Închide meniul

Pensia pe care Nadia Comăneci o primeşte de la statul român. "Zeiţa de Montreal" locuieşte în SUA

Reclamă

Antena Sport Publicat: 18 iulie 2021, 15:10

Pensia pe care Nadia Comăneci o primeşte de la statul român. "Zeiţa de Montreal" locuieşte în SUA

Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta

Nadia Comăneci

Născută pe 12 noiembrie 1961, la Oneşti, Nadia Comăneci a început gimnastica la şase ani, sub îndrumarea lui Bela Karolyi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cinci medalii olimpice de aur are în palmares Nadia, la JO din 1976 şi 1980, la care se mai adaugă două titluri mondiale, nouă europene, plus alte numeroase medalii de argint şi bronz.

Pentru performanţele sale, Nadia Comăneci este recompensată lunar de statul român cu  13.149 de lei, adică 3.200 de dolari lunar, scrie Fanatik.

Nadia Comăneci a fost şi eroina Universiadei din 1981, găzduită de Bucureşti, la care a cucerit cinci medalii de aur. Pe 27 noiembrie 1989, cu mai puţin de o lună înaintea Revoluţiei, Nadia Comăneci a fugit în SUA, acolo unde locuieşte şi în prezent, alături de soţul său, Bart Conner, cu care are şi un copil.

Mesajul Nadiei Comăneci la împlinirea a 45 de ani de la momentul în care a rescris istoria gimnasticii. Imaginea emoţionantă postată

Nadia Comăneci a ţinut să marcheze împlinirea 45 de ani de la momentul în care a schimbat istoria gimnastici. Pe 18 iulie 1976, la Montreal, Nadia Comăneci reuşea să obţinută prima notă de 10 din istoria gimnasticii.

Reclamă

La vârsta de 14 ani, Nadia Comăneci a rescris istoria gimnasticii la Jocurile Olimpice din 1976, de la Montreal. Nadia a reuşit atunci să devină prima gimnastă din istorie care atinge perfecţiunea. La 45 de ani distanţă, Nadia Comăneci a ţinut să „marcheze” momentul în care a devenit „Zeiţa de la Montreal”.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:50 VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League 23:28 „E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic! 23:20 UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!” 23:12 „Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare! 23:01 Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!” 23:00 „Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare! 22:40 Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!” 22:32 „Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”! 22:11 „V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid 22:05 Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia! Vezi toate știrile
Citește și