Închide meniul
Foto

Au început lucrările pentru noul stadion Dinamo! Când se întorc „câinii” în Ştefan cel Mare

Alexandra Costea Publicat: 11 octombrie 2024, 19:53 / Actualizat: 11 octombrie 2024, 23:27

Reclamă
Au început lucrările pentru noul stadion Dinamo! Când se întorc „câinii” în Ştefan cel Mare

Au început lucrările pentru noul stadion Dinamo!

Lucrările pentru noul stadion Dinamo se vor desfăşura în 3 etape - Facebook

Au început lucrările pentru noul stadion Dinamo! Lucrările de modernizare ale vechii arene din Ștefan cel Mare au început oficial. Câinii se pot întoarce acasă abia din 2027, atunci când este anunțat termenul de finalizare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Clubul Dinamo se pregătește de înființarea noii arene din Ștefan cel Mare, iar lucrările de modernizare au început deja.

Au început lucrările pentru noul stadion Dinamo! Când se întorc „câinii” în Ştefan cel Mare

Vineri, 11 octombrie, au apărut primele imagini de pe șantierul din inima Capitalei. Pagina de Facebook „Noul Stadion Dinamo” documentează întregul proiect. „Groapa” va fi gata în 2027.

„Având la baza masterplanul de dezvoltare al Academiei de copii si juniori si crearea unei noi infrastructuri fotbalistice în Parcul Sportiv Dinamo, plan pus la punct de Președintele de onoare al CS Dinamo – Ionuț Lupescu, conducerea executivă a clubului a stabilit strategia de acțiune pentru modernizarea necesara. Astfel, in câteva etape de lucrări se vor reamenaja complet mai multe suprafețe mari din complex, ce includ si zonele “Velodrom, “Piți Varga”si “sinteticele””, precizează reprezentanții paginii de Facebook.

Proiectul de modernizare a vechiului stadion se va desfășura în 3 etape. Prima etapă este finanțarea. Oficialii dinamovişti au anunțat că au fost semnate 3 contracte în valoare totală de 3.272.050 RON fără tva, cu mai multe companii.

Reclamă
Reclamă

În cea de-a doua etapă va fi refăcută suprafața de joc, se va instala gazon și instalație nocturnă și se vor construi vestiare noi.

Mai mult, în cea de-a treia etapă a modernizării, oficialii alb-roșiilor vor „aloca efort logistic și financiar pentru refacerea terenurilor și a spațiilor adiacente pe care vor fi organizate șantierele necesare noului stadion (actualele terenuri sintetice din spatele peluzei nordice)”.

Așadar, viitorul stadion al „câinilor” va costa aproximativ 170 de milioane. Arena din Ștefan cel Mare va putea găzdui în tribune 25.000 de suporteri. De asemenea, stadionul va avea:

Reclamă
  • spații încăpătoare pentru echipe, cu patru vestiare, două săli de încălzire, spații pentru staff-ul tehnic, oficiali și organizatori
  • o boxă generoasă pentru presă
  • spații pentru spectatorii cu dizabilități
  • spații pentru publicul VIP, incluzând 12 loje, spațiu de ospitalitate de minimum 400 mp, separeuri și restaurant
  • propria parcare pentru publicul VIP, cu până la 200 locuri
  • tribune acoperite integral.

Dinamoviştii nu au mai jucat în Ştefan cel Mare de la retrogradarea în Liga 2

Stadionul Dinamo a fost inaugurat pe data de 14 octombrie 1951. Primul meci din „Groapă” a fost Dinamo – Locomotiva Timișoara, cu scor final 1-0 pentru gazde. La acea vreme, Alexandru Ene a înscris în minutul 25 primul gol din Ștefan cel Mare.

Și echipa națională a României a jucat în arena dinamoviştilor. Tricolorii au disputat aici două meciuri amicale: 1-1 cu Japonia pe 11 octombrie 2003 și 2-1 cu Georgia pe 19 noiembrie 2008.

Alb- roșiii au jucat pentru ultima oară în Ștefan cel Mare în 2022, în returul barajului cu Universitatea Cluj. Partida s-a încheiat cu scorul de 1-1, iar ardelenii au promovat datorită rezultatului din tur, scor 2-0. Astfel, Dinamo a retrogradat pentru prima oară în istoria clubului în Liga 2.

Reclamă

Ce rezultat va face România cu Cipru?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:36

Bosnia – Germania 1-2 și Ungaria – Olanda 1-1! Batavii, salvați de „Dumfries”! Rezultatele serii din Nations League

23:28

Zeljko Kopic ştie cum o poate învinge Dinamo pe FCSB! Mesaj clar pentru jucătorii lui înainte de derby

23:15

EXCLUSIV„Pentru o fază nu scot un jucător din lot” Mircea Lucescu, mesaj ferm despre neconvocarea lui Daniel Bîrligea!

23:03

FotoScandal pe Camp Nou, în plin șantier! 20 de muncitori români şi albanezi s-au luat la bătaie pe arena catalană

23:02

Mihai Stoica l-a încurajat pe Ștefan Târnovanu, înainte de „dubla” României cu Cipru și Lituania: „Are viața înainte”

22:22

Jucătorul care îşi schimbă cetăţenia pentru a fi convocat de Mircea Lucescu la naţionala României: „Confirmă, e foarte bun”

1 Scoţienii anunţă o mare „durere de cap” cauzată de revenirea lui Ianis Hagi la prima echipă a lui Rangers 2 Gigi Becali e convins că va putea folosi marca Steaua: „N-am schimbat numele. FCSB e Steaua”! Decizia pe care o aşteaptă 3 „Luaţi-o pe asta” Presa din Grecia anunţă că rivalele lui PAOK îl doresc pe Răzvan Lucescu: „Prima alegere” 4 NEWS ALERTRapid a primit răspunsul final de la FIFA! Ce se întâmplă cu Aaron Boupendza, după „războiul” declanșat de Zamalek 5 După 7 luni, TAS a publicat motivarea deciziei în cazul Simona Halep. Câţi bani va primi de la ITIA după reducerea suspendării 6 „Este la fel de fals ca dinții lui!” Jurgen Klopp, desființat în Germania după ce a revenit în fotbal și a semnat cu Red Bull
Citește și