Închide meniul

Încă un om de afaceri care a finanțat Rapidul poate ajunge după gratii. Gruia Stoica a primit patru ani de închisoare cu executare!

Antena Sport Publicat: 10 aprilie 2020, 12:21

Reclamă
Încă un om de afaceri care a finanțat Rapidul poate ajunge după gratii. Gruia Stoica a primit patru ani de închisoare cu executare!

Mediafax Foto / Andreea Alexandru

Gruia Stoica, condamnat la patru ani de închisoare

Tribunalul Iași l-a găsit vinovat de constituirea unui grup infracțional și l-a condamnat la patru ani de închisoare cu executare. Sentința nu este definitivă. Judecătorii au contopit și o pedeapsă mai veche a lui Gruia Stoica, de 2 ani și jumătate cu suspendare, primită pentru cumpărare de influență.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Gruia Stoica, patru ani de închisoare cu executare

Gruia Stoica a fost găsit vinovat pentru o privatizare care a avut loc în urmă cu 17 ani. În același dosar, fratele său, Vasile Didilă, a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare. Conform procurorilor DIICOT, prejudiciul total s-a ridicat la 8.8 milioane de lei.

Gruia Stoica este unul dintre cei mai bogați români, cu o avere estimată la 500 de milioane de euro. În 2013, a negociat preluarea Rapidului chiar cu George Copos, cel care a primit o pedeapsă de 4 ani de închisoare în Dosarul Transferurilor (din care a executat o treime).

Chiar dacă vânzarea clubului nu a mai avut loc, Gruia Stoica a fost unul dintre principalii sponsori ai Rapidului, prin firma Grup Feroviar Român (GFR).

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:48 Max Verstappen a dat cărţile pe faţă despre oferta colosală de la Mercedes: „Dacă aş concura pentru locul 5, aş deveni morocănos” 12:45 Handbaliştii de la Dinamo şi-au aflat adversara din semifinalele European League! Cu cine se vor duela în Turneul Final Four 12:03 Lionel Messi a cerut transferul unui star la Inter Miami! Oficialii echipei sunt gata să-i facă pe plac 11:57 „O echipă ca oricare alta!” Dovada lui Florin Talpan că FCSB nu este continuatoarea Stelei: „Lucrurile sunt foarte clare” 11:19 Mihai Rotaru a dezvăluit, chiar înainte de Universitatea Craiova – FCSB, ce obiectiv i-a trasat lui Costel Gâlcă 10:50 LIVE VIDEORomânii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Elena Zaharia joacă ACUM, în AntenaPLAY 10:48 Foto„Wow!” Fiica lui Marius Şumudică, şedinţă foto spectaculoasă. Sarah le-a aprins imaginaţia fanilor cu o apariţie electrizantă 10:40 „Dacă mi-ar da 35.000 de euro, tot aş zice nu!” Fostul campion cu FCSB îl refuză categoric pe Gigi Becali 10:19 Marius Lăcătuş, semnal de alarmă pentru CSA Steaua! Mesaj categoric despre situaţia echipei: „Fanii vor fi alături de FCSB!” 10:02 Marius Şumudică, anunţ despre gafa de proporţii făcută de Ianis Hagi înainte de EURO 2024: „Nu ştiu de cine a fost sfătuit” Vezi toate știrile
Citește și