Închide meniul

Medicamentul produs în Rusia și interzis în UE e folosit în România în lupta cu Covid-19

Antena Sport Publicat: 24 mai 2020, 8:43

Reclamă
Medicamentul produs în Rusia și interzis în UE e folosit în România în lupta cu Covid-19

ImagineChina / Pu Xiaoxu via Hepta

Arbidol, medicament folosit în lupta cu Covid-19

Medicamentul este comercializat sub numele Arbidol și este adus pe piața românească prin intermediul sponsorilor, susține g4media.ro. Gigi Becali este unul dintre cei care anunța aducerea a 100.000 de pastile de Arbidol la Institutul Matei Balș.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

"Am vorbit din nou cu fata domnului Streinu Cercel și am comandat un medicament care nu mai există. Era foarte bucuroasă că am reușit pentru că acest mmedicament nu mai există. Se numește Arbidol. L-am comandat și l-am plătit deja. Aduc 100.000 de bucăți din Rusia”, spunea Becali, cu o lună în urmă.

Protocolul de tratament al infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, modificat

Ministerul Sănătății a modificat Protocolul de tratament al infecţiei cu virusul SARS-CoV-2. Acum, nu mai e recomandat Paracetamolul pentru oamenii ce au forme ușoare ale bolii. 

”Medicamentul Umifenovir sau Arbidol nu este aprobat în Uniunea Europeană și, de aceea, în România ajunge prin sponsorizări ale persoanelor fizice sau juridice, care îl cumpără din Rusia sau Republica Moldova. 

Este un antiviral folosit în cazurile de gripă, cu rezultate bune. Și Remdesivir (un alt medicament folosit pentru pacienții cu covid,  n.red.) ajunge tot prin sponsorizări, pentru că a fost aprobat în regim de urgență în SUA, dar încă nu a fost aprobat și în UE”, a spus doctorul infecționist Adrian Marinescu, pentru sursa citată.  

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:45 Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol 23:40 Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă 23:31 FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma 23:12 Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva” 23:02 VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris 22:36 Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi” 22:08 Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY 22:04 Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile” 21:48 Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului 21:29 Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A! Vezi toate știrile
Citește și