Închide meniul
Foto

Ion Ţiriac nu a stat pe gânduri când a aflat câţi bani a strâns David Popovici din donaţii. Propunerea uriaşă pe care i-a făcut-o

Publicat: 12 octombrie 2024, 18:56 / Actualizat: 12 octombrie 2024, 21:05

Reclamă
Ion Ţiriac nu a stat pe gânduri când a aflat câţi bani a strâns David Popovici din donaţii. Propunerea uriaşă pe care i-a făcut-o

Ion Ţiriac nu a stat pe gânduri când a aflat câţi bani a strâns David Popovici din donaţii

Ion Ţiriac şi David Popovici / Colaj AS.ro/Profimediaimages

Ion Ţiriac a aflat câţi bani a strâns David Popovici din donaţii, pentru 11 copii cu dizabilităţi, şi a avut o reacţie fermă. Miliardarul român l-a anunţat pe campionul olimpic de 20 de ani că îl va ajuta oricând îi va cere asta.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici şi-a propus să adune 115.000 de euro pentru construirea unei case familiale. Suma a fost depăşită şi ajunsese la 160.000 de euro după numai 10 zile. Unul dintre cei care contribuit cu bani va fi recompensat cu echipamentul purtat de Popovici, pe podium, în momentul în care a fost medaliat la Jocurile Olimpice de la Paris.

Ion Ţiriac a aflat câţi bani a strâns David Popovici din donaţii şi a reacţionat

Întrebat despre gestul impresionant făcut de Popovici, cel mai bogat român l-a felicitat pe „Regele Nataţiei”.

(Reporter: Cât de norocoşi suntem că îl avem pe David Popovici?) Eu îmi ridic pălăria în faţa lui Popovici, sau lui domnul Popescu, Ionescu sau Georgescu, domnişoara Ileana sau Mărgărita… care dau doi lei sau doi euro pentru cei mai nevoiaşi. De acolo vine treaba! Dacă a strâns 120.000 de euro este foarte, foarte meritoriu.

Treaba asta ar fi dacă ar mai fi încă un milion de Popovici ca să îi punem lângă el, să facă ceva… atunci am putea să scoatem şi noi nasul afară. Avem nevoie de exemple. Dumnealui a fost un exemplu când a făcut toate recordurile, este un exemplu că a câştigat Jocurile Olimpice, este din toate punctele de vedere.

Reclamă
Reclamă

Eu îl cunosc destul de puţin, dar mi-a fost totdeauna foarte apreciat înăuntrul meu pentru că a făcut ceea ce a făcut şi a rămas totuşi cu picioarele pe pământ. Fiecare cât poate. Sunt unii care pot sute de milioane şi le fac! Că se vede, că nu se vede, este irelevant.

Acum unde se ajunge de la privat până la politic? Nici nu spun stat, spun politic, pentru că politicul face statul. De fapt nu face statul, face politica dumneavoastră pentru că dumneavoastră sunteţi tot statul. Fără dumneavoastră, fără taxele pe care le plătiţi, fără munca dumneavoastră nu ar rezista statul. Este foarte simplu, despre ce vorbim aici?„, a declarat Ion Ţiriac.

Ce mesaj a avut miliardarul Ion Ţiriac pentru David Popovici: „Dacă are nevoie de un deget de ajutor…”

Fostul mare jucător de tenis a anunţat că nu are rost să liciteze şi el, dar i-a făcut o promisiune uriaşă lui David Popovici. I-a transmis să le ceară ajutorul oamenilor de la Fundaţia Ion Ţiriac, atunci când va iniţia o strângere de fonduri.

Reclamă

(Vă gândiţi să licitaţi pentru costumul lui David Popovici?) Nu cred că e cazul să licitez eu, îi las pe alţii să liciteze… cât mai mulţi, cu atât mai bine. Dacă domnul Popovici, la un moment dat, are nevoie de un deget de ajutor, sunt convins că atât Cosmin, Teodora, toţi ăştia(n.r. de la Fundaţia Ion Ţiriac)… asta fac.

Vorbim de casa lui domnul Popovici? Mai importantă aia decât stadionul meu. Pentru că dă exemplu şi există toate treburile astea„, a mai spus miliardarul român.

Davi Popovici ajută 11 copii cu nevoi speciale, dintr-un centru de plasament din București. El a mai făcut gesturi similare şi în anii trecuți. În 2022, tânărul înotător a strâns 40.000 de euro pentru Florentina Filipovici. Și-a donat echipamentul și a ajutat-o pe fosta vicecampioană mondială la canotaj să se mute într-o casă nouă alături de cei trei copii ai ei.

În una septembrie a anului trecut și-a „donat ziua de naștere” pentru a ajuta cinci frați să nu ajungă în stradă.

Reclamă

Se califică România U21 la EURO?

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:05

Ce au scandat fanii României, după golul de 3-0 marcat de Radu Drăguşin! Momente speciale pe stadionul din Cipru

23:00

LIVE TEXTCipru – România 0-3. Tricolorii sunt de neoprit cu Mircea Lucescu pe bancă! Man, Răzvan Marin şi Drăguşin au marcat

22:29

Mihai Stoica, reacție de senzație după ce Răzvan Marin a marcat, din penalty, în Cipru – România: „Nici Shearer!”

22:23

Dennis Man şi Răzvan Marin fac sezonul vieţii! Au marcat în Cipru – România şi au ajuns la cifre de senzaţie

21:56

FotoÎn Cipru, ca în România! Fanii tricolorilor au luat cu asalt tribunele. Imnul României a răsunat la Larnaca

21:40

LIVE SCOREPolonia – Portugalia se joacă ACUM. Lewandowski, duel stelar cu Ronaldo. Meciurile zilei din Nations League

1 Real Madrid, gata să îi „sufle” Barcelonei jucătorul dorit cu insistenţă de Hansi Flick! Gestul făcut de şefii de pe Bernabeu 2 După 7 luni, TAS a publicat motivarea deciziei în cazul Simona Halep. Câţi bani va primi de la ITIA după reducerea suspendării 3 Muntenegru U21 – România U21 2-6! Tricolorii, victorie într-un meci cu miză uriaşă! Louis Munteanu a marcat un hat-trick 4 Dan Şucu s-a convins şi renunţă la cel mai scump transfer al verii! Lovitură de un milion de euro pentru patronul Rapidului 5 Ultraşii lui PAOK, mesaj superb pentru Răzvan Lucescu: „Ne manifestăm dragostea pentru el. Criticii se vor confrunta şi cu noi” 6 Gigi Becali l-a găsit pe „noul Florinel Coman” de la FCSB: „Asta e bucuria mea!”. Jucătorul care l-a fascinat pe milionar
Citește și