Închide meniul

Anunţul momentului, făcut de Bill Gates: "Vom produce peste un miliard de doze de vaccin împotriva coronavirus"

Antena Sport Publicat: 5 iunie 2020, 5:00

Reclamă
Anunţul momentului, făcut de Bill Gates: "Vom produce peste un miliard de doze de vaccin împotriva coronavirus"

DPA Images / Bernd von Jutrczenka

Bill Gates, convins că se va produce un număr record de doze de vaccin

Al doilea cel mai bogat om militează pentru o cooperare la nivel mondial. Fundaţia lui a anunţat că va dona aproximativ 1.6 miliarde de dolari, în următorii cinci ani, pentru GAVI Alliance, organizaţie care sprijină vaccinarea copiilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Bill Gates a dezvăluit că, în scurt timp, se va produce vaccinul împotriva Covid-19

La Summitul de la Londra s-a estimat că se vor aduna fonduri în valoare de 7.4 miliarde de dolari pentru dezvoltarea vaccinului. Previziunile au fost depăşite, iar suma totală care va fi donată a ajuns la 8.8 miliarde de dolari.

Dintre cele 50 de ţări care au ajutat, Germania (600 de milioane de dolari) şi Norvegia (400 de milioane de dolari) au avut cea mai mare contribuţie. În schimb, Donald Trump s-a limitat în a-l suna pe Boris Johnson şi a-şi manifesta susţinerea.

Mulţumit de suma totală care va fi adunată, Bill Gates a anunţat că ţinta lui este să se producă "1 sau 2 miliarde de doze de vaccine pe an".

"Ştim care sunt vaccinurile pe care le putem produce la scară largă. Cooperarea pe care am văzut-o de la companiile farmaceutice, cum ar fi punerea la dispoziție a laboratoarele lor pentru a produce vaccinurile altora, este fără precedent.

Reclamă

Fondul nostru va fi cheia, deoarece va face o ofertă pe care țările sărace nu şi-ar permite să facă", a dezvăluit cofondatorul Microsoft.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:42 „S-au înțeles!” Mihai Stoica a anunțat transferul lui Florinel Coman! Ultimele detalii despre negocieri 20:35 LIVE TEXTU Cluj – Dinamo 1-1. Ahmed Bani a reușit să egaleze! Meci crucial pentru „câini” 20:29 Motivul pentru care Ianis Hagi nu a revenit la Farul, înainte de EURO 2024: „Era huiduit de 200-300 de spectatori” 20:12 VIDEOImagini de colecție cu Zinedine Zidane, la cursa de sprint de la Miami! Ce gafă a fost aproape să comită, la decernarea premiilor 19:53 VIDEOIpswich Town a promovat în Premier League, după 22 de ani! Nebunie pe străzi şi în vestiar 19:40 LIVE VIDEOBernadette Szocs a pierdut partida cu Natalia Bajor, la Saudi Smash 2024. Dragoman – Batra e ACUM, în AntenaPLAY 19:07 Kyren Wilson, primul finalist al Campionatului Mondial de snooker 2024! A câştigat 8 dintre ultimele 10 frame-uri 18:36 CSM Bucureşti, OUT din Liga Campionilor. A ratat calificarea în Final Four după ce a pierdut şi returul cu Metz 18:33 „Să nu se repete!” Gigi Corsicanu, semnal de alarmă pentru șefii de la Rapid! Motivul pentru care fanii nu fac deplasarea la Cluj 17:56 „I-ar fi făcut rău! Nu a gândit ca un părinte!” Adevăratul motiv pentru care Gică Hagi nu l-a transferat pe Ianis la Farul Vezi toate știrile
Citește și