Închide meniul

Eliza Buceschi şi-a anunţat retragerea de la naţionala României, la 31 de ani! „I-am comunicat decizia selecţionerului”

Dan Roșu Publicat: 29 septembrie 2024, 15:07

Reclamă
Eliza Buceschi şi-a anunţat retragerea de la naţionala României, la 31 de ani! „I-am comunicat decizia selecţionerului

Eliza Buceschi şi-a anunţat retragerea de la naţionala României, la 31 de ani

Eliza Buceschi, în tricoul României - Getty Images

Eliza Buceschi şi-a anunţat retragerea de la naţionala României, la 31 de ani. Sportiva de 31 de ani este al treilea nume mare care lasă naţionala, după Cristina Neagu şi Crina Pintea. Accidentările dese reprezintă motivul pentru care Buceschi a luat decizia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Eliza Buceschi s-a întâlnit întâmplător cu selecţionerul Florentin Pera, la finalul lunii august, şi i-a transmis acestuia hotărârea luată.

Eliza Buceschi şi-a anunţat retragerea de la naţionala României, la 31 de ani

„Aventura mea alături de echipa națională a început în anul 2011 când am participat la primul meu turneu final alături de echipa de senioare. De atunci și până la sfârșitul anului trecut am răspuns cu mare bucurie fiecărei convocări pe care am primit-o, însă lucrurile nu au fost mereu atât de simple. În anul 2016 înainte de turneul preolimpic am suferit o accidentare serioasă la gleznă, însă cu ajutorul medicamentelor și infiltrațiilor am reușit să joc, fapt care a agravat situația și m-a făcut indisponibilă pentru tot restul sezonului.

După Campionatul European din 2018, am avut nevoie de o intervenție chirurgicală, ceea ce m-a făcut să pierd din nou a doua jumătate de sezon. Și acestea sunt doar câteva exemple. În ciuda tuturor accidentărilor am continuat să răspund pozitiv convocărilor și a reprezentat o adevărată mândrie să fac asta. Însă, povestea ultimului Campionat Mondial este și cea care m-a făcut să iau decizia de a renunța la echipa națională.

Pe tot parcursul turneului am jucat cu o accidentare care s-a agravat și care m-a făcut indisponibilă pentru următoarele 4 luni, ratând practic tot restul sezonului la echipa de club Rapid București, căreia îi mulțumesc că a fost alături de mine și m-a ajutat să trec peste aceste momente dificile.

Reclamă
Reclamă

În toata această perioadă de după Campionatul Mondial și până la începutului acestui sezon nu am avut niciun contact cu vreun membru al staffului tehnic al primei reprezentative, timp în care s-au desfășurat și alte acțiuni ale echipei naționale.

La finalul lunii august, după un meci din cadrul Supercupei României m-am întâlnit întâmplător cu selecționerul României și într-adevăr i-am comunicat decizia de a mă retrage din cadrul echipei naționalei. Nu vârsta sau accidentările m-au făcut să iau această decizie, ci mai degrabă modul în care s-au desfășurat lucrurile după Campionatul Mondial, turneu în care am jucat practic la sacrificiu, în dorința imensă de a ne califica la turneul preolimpic”, a scris Eliza pe Instagram.

 
View this post on Instagram
 
A post shared by Eliza Buceschi (@elizabuceschi)

Reclamă

Eliza Buceschi a debutat la naţionala României în 2011. Centrul care evoluează la Rapid are în palmares medalia de bronz obţinută de România la Campionatul Mondial din 2015, din Danemarca.

Reclamă

Prinde Dinamo un loc în play-off în acest sezon?

Loading ... Loading ...
Citește și:
18:23

Ianis Hagi, cerut din nou la prima echipă după ce Rangers s-a chinuit acasă: „De ce să nu-l alegi pe el?”

18:14

LIVE VIDEOFC Porto – Arouca, în AntenaPLAY (20:00). Famalicao – Nacional se joacă ACUM! Spectacol total în Liga Portugal

18:01

„Un tâlhar!” Andrei Nicolescu, făcut praf de Cornel Dinu: „Compromite istoria lui Dinamo”. Atac fără precedent al „Procurorului”

17:59

Gloria Buzău – Farul 1-0. Buzoienii i-au învins pe constănţenii lui Gică Hagi şi au obţinut prima victorie acasă din acest sezon

17:39

Noi detalii despre starea lui Mircea Rednic, după ultimele probleme de sănătate! Ce se întâmplă cu antrenorul de la UTA

17:31

Manuel Neuer, săgeţi către Thomas Tuchel! Ce schimbări a adus Vincent Kompany la Bayern Munchen: „Este ceva diferit”

1 CFR Cluj – UTA 1-3! Fanii i-au cerut demisia lui Dan Petrescu! Omondi, Costache şi Kadiri i-au adus punctele lui Rednic 2 VIDEOAdina Diaconu și Andreea Dragoman, învinse dramatic la China Smash 2024. Competiția continuă în AntenaPLAY 3 Rapid – Oțelul 0-0! Marius Şumudică rămâne fără victorie în Giuleşti! Dorinel Munteanu, neînvins în Liga 1 4 Mesaj superb primit de Răzvan Lucescu de la patronul Ivan Savvidis, înainte de PAOK – Aris (duminică, 20:30, AntenaPLAY) 5 „Vrei război? Acum e război!” Pep Guardiola, reacție de necrezut după ce a auzit declarațiile rivalilor din Premier League 6 Elias Charalambous anunță schimbări înainte de Sepsi – FCSB! Unde îl vede pe Vlad Chiricheș: „Poate juca acolo dacă e nevoie”
Citește și