Închide meniul

A murit Salvatore „Toto” Schillaci! Eroul Italiei de la Mondialul din 1990 avea 59 de ani

Publicat: 18 septembrie 2024, 11:58 / Actualizat: 18 septembrie 2024, 13:03

Reclamă
A murit Salvatore „Toto Schillaci! Eroul Italiei de la Mondialul din 1990 avea 59 de ani

A murit Salvatore "Toto" Schilacci! Erouul Italiei de la Mondialul din 1990 avea 59 de ani

Profimedia

A murit Salvatore „Toto” Schillaci! Eroul Italiei de la Mondialul din 1990 avea 59 de ani. Acesta a pierdut lupta cu o boală incurabilă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Toto Schillaci a fost eroul Italiei la Mondialul din 1990. Acesta a murit într-un spital din Palermo, acolo unde a ajuns din cauza unei grave afecţiuni la colon.

A murit Salvatore „Toto” Schillaci! Eroul Italiei de la Mondialul din 1990 avea 59 de ani

Toto Schillaci a marcat numai puţin de 7 goluri la Campionatul Mondial din 1990. Tot în acelaşi an, a ieşit pe locul 2 la Balonul de Aur, după Lothar Matthaus. În cariera sa, Schillaci a jucat la Messina, Juventus, Inter şi  Jubilo Iwata. Schillaci a ajutat Italia să termine pe locul 3 la Campionatul Mondial.

După entuziasmul din 1990, Schillaci a mai marcat un singur gol pentru Italia şi nu a mai participat la niciun alt turneu major. Un atacant mic şi plin de viaţă, Schillaci, poreclit „Toto”, a crescut târziu, după ce şi-a petrecut primii ani ai carierei jucând în ligile inferioare pentru clubul sicilian Messina. El a fost cel mai bun marcator din Serie B, a doua divizie italiană, în 1988-1989, ceea ce i-a adus un transfer la Juventus, gigantul din Serie A. Schillaci a ajutat Juventus să câştige Cupa Italiei şi Cupa UEFA în 1989-1990, înainte de a câştiga din nou acest trofeu patru ani mai târziu cu Inter Milano.

Reclamă
Reclamă

El a devenit apoi primul jucător italian care a jucat în J.League din Japonia şi a câştigat titlul de campion cu clubul său Jubilo Iwata în 1997. S-a retras din fotbal în 1999.

Salvatore Schillaci, eroul Italiei de la Cupa Mondială 1990, internat în spital în stare gravă

Fostul fotbalist sicilian, în vârstă de 59 de ani, care a câştigat Cupa UEFA cu Juventus şi Inter Milano, era internat la secţia Pneumologie a Spitalului Municipal din Palermo.  Fostul atacant suferea de ceva timp de cancer la colon şi era internat în stare gravă la Palermo.

Potrivit presei locale, Toto Schillaci, care a fost supus la două intervenţii pentru cancerul la colon, se află în stare critică, după ce în urmă cu un an se părea că a învins boala, care a recidivat într-o formă mai agresivă.

Reclamă

„Dragul nostru Toto este în stare stabilă, monitorizat continuu de o echipă de medici”, a precizat, acum câteva zile, familia fostului atacant al lui Juventus pe reţelele de socializare.

Reclamă

Cine va câştiga Liga Campionilor?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
16:58

VideoAntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 18 septembrie

16:39

„A suferit enorm, în tăcere!” Ionel Dănciulescu nu a uitat cum a fost înlăturat Gheorghe Mulţescu de la Dinamo: „Te macină!”

16:32

Andy Carroll a semnat cu fosta echipă a lui Alexi Pitu, Girondins Bordeaux! Cât valorează fostul atacant al Angliei la 35 de ani

16:30

LIVE VIDEOShanghai Port – Johor se joacă ACUM în AntenaPLAY, în Liga Campionilor Asiei. Show total în repriza secundă!

16:04

FotoSezon terminat pentru Svitolina! Tenismena ucraineană a fost operată

14:02

Anunţul făcut de Zeljko Kopic înainte de Oţelul – Dinamo

1 FotoO vedetă din Australia a trăit un şoc în România: „A fost nebunesc!”. Dezvăluirile logodnicei portarului de la Rapid 2 Harry Kane, „poker” în Bayern – Dinamo Zagreb 9-2. Mbappe a marcat pentru Real Madrid. AC Milan – Liverpool 1-3, derby-ul Ligii! 3 Gigi Becali a dat o lovitură uriaşă pentru piaţa transferurilor: „Este unul dintre cei mai buni!” Anunţul lui Adrian Mutu 4 FotoGestul uriaş făcut de FCSB la înmormântarea lui Gigi Mulţescu are în spate un detaliu mai puţin cunoscut 5 De ce zboară mașinile McLaren. Analiza lui Adrian Georgescu 6 Christian Horner, despre accidentul de coşmar al lui Sergio Perez de la Baku: „E foarte dezamăgitor! Ne-a distrus cursa!”
Citește și