Închide meniul

„Nu pierd timpul cu povești”. Max Verstappen, despre rivalitatea dintre Red Bull și McLaren. Olandezul nu s-a mai abținut

Alexandra Costea Publicat: 13 octombrie 2024, 15:28

Reclamă
Nu pierd timpul cu povești”. Max Verstappen, despre rivalitatea dintre Red Bull și McLaren. Olandezul nu s-a mai abținut

Max Verstappen, despre rivalitatea dintre Red Bull și McLaren

Max Verstappen și Lando Norris pe podium la Marele Premiu din Singapore - Profimedia

Max Verstappen a vorbit despre rivalitatea dintre Red Bull și McLaren. Triplul campion mondial a susținut că a fost confuz de zvonurile apărute în timpul verii din partea McLaren.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Totul a pornit de la declarațiile șefului „Papaya”, Zak Brown, care a susținut că Red Bull folosește frânarea asimetrică. Cu această ocazie, Verstappen a ținut să le transmită un mesaj echipelor rivale din Formula 1. Olandezul le acuză că încearcă doar să creeze probleme.

Max Verstappen, despre rivalitatea dintre Red Bull și McLaren. Olandezul nu s-a mai abținut

După un început dominant în 2024, Red Bull a întâmpinat dificultăți în preajma Marelui Premiu de la Miami, în mai. Atunci, McLaren  a introdus un pachet major de upgrade care a transformat monopostul în unul capabil să câștige curse. Între timp, oficialii Red Bull a recunoscut că a urmat o direcție greșită cu dezvoltarea modelului RB20.

Inițial, Red Bull a avut dificultăți în a răspunde scăderii competitivității, ultima lor victorie venind în Marele Premiu al Spaniei din iunie. Problemele de manevrabilitate ale mașinii au început să fie abordate abia în cursele recente.

Zvonurile privind scăderea performanței a monopostului Red Bull s-au intensificat în timpul verii, după ce FIA a înăsprit reglementările referitoare la frânarea asimetrică. Astfel, oficialii au închis o portiță din regulamentele pentru 2026 și au aplicat retroactiv noile prevederi pentru acest sezon. Chiar dacă FIA a clarificat că modificarea regulamentului nu a fost declanșată de vreo echipă actuală care folosea un sistem interzis de noile reguli, zvonurile au continuat să sugereze că Red Bull a fost forțată să elimine o soluție tehnică de pe modelul RB20.

Reclamă
Reclamă

Pilotul Red Bull le-a transmis un mesaj tranșant rivalilor săi

Max Verstappen a vorbit despre întregul episod și a ținut să le transmită rivalilor să nu mai încerce să creeze probleme. Olandezul a ținut să sublinieze atenția negativă pe care echipa sa după ce a câștigat titlul mondial la constructori în 2023.

„Oamenii vin mereu cu lucruri diferite. Mi se pare cu adevărat bizar cum vin cu unele dintre aceste lucruri, dar este ceea ce este. Face parte din joc, dar de obicei îl las.

Sunt în F1 de 10 ani acum și nu pierd timpul cu toate acele povești. Adică, oricum abia am citit nimic despre F1. Desigur, uneori văd ceva sau altcineva îmi spune: „Ai vezi ce au spus asta și acea persoană? Dar eu spun mereu că oamenii pot gândi ce vor, nu o să-mi irosesc energia cu asta. Deci, nu-mi pasă cu adevărat de ceea ce spun alții”, a declarat Verstappen, pentru motorsport.com.

Reclamă

Ce spune Max Verstappen despre rivalitatea cu Lando Norris

Red Bull a fost, de asemenea, subiectul protestelor din partea echipelor rivale din cauza scăderii performanței și a luptelor interne, ceea ce l-a determinat pe CEO-ul McLaren, Zak Brown, să declare că Red Bull a fost „destabilizat”. Ulterior, el a caracterizat echipa ca având un mediu „destul de toxic”.

„Oamenii care spun tot felul de lucruri ar trebui să se concentreze doar pe propria lor echipă. Apropo, nu este nimic specific împotriva lui Zak Brown, se aplică tuturor. Oamenii trebuie doar să se concentreze pe ei înșiși și asta fac și eu”, a mai spus olandezul.

Rivalitatea dintre Red Bull și McLaren s-a intensificat pe pistă, cu McLaren depășind Red Bull în campionatul constructorilor. Acum, Lando Norris a devenit rivalul principal al lui Max Verstappen în lupta pentru titlul mondial. Chiar au ajuns în punctul în care au avut un accident nefericit, în Austria. Cu toate acestea, olandezul nu consideră că situația va deveni la fel de tensionată ca în confruntarea pentru titlu din 2021. Atunci, pilotul de la Red Bull s-a duelat cu Lewis Hamilton.

„Da, pentru că acum avem încă patru echipe în față, în timp ce atunci aveai aceiași doi oameni în față. Desigur, 2021 a fost primul meu campionat mondial, așa că a fost deja foarte diferit. Cred că acum sunt puțin mai relaxat.

Desigur, vreau să câștig și, bineînțeles, voi face tot posibilul pentru a apăra acel avantaj de [52 de puncte]. Dar sentimentul este foarte diferit față de 2021”, a încheiat triplul campion mondial.

Reclamă

Ce rezultat va obţine România în Lituania? (marţi, 21:45, Antena 1 şi AntenaPLAY)

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
21:16

EXCLUSIVDin Kaunas, Liviu Antal a transmis un mesaj pentru tricolori înainte de Lituania – România: „Ei sunt mai mult cu baschetul”

21:00

LIVE SCOREFinlanda – Anglia 1-3! Alexander-Arnold, gol superb din lovitură liberă. Haaland, titular în Austria – Norvegia (21:45)!

20:49

Cosmin Contra, anunţ despre revenirea lui Nicolae Stanciu la FCSB: „Asta am auzit”

19:43

FotoPactul făcut de Ciprian Tătăruşanu cu soţia lui, după ce a trăit cea mai mare trădare: „La început nu m-a crezut!”

19:41

VideoCătălin Cîrjan, discurs războinic înainte de Dinamo – FCSB: „Jucăm cel mai frumos din România! Luăm cele 3 puncte”

19:26

Odense – Rapid 32-24, în Liga Campionilor! A treia înfrângere la rând pentru vicecampiona României

1 Ultraşii lui PAOK, mesaj superb pentru Răzvan Lucescu: „Ne manifestăm dragostea pentru el. Criticii se vor confrunta şi cu noi” 2 Marius Şumudică începe curățenia la Rapid! Jucătorul care poate pleca la o altă echipă din Liga 1, în iarnă 3 Cipru – România 0-3. Tricolorii „defilează” cu Mircea Lucescu pe bancă! Man, Răzvan Marin şi Drăguşin au marcat la Larnaca 4 FotoGarbine Muguruza s-a căsătorit cu un milionar pe care l-a cunoscut pe stradă: „Este un film total!” 5 Boupendza şi N’Jie au debutat pentru Rapid. Giuleştenii au pierdut amicalul cu FC Voluntari: „Ar trebui să le fie ruşine” 6 Ion Ţiriac a rupt tăcerea după ce a fost internat într-un spital din Viena: „FBI-ul funcţionează!”
Citește și