Închide meniul

Patricia Ţig s-a calificat dramatic în semifinalele turneului Ţiriac Foundation Trophy. Cu cine se va lupta pentru finală

Publicat: 13 septembrie 2024, 22:07

Reclamă
Patricia Ţig s-a calificat dramatic în semifinalele turneului Ţiriac Foundation Trophy. Cu cine se va lupta pentru finală

Patricia Ţig s-a calificat dramatic în semifinalele turneului Ţiriac Foundation Trophy. Cu cine se va lupta pentru finală

Hepta

Patricia Ţig s-a calificat dramatic în semifinalele turneului Ţiriac Foundation Trophy. Jucătoarea română de tenis Patricia Ţig s-a calificat dramatic în semifinalele turneului Ţiriac Foundation Trophy (WTA 125), dotat cu premii totale de 115.000 de dolari şi găzduit de Centrul Naţional de Tenis, vineri seara, după ce a învins-o pe olandeza Anouk Koevermans cu 6-1, 3-6, 7-5.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ţig (30 ani, 300 WTA) a câştigat după aproape trei ore de joc (2 h 48 min). Românca a dominat primul set, pe care l-a câştigat cu scorul de 6-1. Ţig a început bine şi setul secund, în care a avut 2-1 cu break, dar apoi jocul ei s-a rupt şi Koevermans (20 ani, 246 WTA) s-a impus cu 6-3.

Patricia Ţig s-a calificat dramatic în semifinalele turneului Ţiriac Foundation Trophy

Setul decisiv a fost unul dramatic, cu multe răsturnări de scor. Olandeza a început cu break, dar Ţig a egalat, jocul fiind întrerupt la 1-1, 40-30 din cauza ploii. La reluarea meciului, Ţig s-a desprins la 3-1, dar apoi a avut un recul şi a pierdut trei ghemuri consecutive (3-4). Românca nu a renunţat la luptă şi, printre picături, la propriu şi figurat, a restabilit egalitatea, 4-4. Fiecare şi-a făcut serviciul, iar în ultimul ghem, Ţig a reuşit să fie calmă şi să profite de erorile adversarei, câştigând cu 7-5, scrie agerpres.ro.

Ţig a avut 2 aşi, iar Koevermans 4, românca a comis 7 duble greşeli, iar adversara 6. Patricia Ţig şi-a asigurat un cec de 5.300 de dolari şi 49 de puncte WTA.

Ţig va juca în semifinale cu Kathinka von Deichmann (30 ani, 199 WTA), un duel care va fi în premieră.

Reclamă
Reclamă

Miriam Bulgaru a învins-o vineri pe rusoaica Alevtina Ibraghimova cu 6-2, 6-2 şi o va înfrunta în penultimul act pe Ekaterine Gorgodze (Georgia).

Rezultatele de vineri:
simplu, sferturi de finală
Ekaterine Gorgodze (Georgia) – Marie Benoit (Belgia) 6-2, 6-1
Kathinka von Deichmann (Liechtenstein) – Maria Lourdes Carle (Argentina/N.1) 7-6 (7/4), 6-4
Miriam Bulgaru – Alevtina Ibraghimova (Rusia) 6-2, 6-2
Patricia Ţig – Anouk Koevermans (Olanda) 6-1, 3-6, 7-5
dublu, semifinale
Carole Monnet (Franţa)/Darja Semenistaja (Letonia) – Ekaterina Makarova (Rusia)/Maria Mateaş (SUA) 7-5, 4-6, 10-7
Aliona Bolsova (Spania)/Katarzyna Kawa (Polonia) – Francisca Jorge (Portugalia)/Anna Siskova (Cehia/N.1) 2-6, 6-4, 10-5

Reclamă
Reclamă

Va ieși România pe primul loc în grupa ei din Liga Națiunilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
1:00 14 sept.

VIDEOArouca – Sporting 0-3 a fost în AntenaPLAY. Campioana continuă seria perfectă în Liga Portugal

23:39

Zeljko Kopic, prima reacție după Dinamo – Unirea Slobozia 1-0! Ce a spus despre golul lui Cîrjan

23:33

Florin Prunea nu s-a ferit de cuvinte după Dinamo – Unirea Slobozia 1-0: „A fost ca o fiară! S-a câştigat cu inima meciul!”

23:17

Cătălin Cîrjan, după ce a fost decisiv în Dinamo – Unirea Slobozia 1-0: „Sperăm să intrăm în playoff! Arătăm foarte bine”

23:07

Adrian Mihalcea s-a plâns de condițiile de pe „Arcul de Triumf”, după Dinamo – Unirea Slobozia 1-0: „Terenul, execrabil!”

22:57

Dinamo – Unirea Slobozia 1-0. Cîrjan a adus victoria echipei lui Kopic. „Câinii” au ajuns pe locul 3 în Liga 1!

1 VIDEOCharles Leclerc, cel mai rapid pilot în a doua sesiune de antrenamente a Marelui Premiu al Azerbaidjanului 2 FotoDavid Beckham, prezent la înmormântarea lui Sven-Goran Eriksson! Fostul mare antrenor, condus pe ultimul drum de 600 de oameni 3 Aston Martin se transformă în “Red Bull 2.0”. Opinia lui Adrian Georgescu 4 VIDEOCalificările etapei de Formula 2 din Azerbaidjan au fost în AntenaPLAY! Richard Verschoor, cel mai rapid pilot 5 „E absolut de neînţeles” Scoţienii l-au criticat dur pe antrenorul lui Rangers după ce au aflat decizia lui Ianis Hagi! 6 Un jucător de la naţională e OUT în mandatul lui Mircea Lucescu! Ce i-a transmis selecţionerul României
Citește și