Închide meniul
NEWS ALERT

Antoine Griezmann şi-a anunţat retragerea din naţionala Franţei: „Închei acest capitol din viaţa mea!”

Iulian Focșăneanu Publicat: 30 septembrie 2024, 12:23

Reclamă
Antoine Griezmann şi-a anunţat retragerea din naţionala Franţei: „Închei acest capitol din viaţa mea!

Antoine Griezmann şi-a anunţat retragerea din naţionala Franţei

Antoine Griezmann, la finalul unui meci / Profimediaimages

Antoine Griezmann şi-a anunţat retragerea din naţionala Franţei la 33 de ani. Atacantul lui Atletico Madrid şi-a luat prin surprindere fanii, care se aşteptau să îl vadă în lotul lui Didier Deschamps şi la Mondialul din 2026, care va fi transmis în exclusivitate de Antena.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Campion Mondial cu Franţa în 2018, Griezmann renunţă la naţionala pentru care a înscris 44 de goluri în 137 de selecţii.

Antoine Griezmann şi-a anunţat retragerea din naţionala Franţei

Cu inima plină de amintiri închei acest capitol din viaţa mea. Vă mulţumesc pentru această magnifică aventură. Ne vedem în curând„, a transmis Antoine Griezmann pe reţelele sociale.

Griezmann a făcut anunţul la o zi după ce a fost integralist în derby-ul Atletico – Real Madrid, scor 1-1, din etapa a 8-a din La Liga.

Reclamă
Reclamă

Cu profundă emoție îmi anunț retragerea ca jucător al echipei Franței. După 10 ani incredibili, marcați de provocări, succese și momente de neuitat, este timpul să las loc noii generații. Purtarea acestui tricou a fost o onoare și un privilegiu. Din martie 2014 și până în septembrie anul trecut, am avut șansa de a trăi momente incredibile alături de colegi de echipă excepționali. Am împărtășit victorii care vor rămâne veșnic în amintirile noastre…„, a mai spus Griezmann, potrivit lequipe.fr.

Două goluri în opt meciuri a reuşit Griezmann pentru Atletico, în această ediţie de campionat. Sezonul trecut a marcat 16 goluri pentru madrileni.

Griezmann, fără titlul în La Liga

Griezmann a câştigat Cupa Spaniei cu FC Barcelona în 2021 şi Supercupa Spaniei cu Atletico în 2014 , dar nu a cucerit La Liga cu niciuna dintre echipele pe la care a trecut. Atletico şi-a trecut în cont ultimele succese în La Liga în 2014, imediat înaintea venirii francezului, şi în 2021, când el era la Barca.

Reclamă

La nivel european, Griezmann a câştigat Europa League şi Supercupa Europei în 2018, iar în 2016 a pierdut finala Ligii Campionilor, în care a ratat un penalty în repriza a doua. Cu Franţa, fotbalistul a cucerit Cupa Mondială în 2018 şi Liga Naţiunilor în 2021. El a fost de asemenea finalist al Cupei Mondiale din 2022 şi al Campionatului European din 2016, fiind golgheterul acestei competiţii, cu 6 reuşite.

În cariera sa, Griezmann a jucat pentru: Maconnais Jgd, Real Sociedad, Berio, Atletico Madrid și FC Barcelona. Campionul mondial din 2018 a atins cea mai mare cotă de piață după turneul final din Rusia, mai exact în luna octombrie a acelui an.

Reclamă

Ce crezi că va face FCSB cu PAOK, după ce a învins-o pe Sepsi?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
17:13

Universitatea Craiova – Unirea Slobozia LIVE SCORE (21:00). Oltenii atacă podiumul Ligii 1! Echipele probabile

17:02

Andrei Prepeliță, mesaj direct despre posibila preluare a lui FCU Craiova: „Am o relație bună cu Adi! E greu să refuz!”

16:57

Simona Halep a ajuns în Hong Kong! Mesajul transmis de fostul lider WTA înaintea revenirii în circuit

16:54

Rapid transferă de la o rivală din Liga 1! Lovitura dată de giuleşteni: „Marius Șumudică și l-a dorit mult”

16:41

Parma – Cagliari LIVE SCORE (21:45). Dennis Man și Valentin Mihăilă, față în față cu Răzvan Marin. Echipele probabile

16:34

Marius Şumudică, reacţie vehementă despre Rareş Pop, impresarul care a făcut scandal: „Nu ar trebui să facă parte din fenomen”

1 FC Porto – Arouca 4-0 şi Braga – Rio Ave 4-0 au fost LIVE în AntenaPLAY. Spectacol total în Liga Portugal 2 FotoDavid Popovici își reia facultatea, după ce a avut primul an „înghețat”. Și-a decis viitorul: „Asta îmi doresc!” 3 David Popovici, gest uriaș pentru 11 copii cu dizabilități: „Provin și din sistem!”. Anunțul făcut de campionul olimpic 4 VIDEOPAOK – Aris 0-1 a fost în AntenaPLAY. Echipa lui Răzvan Lucescu, prima înfrângere a sezonului chiar înaintea meciului cu FCSB 5 Sepsi – FCSB 0-1. Victorie la limită pentru campioana României. Florin Tănase a marcat primul gol de la revenire 6 VIDEOLionel Messi, criză de nervi după ce a marcat un golazo! S-a năpustit asupra arbitrului: „Ești un nenorocit!”
Citește și