Închide meniul

”Mi-a spus că dacă batem, iau Balonul de Aur!” Gică Hagi, amintiri din culise despre meciul dramatic al Generației de Aur cu Suedia

Gal Dorin Publicat: 11 septembrie 2020, 8:35

Reclamă
”Mi-a spus că dacă batem, iau Balonul de Aur!” Gică Hagi, amintiri din culise despre meciul dramatic al Generației de Aur cu Suedia

MMA / Andrei Ciocarlan

Gheorghe Hagi, Ianis Hagi și Dan Petrescu la meciul de retragere al ”Regelui”

”Regele” a povestit despre o întâmplare dinaintea partidei care a sporit miza confruntării. Hagi a fost surpins atunci de veștile primite.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

”Înainte de meciul cu Suedia din sferturi, a venit la mine un oficial FIFA și mi-a spus că, dacă batem, voi lua Balonul de Aur.

Pe locul doi ar fi fost Romario, iar pe trei Stoichkov și Baggio”, și-a amintit Hagi într-un interviu pentru Sports Festival.

Gică Hagi și Generația de Aur, învinși la penalty-uri de Suedia

Gică Hagi a făcut însă o ușoară confuzie în declarație, el vorbind despre premiul ”FIFA World Player or the Year”, nu despre Balonul de Aur, care în acel moment era acordat doar fotbaliștilor europeni.

Naționala a fost însă învinsă dramatic la penalty-uri și a ratat calificarea în semifinalele Mondialului, unde ar fi jucat cu Brazilia. Hristo Stoichkov a câștigat, în acel an, Balonul de Aur.

Reclamă

Totuși, Gheorghe Hagi a fost ales ca mijlocaș în echipa turneului, în timp ce Florin Răducioiu s-a remarcat ca unul dintre golgheteri, având patru reușite.

După meci, ”Regele” a ieșit pe locul patru, atât în clasamentul pentru Balonul de Aur, cât și în cel al FIFA.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:24 Ce note au primit Dennis Man și Valentin Mihăilă după ce au făcut spectacol la Parma! Italienii au fost impresionați de români 19:07 „Nu m-am bucurat la goluri, îmi vine să plâng” Un jucător de la Petrolul a cedat, după ce s-a salvat matematic de la retrogradare 19:00 VIDEOEliza Samara – Chen Xingtong a fost live, în AntenaPLAY. Românca a fost eliminată de la Saudi Smash 2024 18:50 „Ce întrebare stupidă îmi pui!” Dorinel Munteanu s-a enervat la interviu după Petrolul – Oțelul 2-1! 18:11 VIDEOParma – Cremonese 1-1 și Palermo – Ascoli 2-2 au fost în AntenaPLAY! Man și Mihăilă, spectacol total în Serie B 18:05 „Mihai Pintilii, antrenor cu acte în regulă la FCSB?” Mihai Stoica a făcut anunțul! Ce se întâmplă cu Elias Charalambous 17:41 Cole Palmer, cifre impresionante la Chelsea! La doar 21 de ani, a intrat în istoria Premier League 17:38 VIDEOValentin Mihăilă, gol după o cursă fabuloasă a lui Dennis Man în Parma – Cremonese! Românii fac spectacol total în Serie B 17:11 Câți jucători va da FCSB la EURO 2024! Mihai Stoica e sigur: „Am vrut să-l sun pe Edi, dar Gigi Becali nu m-a lăsat!” 17:05 VIDEOFranco Vazquez a marcat un gol superb în Parma – Cremonese! Dennis Man și Valentin Mihăilă, martori la reușita spectaculoasă Vezi toate știrile
Citește și