Închide meniul

Aryna Sabalenka este noua campioană de la US Open! A învins-o pe Jessica Pegula în finală. Ce borne a atins numărul 2 WTA

Alex Ioniță Publicat: 8 septembrie 2024, 8:24

Reclamă
Aryna Sabalenka este noua campioană de la US Open! A învins-o pe Jessica Pegula în finală. Ce borne a atins numărul 2 WTA

Aryna Sabalenka este noua campioană de la US Open!

Profimedia

Aryna Sabalenka este noua campioană de la US Open! Jucătoarea din Belarus și-a adjudecat ultimul turneul de Grand Slam al anului după o finală spectaculoasă, în fața Jessicăi Pegula.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Numărul 2 WTA a câștigat întrecerea de la Flushing Meadows în două seturi, scor 7-5, 7-5. Duelul dintre Aryna Sabalenka a fost unul strâns, care a durat o oră și 54 de minute.

Aryna Sabalenka este noua campioană de la US Open!

După victoria din finala cu Jessica Pegula, Aryna Sabalenka a rămas neînvinsă pe hard în turneele majore ale acestui an.

Pentru Aryna Sabalenka, titlul cucerit după finala cu Pegula este al 3-lea de Grand Slam al carierei. În trecut, jucătoarea din Belarus a mai câștigat de 2 ori Australian Open, în 2023 și 2024.

Jucătoarea din Belarus a devenit prima jucătoare, de la Kerber în anul 2016, care a câștigat Australian Open și US Open în același sezon competițional.

Reclamă
Reclamă

Totodată, numărul 2 WTA a ajuns la un bilanț de 27 de victorii și o singură înfrângere pe suprafață hard, singurul eșec fiind în fața lui Coco Gauf, în anul 2023, în finala de la Flushing Meadows.

Jannik Sinner – Taylor Fritz este finala masculină de la US Open 2024

Jannik Sinner – Taylor Fritz este finala masculină de la US Open 2024. Ultimul turneu de Grand Slam al anului se apropie de final. Vineri spre sâmbătă au avut cele două semifinale de pe tabloul masculin de simplu.

Jannik Sinner, câştigător anul acesta la Australian Open, l-a învins pe Jack Draper, cu 3-0 la seturi, şi a încheiat seria foarte bună a britanicului de la New York, care nu pierduse niciun set până în penultimul act. A doua semifinală a fost câştigată de americanul Taylor Fritz, cel care l-a învins pe conaţionalul Frances Tiafoe cu 3-2 la seturi.

Reclamă

Italianul Jannik Sinner, numărul 1 mondial, şi americanul Taylor Fritz, locul 12 ATP, vor juca finala de la US Open, ultimul grand slam al anului.

Sinner l-a învins în semifinale pe britancul Jack Draper, locul 25 ATP, scor 7-5 7-6 (7-3) 6-2.

Britanicul de 22 de ani a acuzat o stare de rău pe teren şi a vomitat de trei ori. „Sunt cu siguranţă o fiinţă destul de anxioasă. M-am simţit un pic rău şi a fost foarte greu. Nu am avut nicio problemă înainte de meci”, a spus Draper, potrivit news.ro.

Taylor Fritz a devenit primul american din ultimii 15 ani care ajunge într-o finală de Grand Slam la simplu, învingându-l pe compatriotul său Frances Tiafoe în cinci seturi la US Open.

Fritz a luptat pentru a-l învinge pe bunul său prieten Tiafoe cu 4-6,7-5, 4-6, 6-4, 6-1, sâmbătă, New York.

Andy Roddick a fost ultimul american care a câştigat un titlu major la simplu, triumfând la US Open în 2003.

Roddick a fost, de asemenea, ultimul american care a ajuns într-o finală de Grand Slam la simplu – la Wimbledon, în 2009 – şi ultimul care a ajuns într-o finală la US Open, în 2006.

Reclamă

Ce rezultat va obţine România cu Lituania, după victoria de senzaţie cu Kosovo?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
18:48

Bernadette Szocs – Wang Manyu LIVE VIDEO în AntenaPLAY (luni, 10:45), la WTT Champions Macao 2024. Meci infernal pentru româncă

18:39

Rapid Bucureşti, victorie clară cu Buducnost Podgorica la debutul în Liga Campionilor

18:15

Dennis Man, pe lista unei foste câştigătoare de Champions League! Se bate cu un alt nume mare al Europei pentru român

17:43

România a câştigat nouă medalii de aur la Campionatele Europene de Canotaj U23! Performanţă uriaşă la competiţia din Turcia

17:43

Viorel Moldovan a anunţat că Rapid vrea un alt jucător de la o rivală din Liga 1: „Aşteptăm răspuns! Este interes”

17:12

Salariul fabulos pe care Adrian Newey îl va avea la Aston Martin! Anunţul făcut de BBC

1 FotoBernadette Szocs, meci infernal la WTT Champions Macao 2024 cu Wang Manyu, campioana en-titre. Cu cine joacă Samara 2 Foto„Nu spune, e ilegal, dragă” Ion Ţiriac a întrerupt-o imediat pe Simona Halep: „Aoleu, da” 3 EXCLUSIVMircea Lucescu a tras concluziile după Kosovo – România 0-3: „I-am provocat să facă ce am vrut noi!” Jucătorii lăudaţi 4 Ianis Hagi a cedat după Kosovo – România 0-3! Atac direct la adresa lui Giovanni Becali: „Nu e impresarul meu!” 5 Kosovarii au trimis la declarații un singur jucător după 0-3 cu România: „E jenant! Nimeni nu se aștepta” 6 EXCLUSIVDennis Man, prima reacţie după ce a făcut show în Kosovo – România 0-3: „Nea Mircea ne-a ajutat mult!” VIDEO
Citește și