Închide meniul

Restricţii de călătorie pentru românii care pleacă în Germania. Care sunt cele 11 judeţe adăugate pe lista "zonelor de risc"

Iulian Focșăneanu Publicat: 15 august 2020, 8:51

Reclamă
Restricţii de călătorie pentru românii care pleacă în Germania. Care sunt cele 11 judeţe adăugate pe lista "zonelor de risc"

Profimediaimages

Restricţii pentru românii care călătoresc în Germania

În această săptămână s-a decis să se ia măsuri speciale pentru persoanele care vin din municipiul Bucureşti, dar şi din alte 10 zone din ţară. Este vorba de Bacău, Brăila, Brașov, Dâmbovița, Galați, Gorj, Ilfov, Prahova, Vaslui, Vrancea

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

17 judeţe din România considerate "zone de risc"

Potrivit site-ului Ministerului Afacerilor Externe, acestea se adaugă celorlalte șapte județe (Argeș, Bihor, Buzău, Neamț, Ialomița, Mehedinți și Timiș) care sunt deja declarate zone de risc din data de 7 august 2020.

"Toate persoanele, indiferent de cetățenie, care intră în Republica Federală Germania după ce s-au aflat într-una din 'zonele de risc' trebuie să prezinte un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii (și tradus în germană sau engleză) sau, alternativ, să se supună testării, în mod gratuit, într-o perioadă de cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul german", anunţă sursa citată.

Ca urmare a acestei decizii, ministrul Muncii din Germania, Hubertus Heil, şi-a amânat vizita oficială pe care o avea programată în România. Măsura are implicaţii importante şi în rândul sportivilor români. Luna viitoare este programat turneul ATP de la Hamburg. 

Şi echipele de fotbal calificate în Europa League ar putea avea bătăi de cap. Dacă vor trece de primele tururi preliminare, FCSB, Universitatea Craiova sau FC Botoşani riscă să o întâlnească pe Wolfsburg. 

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
7
mai
0:19
Marius Niculae a vorbit de un transfer „bombă” la Sporting Lisabona după ce „Leii” au luat titlul: „Sper să vină Ronaldo”
7
mai
0:15
Gigi Becali, anunțul momentului despre revenirea lui Florin Tănase la FCSB! A spus totul după 0-2 cu Universitatea Craiova
7
mai
0:00
Jucătorii făcuți praf de Gigi Becali după 0-2 cu Universitatea Craiova. Cine l-a impresionat: „O să fie fotbalist mare!”
23:58 Gigi Becali, „aroganţa” serii după înfrângerea cu Universitatea Craiova: „Aduceţi-ne antrenori, Gâlcă nu e de talia mea” 23:41 Decizie peste capul lui Gigi Becali la FCSB! Jucătorul care a lipsit fără acordul milionarului: „I-a dat drumul fără să-mi spună” 23:31 Alex Mitriţă a dat răspunsul final în privinţa ofertei de la FCSB! Ce a spus despre echipa naţională 23:26 „Trebuie să fim serioși!” Elias Charalambous, prima reacție după Universitatea Craiova – FCSB 2-0! 23:18 Octavian Popescu a anunţat că se operează: „În ultimul an am jucat cu o problemă la gleznă”! Cât va lipsi de pe teren 23:11 „Nu au jucat cu nicio presiune” Andrei Ivan rămâne cu picioarele pe pământ după ce a marcat în Universitatea Craiova – FCSB 2-0! 23:07 Darius Olaru, răbufnire uluitoare la adresa arbitrului: „Băi, prostule!” Faza care l-a scos din minţi Vezi toate știrile
Citește și