Închide meniul
Foto

Ciclonul Boris a făcut ravagii în comuna natală a lui Lucian Bute, acolo unde un bărbat a murit. Imagini apocaliptice

Publicat: 14 septembrie 2024, 12:29

Reclamă
Ciclonul Boris a făcut ravagii în comuna natală a lui Lucian Bute, acolo unde un bărbat a murit. Imagini apocaliptice

Ciclonul Boris a făcut ravagii în comuna natală a lui Lucian Bute. Un bărbat a murit din cauza inundaţiilor. Imagini apocaliptice

Colaj: Observatornews.ro

Ciclonul Boris a făcut ravagii în comuna natală a lui Lucian Bute. acolo unde un bărbat a murit din cauza inundaţiilor. Judeţul Galaţi este unul dintre cele mai afectat de Ciclonul Boris care a mătura Europa.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În judeţul Galaţi, în urma cantităţilor mari de precipitaţii căzute, în localităţile Pechea şi Griviţa s-a produs o viitură şi pompierii au intervenit pentru salvarea şi evacuarea a peste 40 persoane din locuinţe, surprinse de volumul mare de apă. Două persoane au fost găsite decedate, în localităţile Pechea şi Drăguşeni. În total, autorităţile au raportat 5 decese.

Ciclonul Boris a făcut ravagii în comuna natală a lui Lucian Bute

”Urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat efecte în 19 localităţi din 8 judeţe (AG, BC, BZ, GL, HD, NT, VL şi VN), unde s-a intervenit pentru salvarea a peste 40 persoane (judeţul Galaţi), pentru evacuarea apei din 14 case, 25 curţi, 5 beciuri, 11 subsoluri de bloc, 5 străzi, 2 instituţii publice, 2 operatori economici. Totodată, echipajele au acţionat şi pentru degajarea a 29 de copaci doborâţi de vânt şi 1 stâlp căzut pe carosabil. În urma acestor evenimente, 8 autoturisme au fost avariate”, transmite IGSU, conform news.ro. Lucian Bute s-a născut în comuna Pechea, unda dintre localităţile afectate de Ciclonul Boris.

Conform raportărilor făcute de autorităţi, în unele localităţi apa a atins înălţimea de 1,5 metri. Un elicopter Black Hawk al IGAv a fost direcţionat spre judeţul Galaţi, pentru survol şi pentru misiuni de căutare-salvare.

Toate detaliile despre dezastrul produs de Ciclonul Boris le găsiţi pe observatornews.ro.

Reclamă
Reclamă

Localitățile afectate de viituri și inundații includ Pechea, Costache Negri, Slobozia Conachi, Cuza Vodă, Tudor Vladimirescu, Corni, Băneasa, Suceveni, Vârlezi, Cudalbi, Berești Meria și Mândrești. În Cudalbi, apa atinge o înălțime de aproximativ 1,5 metri.

Pentru gestionarea situaţiilor înregistrate, la nivel central au fost întreprinse următoarele măsuri: monitorizarea şi coordonarea situaţiei din teren prin structura de specialitate a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, care este în permanentă legătură cu celelalte instituţii reprezentate în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. ; realizarea manevrei de forţe şi mijloace la nivelul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă prin suplimentarea în judeţul Galaţi cu 5 bărci din judeţele Brăila, Buzău, Tulcea şi Vrancea pentru căutarea şi salvarea persoanelor surprinse de viitură.

Reclamă
Reclamă

Ce rezultat va fi la CFR Cluj - FCSB?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
16:29

VIDEOReacția lui Charles Leclerc, după ce a obținut pole-position-ul în Marele Premiu al Azerbaidjanului: „E circuitul meu preferat!”

16:00

VIDEOCharles Leclerc, pole-position în Marele Premiu al Azerbaidjanului! Cursa e duminică, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (13:45)

15:42

VideoLando Norris, out din Q1 în Marele Premiu al Azerbaidjanului! Pas greşit în lupta cu Max Verstappen pentru titlul mondial

15:30

VIDEOBenfica – Santa Clara LIVE VIDEO în AntenaPLAY, de la 22:30. Meciul zilei în Liga Portugal

15:10

Marius Şumudică a venit cu pastilele la conferinţa de presă: „Am înnebunit de tot! Astea trei săptămâni m-au doborât”

14:52

„Are mai mult de câştigat” Giovanni Becali a ales între Daniel Bîrligea şi Louis Munteanu! Marea dilemă a impresarului

1 VIDEOJoshua Durksen a câştigat sprintul din Formula 2 de la Baku, LIVE în AntenaPLAY! Cursa principală e duminică (10:35) 2 „E absolut de neînţeles” Scoţienii l-au criticat dur pe antrenorul lui Rangers după ce au aflat decizia lui Ianis Hagi! 3 Aston Martin se transformă în “Red Bull 2.0”. Opinia lui Adrian Georgescu 4 Dinamo – Unirea Slobozia 1-0. Cîrjan a adus victoria echipei lui Kopic. „Câinii” au ajuns pe locul 3 în Liga 1! 5 Un jucător de la naţională e OUT în mandatul lui Mircea Lucescu! Ce i-a transmis selecţionerul României 6 FotoDavid Beckham, prezent la înmormântarea lui Sven-Goran Eriksson! Fostul mare antrenor, condus pe ultimul drum de 600 de oameni
Citește și