Închide meniul

„Ce carieră incredibilă” Cristiano Ronaldo a reacţionat după ce Rafael Nadal şi-a anunţat retragerea! Cum l-a numit pe Rafa

Bogdan Stănescu Publicat: 10 octombrie 2024, 14:58

Reclamă
„Ce carieră incredibilă Cristiano Ronaldo a reacţionat după ce Rafael Nadal şi-a anunţat retragerea! Cum l-a numit pe Rafa

Cristiano Ronaldo a reacţionat după ce Rafael Nadal şi-a anunţat retragerea!

Cristiano Ronaldo, alături de Raul Gonzalez şi Rafael Nadal / Profimedia Images

Cristiano Ronaldo a reacţionat după ce Rafael Nadal şi-a anunţat retragerea. Starul portughez şi marele campion spaniol sunt prieteni din perioada în care Ronaldo evolua la Real Madrid.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Chiar dacă unchiul său a jucat pentru FC Barcelona, Nadal ţine cu Real Madrid. Miguel Angel Nadal îl lua alături de el pe nepotul lui, Rafa Nadal, la meciurile Barcelonei, dar cel ce avea să cucerească 22 de titluri de Grand Slam a devenit un mare suporter al marii rivale a Barcei.

„Ce carieră incredibilă” Cristiano Ronaldo a reacţionat după ce Rafael Nadal şi-a anunţat retragerea! Cum l-a numit pe Rafa

Rafa, ce carieră incredibilă ai avut! Dedicația, pasiunea și talentul tău incredibil au inspirat milioane de oameni din întreaga lume. A fost o onoare să fiu martorul călătoriei tale și să te pot numi prieten – felicitări pentru o carieră uimitoare și retragere plăcută!”, i-a transmis Cristiano Ronaldo, pe Instagram, lui Rafael Nadal.

Cristiano Ronaldo (39 de ani) poate fi urmărit în Liga Campionilor Asiei, competiţie transmisă exclusiv în AntenaPLAY. Ronaldo, care a marcat peste 900 de goluri în carieră, îşi doreşte să atingă borna impresionantă de 1.000 de goluri.

Rafael Nadal a anunţat, joi, că se retrage din tenis! Deţinătorul a 22 de titluri de Grand Slam a postat un mesaj emoţionat, în care apare cu lacrimi în ochi, pe contul lui de Instagram.

Reclamă
Reclamă

Nadal a lipsit de pe teren în ultimul timp şi nu a putut evolua nici la Laver Cup, competiţia lui Roger Federer, acolo unde era aşteptat.

Bună ziua tuturor! Sunt aici pentru a vă anunța că mă retrag din tenisul profesionist. Realitatea este că au fost niște ani grei, în special ultimii doi. Nu cred că am reușit să joc fără limitări. Este evident o decizie foarte dificilă.

Este evident o decizie dificilă, mi-a luat ceva timp să o iau. În viaţă orice are un început şi un final. Cred că e momentul să pun capăt unei cariere lungi şi care mi-a adus mult mai mult succes decât credeam.

Reclamă

Sunt foarte entuziasmat că ultimul meu turneu este cel de Cupa Davis, în care îmi voi reprezenta iar ţara”, a transmis Rafael Nadal, cu lacrimi în ochi, într-un clip video postat pe contul lui de Instagram.

Rafael Nadal, 22 de titluri de Grand Slam şi aproape 135 de milioane de dolari din tenis

Rafael Nadal a cucerit 22 de titluri de Grand Slam, ocupând locul 2 în acest clasament, după sârbul Novak Djokovic, care are 24. Marele campion spaniol a adunat aproape 135 de milioane de dolari numai din premii, fiind pe locul 2 şi în acest clasament, tot după Novak Djokovic, care a adunat aproape 185 de milioane de dolari din premii.

14 din cele 22 de titluri de Grand Slam cucerite de Nadal au fost obţinute la Roland Garros. Nadal a fost declarat, incontestabil, „Regele zgurii”. Ultimele două titluri de Grand Slam le-a cucerit în 2022, la Australian Open şi, ulterior, la Roland Garros.

La Australian Open, Nadal l-a învins în finală pe Daniil Medvedev, de la 2-0 la seturi pentru rus. Novak Djokovic nu a putut participa la acel turneu de Grand Slam pentru că nu se vaccinase contra Covid 19.

În finala de la Roland Garros 2022, Nadal l-a învins fără drept de apel pe norvegianul Casper Ruud, cu 6-3, 6-3, 6-0. A fost ultimul mare triumf pentru campionul spaniol.

Nadal a câştigat primul turneu de Grand Slam la 19 ani, desigur, la Roland Garros. El are în palmares şi medalia de aur, atât la simplu, cât şi la dublu, la Jocurile Olimpice. A câştigat în 2008 la simplu şi în 2016, la Rio, alături de Marc Lopez, într-o finală contra românilor Horia Tecău şi Florin Mergea.

Nadal a cucerit şi de 4 ori Cupa Davis. Va încerca să o câştige şi pe a 5-a, alături de Carlos Alcaraz, la ultima competiţie din cariera lui. Nadal şi Alcaraz au jucat împreună la dublu şi la turneul olimpic din acest an, dar au fost eliminaţi în sferturi de perechea americană Austin Krajicek și Rajeev Ram. Americanii i-au învins pe Nadal şi Alcaraz cu 6-4, 6-2.

Nadal încheie rivalitatea cu Djokovic în dezavantaj la întâlniri directe. 29 de victorii pentru Nadal, 31 pentru Djokovic. În ceea ce priveşte rivalitatea cu Federer, spaniolul a obţinut mai multe victorii decât elveţianul în meciurile directe. 24 de victorii pentru Nadal, faţă de doar 16 pentru Federer.

Reclamă

Ce rezultat va face România cu Cipru?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
19:11

„A fost un exemplu!” Carlos Alcaraz, discurs emoționant după ce Rafael Nadal și-a anunțat retragerea: „Îți mulțumesc!”

18:43

Jules Kounde, mesaj dur pentru jurnaliştii care au criticat modul în care se îmbracă fotbaliştii din lotul Franţei. ”Vă promit”

18:26

FotoToți câștigătorii Balonului de Aur, din 1956 până în 2023! Imagini cu cei mai buni jucători ai lumii, de la Sir Matthews la Messi

17:44

„Mă va ţine în priză”. George Russell e cu ochii pe viitorul coleg de la Mercedes. Kimi Antonelli va debuta în Formula 1 în 2025

17:39

Victor Angelescu a rupt tăcerea despre viitorul lui Marius Şumudică: „Au fost discuţii!” Ce s-a întâmplat la Rapid

17:04

VideoAntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 10 octombrie

1 Ianis Hagi pleacă de la Rangers! Scoţienii au făcut anunţul, după revenirea „Prinţului” la prima echipă 2 EXCLUSIVIon Țiriac este internat în spital, la Viena! Care e starea de sănătate a miliardarului 3 „Eu nu sunt milogul nimănui!” Cristi Săpunaru a răbufnit: „Ce, bă, nu îţi ajunge?! Sunt extrem de afectat!” 4 Jurgen Klopp revine în fotbal. Surpriză uriaşă: ce post a acceptat după despărţirea de Liverpool 5 Joan Laporta, ofertă uriașă pentru Gică Popescu și Gică Hagi. „Baciul” a dezvăluit totul: „Am discutat cu el!” 6 Lewis Hamilton nu va pilota monopostul Ferrari la testele din decembrie! Motivul pentru care Mercedes se opune
Citește și