Închide meniul

Obiectivul României la EURO 2024. Anunţul făcut de Constantin Din

Dan Roșu Publicat: 7 octombrie 2024, 15:29

Reclamă
Obiectivul României la EURO 2024. Anunţul făcut de Constantin Din

Obiectivul României la EURO 2024

Echipa de handbal feminin a României - Facebook Federaţia Română de Handbal

Obiectivul României la EURO 2024 a fost anunţat de preşedintele FRH, Constantin Din. Echipa feminină are clasat ca obiectiv locurile 1-12 la competiţia ce se va desfăşura în perioada 28 noiembrie – 15 decembrie, Austria, Ungaria şi Elveţia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Echipa naţională a început pregătirea pentru prezenţa la Campionatul European din decembrie. Am avut o dublă cu Ungaria, e o echipă naţională tânără, cu media de 23 de ani, şi sunt semnale foarte bune din punctul meu de vedere.

Obiectivul României la EURO 2024. Anunţul făcut de Constantin Din

Un rezultat realist cred că ar fi locurile 1-12. Cred că este un obiectiv realist după modul în care echipa naţională s-a exprimat în această perioadă şi cred că putem să îl atingem.

Avem un staff ambiţios, avem jucătoare valoroase. Au nevoie de meciuri internaţionale puternice. Cred că putem să ne atingem acest obiectiv”, a declarat Din.

Obiectivul României pe termen lung e participarea la Jocurile Olimpice 2028

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal afirmă totodată că obiectivul pe termen lung al echipei naţionale feminine este participarea la Jocurile Olimpice de la Los Angeles din 2028.

Reclamă
Reclamă

„Motive de îngrijorare constructivă trebuie să existe tot timpul. Trebuie să ştim de ce avem nevoie pentru că echipa să evolueze cât mai bine. Ţinând cont că este o echipă în formare, obiectivul nostru clar şi limpede este prezenţa la următoarele Jocuri Olimpice. Trebuie să avem o echipă naţională puternică care să nu lipsească de la Jocurile Olimpice”.

Acesta a anunţat că naţionala pregătită de Florentin Pera va participa la finalul lunii la Trofeul Carpaţi, la Cluj-Napoca, alături de Brazilia, Elveţia, Macedonia de Nord, Turcia şi Slovacia.

„La sfârşitul lunii avem de organizat două Trofee Carpaţi, unul la senioare şi unul la junioare. Pe 25, 26 şi 27 la Cluj va fi Trofeul Carpaţi la senioare, cu prezenţa a şase echipe naţionale. E un lucru inedit, nou, e pentru prima oară când organizăm Trofeul Carpaţi la acest nivel cu o participare bună, echipe naţionale bune şi sperăm să producem un handbal foarte bun pe arena din Cluj. Participantele vor fi Brazilia, Elveţia, Macedonia, Turcia şi Slovacia”, a declarat Din.

Reclamă

Oficialul FRH a menţionat că are promisiuni din partea Agenţiei Naţionale pentru Sport şi a Guvernului că sala Floreasca din Capitală va fi renovată şi că urmează să fie reintrodusă în circuitul sportiv.

„Avem promisiuni verbale din partea Agenţiei Naţionale pentru Sport şi din partea Guvernului că vom reuşi să renovăm sala Floreasca. Este un lucru foarte bun, util, pentru că este o sală încărcată de istorie, nu doar pentru handbal, ci pentru sportul românesc, şi cred că ar fi un lucru foarte bun să o predăm circuitului handbalistic.
Referitor la sala polivalentă, este limpede pentru toată lumea că sportul românesc are nevoie de o sală polivalentă, pentru că avem totuşi rezultate bune şi sportivii trebuie să aibă unde să îşi desfăşoare activitatea”, a mai spus Constantin Din.

La Campionatul European de handbal feminin – EHF EURO 2024, selecţionata României a fost repartizată în Grupa B, alături de echipele Muntenegrului, Cehiei şi Serbiei.

Cea de-a 16-a ediţie a EHF EURO la feminin va avea loc în perioada 28 noiembrie-15 decembrie, în Austria, Ungaria şi Elveţia, cu participarea a 24 de echipe, cu opt mai multe decât la ediţiile precedente.

România a participat de 14 ori la Campionatul European feminin, obţinând o singură medalie, de bronz, în 2010.

La ediţia din 2022 (Muntenegru, Macedonia de Nord, Slovenia), România a ocupat locul 12.

Reclamă

Va scoate Marius Şumudică echipa din criză?

Loading ... Loading ...
Citește și:
20:13

Mircea Lucescu l-a convocat pe Victor Dican în locul lui Adrian Şut la naţională! Convocare în premieră pentru jucătorul Farului

19:56

Andres Iniesta şi-a anunţat oficial retragerea din activitate! Mesajul transmis de fostul coleg al lui Lionel Messi

19:44

Manchester City, câştig de cauză după ce a dat în judecată Premier League! Anunţul făcut de „cetăţeni”

19:37

Rapid l-a prezentat oficial pe Alex Dobre! Giuleştenii au câştigat cursa cu CFR pentru internaţionalul român

19:26

Mihai Stoica a anunţat ce se întâmplă cu Adrian Şut după ce a părăsit cantonamentul naţionalei! Când poate reveni mijlocaşul

18:53

Adrian Şut, OUT din cantonamentul naţionalei! Anunţul făcut de FRF

1 Gigi Becali a anunţat ce transfer va mai face la FCSB, în afară de aducerea lui Lukas Zima: „În rest avem dubluri” 2 VIDEOGestul făcut de Gigi Becali, după ce un copil i-a cerut 50 de lei! Imagini virale cu milionarul român 3 VIDEOFC Porto – Braga 2-1 a fost live în AntenaPLAY. Victorie la limită pentru „dragoni”! Nacional – Benfica a fost întrerupt 4 FCSB – Gloria Buzău 3-2. Octavian Popescu, primele goluri după o pauză de un an. Daniel Bîrligea a marcat şi el 5 Nicolae Mitea a spus pe cine preferă dintre Louis Munteanu şi Daniel Bîrligea: „Îmi place mai mult. E mai complex” 6 Ilie Dumitrescu, impresionat de un jucător din Liga 1: „E de Champions League, senzațional”
Citește și