât competiţia feminină, cât şi cea masculină, informează AFP.

Jiang Yuyan a scris istorie la Jocurile Paralimpice de la Paris

În piscina din Nanterre, ea s-a impus în 1 min 19 sec 44/100, nou record mondial. Americanca Ellie Marks a terminat pe locul doi (1:20.34), iar canadianca Shelby NewKirk, pe locul trei (1:22:24). Jiang Yuyan a început cu o victorie în cursa de 50 m liber, în prima zi a competiţiei. Chinezoaica s-a impus apoi la ştafeta mixtă 4×50 m liber 20 de puncte, 50 m fluture S6, 100 m liber S7, 4×50 m mixt 20 puncte şi 400 m liber S6, scrie agerpres.ro.

La 16 ani, a câştigat deja două medalii de aur la Jocurile Paralimpice din 2021 de la Tokyo, la 400 m liber S6 şi 50 m fluture S6, precum şi argint la 100 m spate S6 şi bronz la 100 m liber S7. La Jocurile de la Paris, ea a reuşit mai mult decât înotătorul vedetă din Belarus, Ihar Boki, titrat de cinci ori. Ihar Boki a câştigat şi el şase medalii de aur la Tokyo în urmă cu trei ani.

Recordul de titluri într-o singură ediţie a Jocurilor Paralimpice este deţinut de para-înotătoarea americană Trischa Zorn. Ea a cucerit zece medalii de aur la Seul în 1988 şi în 1992 la Barcelona, plus două medalii de argint.

Reclamă
Reclamă

Cu mult înainte, în 1968, italianul Roberto Marson a obţinut şi el zece medalii de aur, concurând la înot, atletism şi scrimă la aceeaşi competiţie. La fel s-a întâmplat cu compatrioata sa Maria Scutti în 1960.

Reclamă
Recomandări

Ce rezultat va obţine România cu Lituania, după victoria de senzaţie cu Kosovo?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:30

Germania a umilit Ungaria în Liga Naţiunilor. Meci cu 7 goluri în Olanda – Bosnia Herţegovina. Anglia s-a impus în Irlanda

23:01

EXCLUSIV„A fost întotdeauna un vizionar!” Gică Popescu a dezvăluit unul dintre secretele lui Mircea Lucescu: „El făcea tot!”

22:51

„Mi-e frică de faptul că o să fim noi de argint!” Dănuţ Lupu, reacţie genială despre Mircea Lucescu după Kosovo – România 0-3

22:27

Gigi Becali a dat ordin la FCSB: „Tu joci cum zice Ferguson!”. Reacţia fotbalistului campioanei României

21:50

Bănel Nicoliţă, pariu nebun după transferul lui Bîrligea la FCSB: „Sper să valoreze cel puţin 10 milioane de euro în doi ani!”

20:39

VIDEOAdi Popa, dat pe spate de golul marcat de Dennis Man, în Kosovo – România 0-3: „Numai Messi dă așa!”

1 FotoBernadette Szocs, meci infernal la WTT Champions Macao 2024 cu Wang Manyu, campioana en-titre. Cu cine joacă Samara 2 EXCLUSIVMircea Lucescu a tras concluziile după Kosovo – România 0-3: „I-am provocat să facă ce am vrut noi!” Jucătorii lăudaţi 3 EXCLUSIVDennis Man, prima reacţie după ce a făcut show în Kosovo – România 0-3: „Nea Mircea ne-a ajutat mult!” VIDEO 4 Kosovarii au trimis la declarații un singur jucător după 0-3 cu România: „E jenant! Nimeni nu se aștepta” 5 Mihai Stoichiță, discurs superb despre Mircea Lucescu după Kosovo – România 0-3: „Nu a venit să piardă!” 6 EXCLUSIVGică Popescu a spus motivul pentru care Mircea Lucescu l-a convocat pe Ianis Hagi la naţională: „Se pricepe foarte bine la asta”
Citește și