Închide meniul

Planurile lui Lewis Hamilton, date peste cap! Ce se întâmplă cu primele curse din noul sezon de Formula 1

Antena Sport Publicat: 12 ianuarie 2021, 13:58

Reclamă
Planurile lui Lewis Hamilton, date peste cap! Ce se întâmplă cu primele curse din noul sezon de Formula 1

profimediaimages

Lewis Hamilton are vacanța prelungită

Marele Premiu al Australiei trebuia să fie prima cursă a anului, pe când Grand Prix-ul din China ar fi fost a treia întrecere din 2021. În acest condiții, noul sezon din Formula 1 va debuta în perioada 26-28 martie, cu cursa din Bahrain. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Debut de sezon amânat în Formula 1

Marele Premiu al Australiei era inițial programat în intervalul 19-21 martie. Cursa va avea loc acum în aceeași perioadă a lunii noiembrie. Oficialii din Formula 1 nu au stabilit o nouă dată și pentru întrecerea din China, care era programată inițial în luna aprilie. 

"Suntem fericiți să anunțăm că niciun  eveniment nu a fost anulat. Am demonstrat în 2020 că putem să organizăm cursele în condiții de siguranță și avem un plan pentru desfășurarea întregului sezon în 2021", a spus președintele Formula 1, Stefano Domenicali.

În contextul amânării curselor de la început de an, Granfd Prix-urile din Brazilia, Arabia Saudită și Abu Dhabi au fost și ele reprogramate. În 2020, doar 17 din cele 22 de evenimente planificate de Formula 1 s-au putut desfașura.

Lewis Hamilton, lovit de Covid-19 în sezonul trecut

Amânarea primelor curse din 2021 vine pe fondul infectării mai multor piloți în sezonul trecut. Printre aceștia s-a numarat și multiplul campion mondial, Lewis Hamilton, care nu a putut să participe la Grand Prix-ul de la Sakhir. 

Reclamă

"Sunt devastat că nu voi putea concura în weekend-ul viitor, De la începutul sezonului, în iunie, echipa mea şi cu mine am luat toate măsurile de precauţie posibile şi am respectat la literă protocoalele oriunde am mers, pentru a rămâne în siguranţă şi sănătoşi.

Din păcate, chiar dacă toate cele trei teste efectuate săptămâna trecută au fost negative, m-am trezit ieri (luni) dimineaţă cu câteva simptome uşoare şi am cerut un alt test, care s-a dovedit pozitiv. M-am izolat imediat, pentru zece zile", a spus Lewis Hamilton în momentul când a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus. 

În prezent, Hamilton este fără contract după ce înțelegerea sa cu Mercedes a expirat. Cele două părți nu au reluat încă negocierile, dar fanii speră că britanicul va continua alături de constructorul german. 

Reclamă 4 / 0/3

 

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:57 Moment emoţionant la Madrid! Rafael Nadal şi-a luat adio de la turneu şi l-a menţionat pe Ion Ţiriac în discursul de rămas-bun 9:33 Transferul lui Denis Drăguş a intrat în linie dreaptă! Standard şi-a dat acordul! Anunţul presei din Turcia 9:13 „Cristi Chivu, o variantă pentru Rapid?” Răspunsul dat imediat de Victor Angelescu! Mesaj şi despre Mircea Lucescu 8:39 Carlo Ancelotti, semnal de alarmă după Bayern Munchen – Real Madrid 2-2: „A fost momentul nostru de slăbiciune!” 8:39 Thomas Tuchel, mesaj acid către „galactici”, după Bayern Munchen – Real Madrid 2-2: „Au marcat două goluri din două ocazii” 8:26 „Să avem o seară magică acasă!” Reacţia lui Vinicius, după ce a fost „eroul” lui Real Madrid în duelul cu Bayern 8:02 30 de ani de la moartea lui Ayrton Senna. 1 mai, una dintre cele mai triste zile din istoria sportului mondial 0:06 Mihai Stoica nu s-a putut abţine şi i-a dat replica lui Tudorel Stoica: „Oameni pe care i-ai idolatrizat te desconsideră total!” 30
apr.
23:55
VIDEOCoventry – Ipswich 1-2, în AntenaPLAY. Oaspeţii au urcat pe loc de promovare directă în Premier League! Cum arată clasamentul
30
apr.
23:50
Mutarea de geniu făcută de Thomas Tuchel în Bayern – Real Madrid! Bavarezii au întors scorul după numai 12 minute
Vezi toate știrile
Citește și