Închide meniul

Englezii schimbă selecționerul după eșecul cu Grecia din Liga Națiunilor. Un antrenor de top ar putea ajunge la națională

Alexandra Costea Publicat: 12 octombrie 2024, 9:32

Reclamă
Englezii schimbă selecționerul după eșecul cu Grecia din Liga Națiunilor. Un antrenor de top ar putea ajunge la națională

Englezii schimbă selecționerul după eșecul cu Grecia din Liga Națiunilor

Selecționata Angliei în meciul contra Finlandei - Profimedia

Englezii schimbă selecționerul după eșecul cu Grecia din Liga Națiunilor. Federația Engleză de Fotbal a rămas fără răbdare după ce naționala Albionului a pierdut joi, pe Wembley, cu scorul de 1-2 în fața Greciei, în Liga Națiunilor. În prezent, englezii poartă negocieri intense cu un antrenor de top, care este dorit și de Manchester United.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În curând se împlinesc trei luni de la despărțirea naționalei „Three Lions” de selecționerul Gareth Southgate. Interimatul a fost preluat de irlandezul Lee Carsley, însă evoluția echipei și rezultatele au fost departe de a impresiona.

Englezii schimbă selecționerul după eșecul cu Grecia din Liga Națiunilor. Un antrenor de top ar putea ajunge la națională

Mai mult, înfrângerea în fața Greciei a fost picătura care a umplut paharul, determinând Federația să grăbească discuțiile pentru numirea succesorului lui Southgate cu drepturi depline.

Conform jurnaliștilor de la Bild, britanicii își doresc să-l convingă pe germanul Thomas Tuchel să preia echipa națională. Cu toate acestea, antrenorul se confruntă cu o dilemă majoră: în același timp este dorit la Manchester United, în cazul în care Erik ten Hag nu îmbunătățește rapid situația echipei.

Thomas Tuchel este liber de contract după ce și-a încheiat colaborarea cu Bayern München în vara aceasta. În ultima perioadă, germanul ar fi negociat și cu Manchester United, pentru a-l înlocui pe Ten Hag. Cu toate acestea, se pare că olandezul nu a epuizat toate șansele pe Old Trafford.

Reclamă
Reclamă

Thomas Tuchel este dorit și de Manchester United

Federația Engleză încearcă să profite de această situație, punând presiune pe german și oferindu-i o ofertă concretă, nu doar ipoteze. În anul 2022, Thomas Tuchel a recunoscut că i-ar plăcea să antreneze o echipă națională la un moment dat. Până acum, Tuchel a antrenat exclusiv echipe de club: Mainz, Borussia Dortmund, Paris Saint-Germain, Chelsea și, în cele din urmă, Bayern.

„Sigur. De ce nu? Aș vrea, aș vrea. Nu m-am gândit prea mult la asta până acum. Dar aș lua în considerare, dacă este echipa potrivită și dacă are potențialul de a câștiga trofee, precum Cupa Mondială sau Campionatul European”, a mărturisit Thomas Tuchel, într-un interviu de acum doi ani.

Rămâne de văzut dacă Tuchel va ajunge la o înțelegere cu oficialii englezi și va prelua naționala care include, printre alții, jucători precum Cole Palmer (22 de ani), Bellingham (20 de ani) sau Bukayo Saka (23 de ani).

Reclamă

Anglia a fost finalista ultimelor două ediții ale Campionatului European, 2020 și 2024, pierzând în fața Italiei (1-1, 2-3 la penalty-uri) și a Spaniei (1-2).

Reclamă

Se califică România U21 la EURO?

Loading ... Loading ...
Citește și:
21:13

VideoGică Hagi, ţinut la coadă înainte de Cipru – România! Însoţit de familie, „Regele” a fost asaltat de fani. Imagini rare

21:09

Krim Ljubljana – CSM București 29-31, în Liga Campionilor! Cristina Neagu a impresionat la campioana României

20:50

Mohamed Salah a fost trimis acasă de selecţionerul Egiptului! Motivul incredibil pentru care ratează returul cu Mauritania

20:00

Foto„E un brand în fotbalul românesc” Adrian Mutu a participat la centenarul Petrolului. Mesaj special pentru fani

19:55

Cipru – România LIVE TEXT, 21:45. „Tricolorii” vor a treia victorie consecutivă cu Mircea Lucescu pe bancă. Echipa de start

19:04

Max Verstappen a numit circuitul pe care îl vrea înapoi în Formula 1! Campionul mondial a răspuns fără să ezite: „Viraje rapide”

1 Real Madrid, gata să îi „sufle” Barcelonei jucătorul dorit cu insistenţă de Hansi Flick! Gestul făcut de şefii de pe Bernabeu 2 După 7 luni, TAS a publicat motivarea deciziei în cazul Simona Halep. Câţi bani va primi de la ITIA după reducerea suspendării 3 Muntenegru U21 – România U21 2-6! Tricolorii, victorie într-un meci cu miză uriaşă! Louis Munteanu a marcat un hat-trick 4 Gigi Becali l-a găsit pe „noul Florinel Coman” de la FCSB: „Asta e bucuria mea!”. Jucătorul care l-a fascinat pe milionar 5 Dan Şucu s-a convins şi renunţă la cel mai scump transfer al verii! Lovitură de un milion de euro pentru patronul Rapidului 6 FotoLarisa Iordache şi Cristian Chiriţă au anunţat cu artificii sexul bebeluşului lor: „Te așteptăm cu inima plină de bucurie”
Citește și