Închide meniul

Carlos Sainz a aplaudat decizia FIA şi vine cu o idee nouă: „I-aş da cuiva care îşi asumă acest risc”

Alex Masgras Publicat: 18 octombrie 2024, 14:19

Reclamă
Carlos Sainz a aplaudat decizia FIA şi vine cu o idee nouă: „I-aş da cuiva care îşi asumă acest risc

Carlos Sainz a aplaudat decizia FIA şi vine cu o idee nouă: "I-aş da cuiva care îşi asumă acest risc"

Carlos Sainz / Profimedia

Carlos Sainz a aplaudat decizia FIA şi vine cu o idee nouă. Din 2025, pilotul care se va clasa în primele 10 locuri şi care va face cel mai rapid tur în timpul unei curse nu va mai fi răsplătit cu punctul bonus.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Această decizie vine la câteva săptămâni de la cel mai rapid tur efectuat de Daniel Ricciardo în Singapore, atunci când i-a „furat” punctul bonus lui Lando Norris, pilot care luptă pentru titlul mondial cu Max Verstappen.

Carlos Sainz a aplaudat decizia FIA şi vine cu o idee nouă: „I-aş da cuiva care îşi asumă acest risc”

Carlos Sainz, pilotul celor de la Ferrari, care se va muta la Williams din sezonul viitor, a aplaudat decizia FIA, nefiind de acord cu modul în care acest punct era acordat în timpul curselor.

Cu toate acestea, spaniolul este de părere că pilotul care obţine pole-ul ar merita mult mai mult să primească un punct în plus:

„Mereu am considerat că nu era necesar acest punct în Formula 1 din cauza modului în care era obţinut, deorece mergea la cine avea o oprire în plus cu un tur înainte de final, iar asta nu arăta neapărat cine era cel mai rapid. Era vorba de noroc şi asta se întâmpla de multe ori.

Reclamă
Reclamă

Sunt de acord că pole-ul este ceva care valorează mai mult, deoarece faci cel mai bun tur şi să iei un punct cu un circuit aglomerat ar fi mult mai bine. Da, aş da punctul bonus pilotului care pleacă din pole-position”, a declarat Carlos Sainz, citat de marca.com.

Formula 1 revine la finalul acestei săptămâni cu Marele Premiu al Statelor Unite. Cursa e duminică, de la ora 22:00, în direct pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY.

Programul Marelui Premiu al Statelor Unite:

Reclamă

Vineri:

  • Antrenament, 20:30 (AntenaPLAY)
  • Calificările pentru cursa de sprint, 00:30 (Antena 3 CNN şi AntenaPLAY)

Sâmbătă:

  • Cursa de sprint, 21:00 (Antena 3 CNN şi AntenaPLAY)
  • Calificări, 01:00 (Antena 3 CNN şi AntenaPLAY)

Duminică:

  • Cursa, 22:00 (Antena 3 CNN şi AntenaPLAY)

Ai sport în AntenaPLAY

Trăiești live-ul în fiecare zi. În 2024, competițiile de Formula 1™, Formula 2™, Formula 3™ se văd în direct și integral în AntenaPLAY. Cele peste 24 de curse pot fi vizionate în canalul de sport live – AS LIVE, dar și pe canalele dedicate fiecărei competiții. Toate antrenamentele, calificările, sprinturile și cursele pentru marile premii de Formula 1™ vor putea fi urmărite în direct online.

Pe lângă acestea, abonații pot urmări și Liga Campionilor Asiei, Liga Portugal, Campionatul Greciei sau evenimente de MMA, gale de box, F1 Academy sau tenis de masă.

Reclamă

Ce rezultat va fi la derby-ul Dinamo - FCSB?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
19:10

LIVE VIDEOBernadette Szocs joacă acum la Campionatul European Individual, LIVE în AntenaPLAY! Programul românilor

18:24

Ronnie Gibbons l-a acuzat pe fostul patron de la Fulham şi Harrods, Mohamed Al Fayed, că a încercat să o sărute forţat, în 2000

18:23

Acord total între galeriile de la FCSB şi Rapid. Viorel Moldovan, anunţ triumfător: „Ne bucurăm!”

17:49

„Şanse spre 100% să ne calificăm la Mondial” Dan Petrescu ştie care este secretul succesului lui Mircea Lucescu: „Şi-a dat seama”

17:23

David Popovici şi-a decis viitorul şi a semnat un nou contract până în 2028: „Este adevărat!”

16:57

Dan Petrescu a primit o ofertă uriaşă pentru a pleca de la CFR Cluj. Răspunsul dat pe loc: „Eu mi-am dorit tot timpul asta!”

1 Programul complet al Marelui Premiu al Statelor Unite! Sesiunea de antrenamente, azi, de la 20:30, în AntenaPLAY 2 EXCLUSIVPrimele tensiuni din vestiarul României după deciziile luate de Mircea Lucescu 3 Max Verstappen riscă să primească o nouă penalizare pe grilă. Unde va lua Red Bull decizia 4 Simona Halep este a cincea favorită a specialiştilor la câştigarea Roland Garros 2025, chiar dacă e pe locul 876 WTA. Ce cotă are 5 FotoDin ce face bani Ioana Ţiriac, fiica miliardarului român! Anunțul făcut chiar de mama ei 6 Ce s-a ales, de fapt, de Sergiu „călăreţul”, bărbatul care a fost ajutat cu o casă de Cătălin Moroşanu
Citește și