Închide meniul

„Toleranţă zero!” Prima decizie luată de FRF, după scandalul rasist de la România U19 – Spania U19 1-1

Iulian Focșăneanu Publicat: 16 octombrie 2024, 11:58

Reclamă
„Toleranţă zero! Prima decizie luată de FRF, după scandalul rasist de la România U19 – Spania U19 1-1

Decizia FRF, după scandalul rasist de la România U19 – Spania U19 1-1

Imagini de la finalul meciului de la Mogoşoaia / AS.ro

FRF a reacţionat la o zi după scandalul rasist de la finalul meciului România U19 – Spania U19, scor 1-1. Oficialii Federaţiei au anunţat care sunt primele măsuri luate, după ce un jucător al ibericilor a făcut acuzaţii grave.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Imediat după fluierul final, jucătorii Spaniei au sărit la bătaie. Elijah Gift a cedat nevos în momentul în care ar fi primit un comentariu rasist de la un fotbalist român. „M-a numit ‘negru’!„, a început să strige jucătorul celor de la CD Basconia, în timp ce încerca să îşi facă singur dreptate.

Prima decizie luată de FRF, după scandalul rasist de la România U19 – Spania U19 1-1

Şefii Federaţiei au demarat o anchetă pentru a afla dacă se confirmă acuzaţiile spaniolilor.

Ca urmare a incidentelor survenite în cadrul meciului de fotbal Under 19 dintre România și Spania, Federația Română de Fotbal a demarat o anchetă pentru a investiga cele petrecute.

FRF are o politică de toleranță zero în ceea ce privește orice formă de discriminare. La toate loturile naționale există un cod de conduită clar, care promovează respectul și valorile sportive.
Condamnăm ferm și ne disociem categoric de orice acțiune sau declarație în interesul promotorilor rasismului, xenofobiei, discursului instigator la ură sau al oricărei forme de discriminare.

Reclamă
Reclamă

Respectul și egalitatea sunt valorile pe care fotbalul românesc le susține, iar FRF va lua toate măsurile necesare pentru a asigura un mediu sigur și incluziv pentru toți participanții la acest sport„, se arată în comunicatul FRF.

Jucătorii antrenaţi de Ion Marin au confirmat că s-au „aruncat” cuvinte grele, dar nu se ştie dacăau fost şi insulte de ordin rasist.

Reclamă

Un jucător de la Spania a provocat un alt jucător de al nostru, nu știu ce cuvinte s-au spus, nu pot să vorbesc„, a reacţionat şi Darius Fălcușan.

Un jucător de la ei s-a înhăitat cu un jucător de-al nostru, s-au înjurat pe acolo. Mă rog, așa e la fotbal, e normal ca după un rezultat de genul ăsta să fie ceva conflicte la final„, a spus Luca Daniel Szimionaș, care joacă la Verona.

Lotul convocat de Ion Marin

Portari: Rafael Munteanu (Steaua București), Mate Simon (AFK Csikszereda), Codruț Sandu (FCU 1948 Craiova);

Fundași: Alin Chinteș (Unirea Ungheni), David Irimia (Metaloglobus București), Emanuel Marincău (FSV Mainz / Germania), Darius Fălcușan (Empoli / Italia), Alexandru Ureche (Budapest VSC / Ungaria), Mario Bărăitaru (CSM Slatina), Alin Techereș (Universitatea Cluj), Răzvan Călugăr (CSM Unirea Alba Iulia);

Mijlocași: David Păcuraru (Steaua București), Vlad Dănciuțiu (Udinese / Italia), Ionuț Cercel (Farul Constanța), Luca Szimionaș (Hellas Verona / Italia), David Matei (Steaua București), Alexandru Stoian (Farul Constanța), Alexandru Irimia (Metaloglobus București), Ianis Tarbă (Celta Vigo / Spania), David Barbu (Universitatea Craiova);

Atacanți: Jason Kodor (Lecce / Italia), Iustin Doicaru (Farul Constanța), Ioan Vermeșan (Hellas Verona / Italia).

Reclamă

Ce rezultat va fi la derby-ul Dinamo - FCSB?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
15:48

LPF a ales arbitrul derby-ului Dinamo – FCSB! Pe cine a delegat Kyros Vassaras la meciul de pe Arena Naţională

15:36

Ce i-a spus Kylian Mbappe avocatei lui, după ce a fost asociat cu cazul de viol din Stockholm: „Sunt 10.000 de camere în hotel!”

15:28

VideoCum a fost descris Radu Drăgușin de englezi, după ce a contribuit la golul victoriei României cu Lituania

15:10

Rafael Nadal, discurs sincer despre Roger Federer şi Novak Djokovic: „În viaţă sunt multe lucruri mai importante decât tenisul”

14:51

Tragedie în sportul românesc! Darius Vintilă a murit la 24 de ani: „Vestea ne-a cutremurat!”

14:46

Fostul antrenor de la Al Nassr a rupt tăcerea despre relaţia cu Cristiano Ronaldo: „Când stai cu el înţelegi de ce e aşa”

1 FotoDavid Popovici a spus motivul pentru care nu mai vrea să conducă niciuna dintre cele două maşini primite de la Ion Ţiriac! 2 VIDEOLituania – România 1-2 a fost pe Antena 1 şi în AntenaPLAY! „Tricolorii”, victorii pe linie în Liga Naţiunilor 3 NEWS ALERTRomânia U21 s-a calificat la EURO 2025! Victorie clară cu Elveţia U21! Performanţă remarcabilă pentru „tricolorii” lui Pancu 4 EXCLUSIVLukas Zima a anunţat că acceptă să se transfere la FCSB! Răspunsul portarului Petrolului la oferta lui Gigi Becali 5 Cornel Dinu, fascinat de un jucător al României! L-a comparat cu un mare fotbalist din echipa uriaşă a lui Cruyff 6 Decizia luată de FRF, cu doar câteva ore înainte de Lituania – România (21:45, Antena 1 şi AntenaPLAY)
Citește și