Închide meniul

VIDEO. A uitat microfonul deschis şi a făcut comentarii rasiste la adresa unor tinere baschetbaliste. Scandalul momentului în SUA

Antena Sport Publicat: 14 martie 2021, 10:02

Reclamă
VIDEO. A uitat microfonul deschis şi a făcut comentarii rasiste la adresa unor tinere baschetbaliste. Scandalul momentului în SUA

captură Youtube

Un comentator a făcut remarce rasiste în timpul unui meci de baschet feminin din SUA

Momentul a avut loc în Oklahoma, în timpul unui meci din campionatul liceelor, între Norman High School şi Midwest City. Matt Rowan, proprietar şi operator al unui serviciu de streaming, OSPN, care transmitea partida a făcut o gafă uriaşă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Comentarii rasiste în timpul unui meci de baschet feminin din SUA

El a crezut că are microfonul oprit şi a făcut comentarii jignitoare la adresa jucătoarelor care s-au aşezat în genunchi pentru a sublinia lupta contra rasismului.

"Îngenunchează? Sper ca cele de la Norman să ia bătaie! Sper să piardă!", a fost auzit comentatorul, care a trecut apoi la jigniri cu tentă rasistă, scrie BBC. Clipul a devenit viral pe reţelele sociale, unde a fost privit de milioane de oameni. "Ticălos", "Dezgustător", "Plin de ură" au fost câteva dintre mesajele primite de Matt Rowan, citate în presa americană.

Acesta şi-a cerut scuze public. "Sunt familist. Sunt căsătorit şi am doi copii, iar la un moment dat am fost pastor pentru tineri", a spus Matt Rowan. 

Reclamă

El a dat vina şi pe starea sa medicală. A spus că suferă de diabet şi din această cauză spune lucruri nepotrivite.

"Deşi nu îmi scuză vorbele, nu este neobişnuit. Când am prea mult zagăr în sânge, devin dezorientat şi adesea spun lucruri care sunt nepotrivite şi jignitoare", a mai declarat Matt Rowan, citat de The New York Times.

Colin Kaepernick a iniţiat protestul în genunchi, în timpul imnului SUA. S-a întâmplat în 2016, în timpul unui meci din NFL. Sportivul a vrut să atragă atenţia asupra brutalităţii poliţiei faţă de persoanele de culoare. Gestul a fost criticat dur, inclusiv de fostul preşedinte Donald Trump, dar a devenit o modă în sportul din lumea întreagă. 

Reclamă 4 / 0/3
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:27 Jucătorii de la U Cluj vor să o retrogradeze pe Dinamo! Prima anunțată în vestiar pentru o victorie în fața „câinilor” 14:53 Va pune FCSB abonamente la vânzare din sezonul viitor? Mihai Stoica a făcut un anunț important pentru fanii campioanei 14:50 LIVE VIDEOLeeds – Southampton, acum în AntenaPLAY. Leeds își joacă ultima șansă pentru promovarea directă în Premier League 14:48 LIVE VIDEORomânia – Japonia se joacă ACUM în AntenaPLAY. Ultimul meci de la Campionatul Mondial de hochei pentru tricolori 14:28 „E fantastic!” Elias Charalambous, anunțul momentului despre Vlad Chiricheș! S-a operat și va reveni mult mai repede pe teren 13:54 „Ce mesaj ați primit de la Gigi Becali?” Reacția lui Elias Charalambous. Dezvăluiri de la sărbătoarea de titlu a FCSB-ului 13:48 „Lipsă totală de respect!” Galeria lui Rapid boicotează meciul cu CFR Cluj! Anunțul de ultim moment 13:17 Cursa de sprint de la Marele Premiu din Miami, 19:00, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY 13:07 „Îmbătrânește urât! El e tatăl Cooperativei” Atac total la adresa lui Mircea Lucescu, după acuzațiile incredibile de blat 12:56 Noi detalii despre starea lui George Pușcaș, după operație! Veste importantă pentru Edi Iordănescu, înainte de EURO Vezi toate știrile
Citește și