Închide meniul
EXCLUSIV

Gică Popescu, verdict despre grupa din Nations League după Lituania – România 1-2: „O văd câștigată”

Alex Ioniță Publicat: 15 octombrie 2024, 23:51

Reclamă
Gică Popescu, verdict despre grupa din Nations League după Lituania – România 1-2: „O văd câștigată

Gică Popescu, verdict despre grupa din Nations League după Lituania - România 1-2

Gică Popescu, în timpul unei emisiuni - Antena Sport

Gică Popescu a venit cu un verdict despre grupa din Nations League după Lituania – România 1-2. Analistul Antena 1 a analizat situația echipei naționale, în cadrul emisiunii difuzate după finalul partidei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Partida dintre Lituania și România a fost în direct pe Antena 1 și în AntenaPLAY. Meciul a contat pentru etapa cu numărul 4 a grupei C2 din UEFA Nations League.

Gică Popescu, verdict despre grupa din Nations League după Lituania – România 1-2

După meci, Gică Popescu a transmis că, în opinia sa, grupa C2 din UEFA Nations League este ca și câștigată de România.

Analistul Antena 1 a transmis că tricolorii ar trebui să o învingă pe Kosovo, în fața propriilor fani, pentru a sărbători alături de aceștia.

De asemenea, Popescu a vorbit și despre campania de calificare pentru Campionatul Mondial din 2026, care va fi transmis în exclusivitate de Antena.

Reclamă
Reclamă

„Nu știu care a fost logica, dar cum am spus, Mircea Lucescu a pus un mare preț pe omogenitatea echipei. Și astăzi a ales același 11 ca în Cipru, exceptându-l pe Sorescu.

Aceasta a fost gândirea dânsului și când a făcut 3 schimbări. Atunci când schimbi poate să dispară echilibrul. Alegerea a fost corectă, am reușit să câștigăm.

Adversarul a fost diferit, au jucat acasă. Meciurile se câștigă și suferind, ne-am apărat, singurul obiectiv care a contat a fost câștigarea punctelor.

Reclamă

Va trebui să câștigăm cu Kosovo în fața fanilor, e o miză importantă, câștigarea grupei și barajul pentru Campionatul Mondial.

Uitându-ne ce echipe fac parte din urna a 2-a, ne dăm seama ce avantaj mare e câștigarea grupei de Nations League. Eu o consider câștigată. Acest baraj, care ne-a bântuit atâția ani, de la acel baraj cu Slovenia, când am pierdut calificarea, sper de data aceasta să spargem gheața la al 3-lea baraj. Sper, de data aceasta, să câștigăm.

E foarte important să câștigăm. Atunci când întâlnești echipele de prim rang, venind pe un fond de încredere, se pot obține rezultate la care nimeni nu se așteaptă”, a spus Gică Popescu, în exclusivitate pentru AntenaSport.

Cum își poate câștiga România grupa din Nations League, după 2-1 cu Lituania

Iată cum își poate câștiga România grupa din Nations League, după 2-1 cu Lituania. Tricolorii și-au continuat seria perfectă din Nations League și mai au nevoie de un singur lucru pentru a-și câștiga grupa.

Tot în seara de marți s-a jucat și partida dintre Kosovo și Cipru, tot din grupa României. Kosovarii s-au impus, la Priștina, cu scorul de 3-0.

După aceste rezultate, România a rămas lider în grupa C2, cu maximul de puncte după 4 partide disputate. Iată situația din grupa României, după meciurile serii:

1. România – 12p
2. Kosovo – 9p
3. Cipru – 3p
4. Lituania – 0p

Pentru a fi siguri de câștigarea grupei, elevii lui Mircea Lucescu au nevoie de minim un punct în partida cu Kosovo, prima din acțiunea lunii noiembrie. Partida se va juca pe data de 15, de la ora 21:45 și va fi în direct pe Antena 1 și în AntenaPLAY.

În acest caz, partida cu Cipru, care se va juca pe data de 18 noiembrie, nu va mai avea nicio miză în economia grupei C2 din UEFA Nations League.

În cazul în care Kosovo va învinge România, tricolorii vor avea nevoie de o victorie în partida cu Cipru.

Miza câștigării grupei este una uriașă pentru naționala României. Pe lângă calificarea în Liga B, prima poziție în grupă poate asigura un loc la barajul pentru Campionatul Mondial din 2026, care va fi transmis, în exclusivitate, de Antena.

Reclamă

Ce rezultat va fi la derby-ul Dinamo - FCSB?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
13:02

Răzvan Lucescu are probleme de lot înainte de AEK – PAOK! Derby-ul din Grecia este duminică, de la 20:30, în AntenaPLAY

12:55

Meciul Lituania – România, 1-2, transmis aseară de Antena 1 şi AntenaPLAY, lider detaşat de audienţă

12:54

Mihai Stoica, șocat după ce Alexandru Mitriță a fost „uitat” pe bancă de Mircea Lucescu: „Nu acceptă chestia asta!”

12:24

Thomas Tuchel este noul selecţioner al Angliei! Când va prelua antrenorul german echipa şi ce salariu va avea

12:10

„Va rămâne cu asta toată viața!” Gigi Becali, reacție categorică după ce Daniel Pancu și-a ieșit din minți și a fost eliminat

11:58

„Toleranţă zero!” Prima decizie luată de FRF, după scandalul rasist de la România U19 – Spania U19 1-1

1 FotoDavid Popovici a spus motivul pentru care nu mai vrea să conducă niciuna dintre cele două maşini primite de la Ion Ţiriac! 2 VIDEOLituania – România 1-2 a fost pe Antena 1 şi în AntenaPLAY! „Tricolorii”, victorii pe linie în Liga Naţiunilor 3 NEWS ALERTRomânia U21 s-a calificat la EURO 2025! Victorie clară cu Elveţia U21! Performanţă remarcabilă pentru „tricolorii” lui Pancu 4 EXCLUSIVLukas Zima a anunţat că acceptă să se transfere la FCSB! Răspunsul portarului Petrolului la oferta lui Gigi Becali 5 Cornel Dinu, fascinat de un jucător al României! L-a comparat cu un mare fotbalist din echipa uriaşă a lui Cruyff 6 Decizia luată de FRF, cu doar câteva ore înainte de Lituania – România (21:45, Antena 1 şi AntenaPLAY)
Citește și