Închide meniul

Top 5 cluburi din clasamentul UEFA pentru sezonul anterior. Bayern Munchen, locul unu peste tot!

Gal Dorin Publicat: 19 septembrie 2020, 16:17

Reclamă
Top 5 cluburi din clasamentul UEFA pentru sezonul anterior. Bayern Munchen, locul unu peste tot!

profimediaimages

Robert Lewandowski se fotografiază cu trofeul UEFA Champions League

Clasamentul, combinat cu cele din ultimele patru sezoane anterioare, acordă puncte fiecărei echipe și determină locul acesteia în tragerile la sorți pentru noile ediții ale competițiilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Bayern Munchen, locul unu în Europa

Nemții de la Bayern Munchen, câștigătorii unei triple istorice în sezonul trecut (Campionat, Cupa Germaniei și UEFA Champions League), sunt pe locul unu și în acest clasament. În 11 meciuri, bavarezii au acumulat 36 de puncte.

Paris Saint-Germain, echipa învinsă de Bayern în finala Champions League, are același număr de meciuri disputate, dar doar 31 de puncte strânse. În ciuda startului slab din acest sezon, parizienii se află pe locul doi pentru ediția europeană care s-a încheiat.

Revelația sezonului trecut din Europa, RB Leipzig, are 27 de puncte strânse cu 10 meciuri jucate și se află pe locul trei.

Pe locul patru se regăsește Sevilla, câștigătoarea Europa League. Spaniolii au jucat în 12 meciuri și au strâng 26 de puncte.

Reclamă
Reclamă

Ultimii, dar nu cei din urmă sunt englezii de la Manchester City. Chiar dacă au fost învinși de Lyon în sferturile de finală ale UEFA Champions league, britanicii au 25 de puncte acumulate cu doar nouă meciuri jucate.

Cum se calculează coeficientul?

Coeficientul cluburilor este calculat fie prin totalul punctelor pe care echipa le-a strâns în Europa în ultimele cinci sezoane, fie prin coeficientul de asociere pentru aceeași perioadă. Câștigă numărul care este mai mare.

UEFA are grijă ca numerele să fie actualizate după fiecare rundă din Champions League și Europa League.

Reclamă
Reclamă
Recomandări

Se va impune Ianis Hagi la prima echipă a lui Rangers?

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:05 4 oct.

Cum arată clasamentul după a doua etapă din Europa League. Pe ce loc se află FCSB după victoria uriaşă cu PAOK Salonic

23:39

Darius Olaru, eliminat în PAOK Salonic – FCSB! Gest stupid al căpitanului roş-albaştrilor în repriza secundă

23:37

PAOK – FCSB 0-1! Victorie uriaşă pentru campioana României în faţa echipei lui Răzvan Lucescu. Bîrligea, eroul de la Salonic

23:22

Daniel Bîrligea, al doilea gol în Europa League pentru FCSB! Reacţia imediată a lui Răzvan Lucescu

23:08

Mihai Lixandru a urlat de durere pe gazon în PAOK – FCSB şi a fost luat cu targa. A fost schimbat cu Edjouma

22:57

Ce stă în spatele gestului uriaş făcut de David Popovici pentru 11 copii cu dizabilităţi: „Mi-e jenă doar să înot”

1 Simona Halep a fost eliminată de la Hong Kong de Anna Blinkova! Înfrângere în două seturi pentru româncă 2 Ce a făcut Gigi Becali în noaptea dinaintea meciului cu PAOK! Patronul FCSB a dezvăluit totul: „Am ajuns la 5 dimineața!” 3 FotoPrin ce a putut trece soţia lui Nicolae Dică în timpul unui meci. Dezvăluiri teribile: „Fetiţa a început să plângă” 4 Kylian Mbappe, meci de coşmar în Champions League! Nota primită după contraperformanţă uimitoare din Lille – Real Madrid 1-0 5 „Nu e un secret salariul lui!” Cum a fost convins Gabi Torje să semneze cu Muscelul Câmpulung: „Mai poate să joace 2-3 ani” 6 „Cel mai înalt nivel!” Jucătorii lui Rangers, val de laude după ce Ianis Hagi a fost reprimit la prima echipă
Citește și